patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Pekino aviena

pekino aviena Mums reikės:
800 g minkštos avienos
2 paprikų (geltonos, raudonos)
1 svogūno
2 skiltelių česnako
150 ml jautienos sultinio
2 valg. š. sojų padažo
2 valg. š. sauso chereso
1 valg. š. krakmolo
1 valg. š. balzaminio acto
1 valg. š. sezamo aliejaus
3 valg. š. žemės riešutų (arachisų) sviesto
0,5 čili pipiro
šviežio imbiero (apie 3 cm)

Gaminame. Pekino aviena.
Avieną supjaustome juostelėmis ir sudedame į dubenį. Sojų padažą sumaišome su vienu šaukštu chereso, užpilame avienos juosteles, pamaišome ir paliekame 2 val. pastovėti. Svogūną, česnaką ir čili pipirą susmulkiname. Paprikas supjaustome juostelėmis. Į jautienos sultinį supilame likusį cheresą, balzaminį actą, sezamo aliejų, krakmolą, čili pipirus ir gerai išmaišome. Ant stiprios ugnies arachisų svieste greitai apkepiname avienos juosteles. Avieną sudedame į dubenį ir tame pačiame svieste 2-3 min. apkepiname paprikas, svogūną, česnaką ir sutarkuotą imbierą. Sudedame avieną ant daržovių, užpilame padažu ir pakaitiname 3-5 min. Pekino aviena patiekiama  su biriais virtais ryžiais. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

astri aviena su dziovintomis slyvomis
Aštri aviena su džiovintomis slyvomis
Apkepinta bei troškinta aštri aviena su džiovintomis slyvomis ir daržovėmis.
kepta eriuko koja su cesnakais
Kepta ėriuko koja su česnakais
Kepta ėriuko koja su česnakais, pagardinta pipirais, mairūnu ir čiobreliais.
aviena su alyvuogemis ir rozmarinais
Aviena su alyvuogėmis ir rozmarinais
Apkepinta ir patroškinta vyne aviena su alyvuogėmis ir rozmarinais.
troskinta aviena
Troškinta aviena
Troškinta aviena su moliūgais, vynuogėmis, datulėmis, medumi, svogūnu ir prieskoniais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena