patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Charčo sriuba su aviena

charco_sriuba_su_aviena Mums reikės:
500 g avienos šonkauliukų
3 svogūnų
1 morkos
1 stiklinės ryžių
3 valg. šaukštų pomidorų pastos
10 vnt. juodųjų pipirų grūdelių
4-5 česnako skiltelių
1,5-2 l vandens
6-8 graikiškų riešutų
lauro lapų, petražolių

Gaminame. Charčo sriuba su aviena
Avienos šonkauliukus charčo sriubai supjaustome, užpilame vandeniu, kad apsemtų. Užvirusį skystį nupilame ir įpilame 1,5-2 l vandens, užverdame, nugraibome susidariusias putas, įmetame lauro lapus, pipirų grūdelius, vieną svogūną, druskos ir verdame ant mažos ugnies apie 2 val.

Likusius svogūnus supjaustome kubeliais, morką - šiaudeliais ir apkepiname aliejuje. Nuplautus ryžius, apkepintus svogūnus, morkas sudedame į puodą prie mėsos ir paverdame apie 15-20 min. Bebaigiant virti sudedame pomidorų pastą, susmulkintus česnakus, graikiškus riešutus. Išvirusi charčo sriuba su aviena gausiai apibarstoma smulkintomis petražolėmis, uždengiama. Charčo sriuba su aviena turėtų pastovėti uždengta apie 10 min. Gero apetito.

Komentarai

2018-05-24
Gedis
Receptas geras, tik pamiršta apie chmeli suneli ir tkemali prieskonius...
2016-10-08
Antonis
Patiko, pabandysiu, bet cia neklaida apie graikiskus riesutus? Tikrai reikia ju deti? As neapkenciu ju is toli.
2015-11-28
Inga
Labai skaniai gavosi. Aš taip pat vietoje pomidorų pastos naudojau luptus pomidorus ir šiek tiek kečiupo. Labai skaniai gavosi.  Mirktelti
2012-08-11
Romas
Na cia jau yra panasumu i tikra charcio Mirktelti
2012-07-22
Andrius
Puiki gavosi sriuba! Šypsena Vietoj pomidorų pastos naudojau šviežius pomidorus (nuluptus ir permaltus mikseriu).

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

cenachai cenakai
Čenachai (čenakai)
Čenachai (čenakai). Aštri, puikaus skonio, tiršta mėsos sriuba su daržovėmis. Receptas su nuotraukomis.
charcio sriuba
Charčio sriuba
Charčio sriuba. Aštri jautienos sriuba su prieskoniais.
cili sriuba
Čili sriuba
Čili sriuba. Aštri čili sriuba iš jautienos faršo, svogūnų, pomidorų, čili pipirų, konservuotų pupelių ir česnako.
avienos sriuba su avinzirniais
Avienos sriuba su avinžirniais
Aštri avienos sriuba su avinžirniais, daržovėmis, čili pipiru, prieskoniais.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.