Avienos sriuba su avinžirniais

avienos sriuba su avinzirniais
Mums reikės:
600 g avienos
1 stiklinės avinžirnių
3 bulvių
1 morkos
150 g saliero gumbo
2 skiltelių česnako
1 čili pipiro
1 valg. š. maltos paprikos
0,5 arb. š. kalendros grūdelių
0,5 arb. š. garstyčių sėklų
druskos
petražolių
Gaminame. Avienos sriuba su avinžirniais
Avinžirnius perplauname, užpilame šaltu vandeniu ir paliekame 8-12 val. mirkti. Vėliau vandenį nuo avinžirnių nupilame. Avieną nuplauname, supjaustome gabaliukais, sudedame į puodą, užpilame 2-2,5 l vandens ir užviriname. Nugraibome putas ir ant nestiprios ugnies verdame apie 30 min. Toliau sudedame avinžirnius, įberiame druskos ir verdame 45-55 min. Daržoves nuvalome. Bulves supjaustome kubeliais. Morką, salierą supjaustome stambesniais šiaudeliais, česnako skilteles – juostelėmis ir pakepiname aliejuje 4-5 min. Visas daržoves sudedame į sriubą ir verdame apie 10-12 min. Prieskonius (paprikos miltelius, kalendros grūdelius, garstyčių sėklas, druską) sumaišome ir truputį patriname. Čili pipirą supjaustome plonais žiedais, sumaišome su prieskoniais, sudedame į sriubą ir paverdame 10 min. Išvirusi avienos sriuba su avinžirniais pabarstoma smulkintomis petražolėmis, uždengiama, paliekama 15 min. pastovėti ir patiekiama. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas