patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Aviena su alyvuogėmis ir rozmarinais

aviena su alyvuogemis ir rozmarinais Mums reikės:
900 g minkštos avienos
200 g alyvuogių (be kauliukų)
250 ml balto sauso vyno
2-3 skiltelių česnako
2 šakelių rozmarino
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
2 valg. šaukštų pomidorų pastos
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Aviena su alyvuogėmis ir rozmarinais.
Avieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome maždaug 2 cm dydžio gabaliukais. Pabarstome druska, pipirais. Česnako skilteles nulupame ir susmulkiname. Keptuvėje su storu dugnu įkaitiname alyvuogių aliejų ir ant labai silpnos apie 10 min. pakepiname česnaką su rozmarinais. Sudedame avienos gabaliukus ir ant vidutinės ugnies apkepame iš visų pusių, kol gražiai paruduoja. Supilame vyną, užviriname ir pakaitiname, kol skystis sumažėja 2 kartus. Supilame pomidorų pastą sumaišytą su puse stiklinės vandens, suberiame per pusę supjaustytas alyvuoges, uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname apie valandą, kol suminkštėja mėsa. Periodiškai pamaišome, jei reikia įpilame truputėlį vyno arba vandens. Aviena su alyvuogėmis ir rozmarinais - pikantiško skonio patiekalas, patiekiamas su virtomis bulvėmis arba ryžiais. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

pekino aviena
Pekino aviena
Pekino aviena. Pamarinuotos ir pakepintos avienos juostelės su kepinta paprika, svogūnais, česnakais, imbieru.
troskinta aviena
Troškinta aviena
Troškinta aviena su moliūgais, vynuogėmis, datulėmis, medumi, svogūnu ir prieskoniais.
avienos kotletai
Avienos kotletai
Avienos faršo kotletai su žalumynais. Receptas su nuotraukomis.
astri aviena su dziovintomis slyvomis
Aštri aviena su džiovintomis slyvomis
Apkepinta bei troškinta aštri aviena su džiovintomis slyvomis ir daržovėmis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena