Aštri aviena su džiovintomis slyvomis

astri aviena su dziovintomis slyvomis
Mums reikės:
700 g minkštos avienos
200 g džiovintų slyvų (be kauliukų)
4-5 vid. dydžio bulvių
1 didelio svogūno
2 morkų
1 čili pipiro
120 ml aliejaus
10-15 vnt. kvepiančiųjų pipirų žirnelių
1 arb. š. kmynų
2 arb. š. kalendros žirnelių
1 arb. š. malto kardamono
1 vnt. mažos cinamono lazdelės
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
kalendros lapelių
Gaminame. Aštri aviena su džiovintomis slyvomis
Aviena supjaustoma didesniais, maždaug 5x5 cm gabaliukais. Į puodą storu dugnu supilamas aliejus, gerai įkaitinama, suberiami kmynai, kalendros žirneliai, kvepiantieji pipirai, kardamonas, cinamono lazdelė ir pakaitinama, kol pradeda atsiskleisti prieskonių aromatas. Sudedami avienos gabaliukai ir pamaišant kepama 15 min.

Svogūnas nulupamas ir supjaustomas pusžiedžiais. Morkos nuvalomos ir supjaustomos griežinėliais.

Avienos gabaliukai išimami iš puodo ir sudedami į keramikinį indą (troškintuvą). Į puodą suberiami svogūnai, morkos ir pakepinama 3-4 min.astri aviena su dziovintomis slyvomis 2 Apkepintos daržovės supilamos į troškintuvą, įpilama 500 ml karšto vandens ir išmaišoma. Uždengiama dangčiu, dedama į orkaitę ir troškinama 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.

Džiovintos slyvos nuplaunamos, užpilamos karštu vandeniu ir paliekamos 15-20 min. Bulvės nuvalomos ir supjaustomos didesniais gabaliukais. Po 40 min. iš orkaitės išimamas troškintuvas, sudedamos bulvės, įberiama druskos, pipirų ir atsargiai pamaišoma. Dedama į orkaitę ir troškinama dar 20 min. Džiovintos slyvos nusausinamos ir perpjaunamos per pusę. Čili pipiras supjaustomas žiedeliais, sėklos išvalomos. Į troškintuvą sudedamos džiovintos slyvos, čili pipiras, išmaišoma, jei trūksta įberiama druskos. Dedama į orkaitę ir vėl troškinama 30 min. Aštri aviena su džiovintomis slyvomis papuošiama kalendros lapeliais ir patiekiama. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas