patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Charčo sriuba su aviena

charco_sriuba_su_aviena Mums reikės:
500 g avienos šonkauliukų
3 svogūnų
1 morkos
1 stiklinės ryžių
3 valg. šaukštų pomidorų pastos
10 vnt. juodųjų pipirų grūdelių
4-5 česnako skiltelių
1,5-2 l vandens
6-8 graikiškų riešutų
lauro lapų, petražolių

Gaminame. Charčo sriuba su aviena
Avienos šonkauliukus charčo sriubai supjaustome, užpilame vandeniu, kad apsemtų. Užvirusį skystį nupilame ir įpilame 1,5-2 l vandens, užverdame, nugraibome susidariusias putas, įmetame lauro lapus, pipirų grūdelius, vieną svogūną, druskos ir verdame ant mažos ugnies apie 2 val.

Likusius svogūnus supjaustome kubeliais, morką - šiaudeliais ir apkepiname aliejuje. Nuplautus ryžius, apkepintus svogūnus, morkas sudedame į puodą prie mėsos ir paverdame apie 15-20 min. Bebaigiant virti sudedame pomidorų pastą, susmulkintus česnakus, graikiškus riešutus. Išvirusi charčo sriuba su aviena gausiai apibarstoma smulkintomis petražolėmis, uždengiama. Charčo sriuba su aviena turėtų pastovėti uždengta apie 10 min. Gero apetito.

Komentarai

2018-05-24
Gedis
Receptas geras, tik pamiršta apie chmeli suneli ir tkemali prieskonius...
2016-10-08
Antonis
Patiko, pabandysiu, bet cia neklaida apie graikiskus riesutus? Tikrai reikia ju deti? As neapkenciu ju is toli.
2015-11-28
Inga
Labai skaniai gavosi. Aš taip pat vietoje pomidorų pastos naudojau luptus pomidorus ir šiek tiek kečiupo. Labai skaniai gavosi.  Mirktelti
2012-08-11
Romas
Na cia jau yra panasumu i tikra charcio Mirktelti
2012-07-22
Andrius
Puiki gavosi sriuba! Šypsena Vietoj pomidorų pastos naudojau šviežius pomidorus (nuluptus ir permaltus mikseriu).

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

astri pomidoru sriuba su pupelemis
Aštri pomidorų sriuba su pupelėmis
Aštri pomidorų sriuba su konservuotomis pupelėmis, svogūnais, čili pipirais. Recepras su nuotraukomis.
cili sriuba
Čili sriuba
Čili sriuba. Aštri čili sriuba iš jautienos faršo, svogūnų, pomidorų, čili pipirų, konservuotų pupelių ir česnako.
astri indiska sriuba
Aštri indiška sriuba
Aštri indiška sriuba. Vištienos filė, brokolių, svogūnų, česnakų, grieitnėlės bei prieskonių sriuba pagal Indišką receptą.
cenachai cenakai
Čenachai (čenakai)
Čenachai (čenakai). Aštri, puikaus skonio, tiršta mėsos sriuba su daržovėmis. Receptas su nuotraukomis.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.

Naujausi komentarai

Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.
Gedis
Receptas geras, tik pamiršta apie chmeli suneli ir tkemali prieskonius...
Paprasta
Koks paprastas receptas, butinai isbandysiu nes jau pradeda gesti mano derlius. Lauksiu marinuotu jelapenu recepto kitiems metams, nes tikrai nemazai ju sunaudojame.