patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Aviena su alyvuogėmis ir rozmarinais

aviena su alyvuogemis ir rozmarinais Mums reikės:
900 g minkštos avienos
200 g alyvuogių (be kauliukų)
250 ml balto sauso vyno
2-3 skiltelių česnako
2 šakelių rozmarino
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
2 valg. šaukštų pomidorų pastos
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Aviena su alyvuogėmis ir rozmarinais.
Avieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome maždaug 2 cm dydžio gabaliukais. Pabarstome druska, pipirais. Česnako skilteles nulupame ir susmulkiname. Keptuvėje su storu dugnu įkaitiname alyvuogių aliejų ir ant labai silpnos apie 10 min. pakepiname česnaką su rozmarinais. Sudedame avienos gabaliukus ir ant vidutinės ugnies apkepame iš visų pusių, kol gražiai paruduoja. Supilame vyną, užviriname ir pakaitiname, kol skystis sumažėja 2 kartus. Supilame pomidorų pastą sumaišytą su puse stiklinės vandens, suberiame per pusę supjaustytas alyvuoges, uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname apie valandą, kol suminkštėja mėsa. Periodiškai pamaišome, jei reikia įpilame truputėlį vyno arba vandens. Aviena su alyvuogėmis ir rozmarinais - pikantiško skonio patiekalas, patiekiamas su virtomis bulvėmis arba ryžiais. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

avienos kotletai
Avienos kotletai
Avienos faršo kotletai su žalumynais. Receptas su nuotraukomis.
pekino aviena
Pekino aviena
Pekino aviena. Pamarinuotos ir pakepintos avienos juostelės su kepinta paprika, svogūnais, česnakais, imbieru.
astri aviena su dziovintomis slyvomis
Aštri aviena su džiovintomis slyvomis
Apkepinta bei troškinta aštri aviena su džiovintomis slyvomis ir daržovėmis.
kepta eriuko koja su cesnakais
Kepta ėriuko koja su česnakais
Kepta ėriuko koja su česnakais, pagardinta pipirais, mairūnu ir čiobreliais.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.