Mums reikės:
✓
900 g minkštos avienos
✓
200 g alyvuogių (be kauliukų)
✓
250 ml balto sauso vyno
✓
2-3 skiltelių česnako
✓
2 šakelių rozmarino
✓
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
✓
2 valg. šaukštų pomidorų pastos
✓
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Aviena su alyvuogėmis ir rozmarinais.Avieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome maždaug 2 cm dydžio gabaliukais. Pabarstome druska, pipirais. Česnako skilteles nulupame ir susmulkiname. Keptuvėje su storu dugnu įkaitiname alyvuogių aliejų ir ant labai silpnos apie 10 min. pakepiname česnaką su rozmarinais. Sudedame avienos gabaliukus ir ant vidutinės ugnies apkepame iš visų pusių, kol gražiai paruduoja. Supilame vyną, užviriname ir pakaitiname, kol skystis sumažėja 2 kartus. Supilame pomidorų pastą sumaišytą su puse stiklinės vandens, suberiame per pusę supjaustytas alyvuoges, uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname apie valandą, kol suminkštėja mėsa. Periodiškai pamaišome, jei reikia įpilame truputėlį vyno arba vandens.
Aviena su alyvuogėmis ir rozmarinais - pikantiško skonio patiekalas, patiekiamas su virtomis bulvėmis arba ryžiais. Skanaus.