patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Avienos patiekalai

Mėsos patiekalai su nuotraukomis. Patiekalų receptai iš avienos.

Aštri aviena su džiovintomis slyvomis

astri aviena su dziovintomis slyvomis
Mums reikės:
700 g minkštos avienos
200 g džiovintų slyvų (be kauliukų)
4-5 vid. dydžio bulvių
1 didelio svogūno
2 morkų
1 čili pipiro
120 ml aliejaus
10-15 vnt. kvepiančiųjų pipirų žirnelių
1 arb. š. kmynų
2 arb. š. kalendros žirnelių
1 arb. š. malto kardamono
1 vnt. mažos cinamono lazdelės
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
kalendros lapelių
Receptas, gaminimas

Aviena su perlinėmis kruopomis ir daržovėmis

aviena su perlinemis kruopomis ir darzovemis
Mums reikės:
500 g minkštos avienos
1,5 stiklinės perlinių kruopų
200 g įvairių šaldytų daržovių
1 svogūno
3-4 skiltelių česnako
1 arb. š. kmynų
1 arb. š. saldžios paprikos miltelių
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Kepta ėriuko koja su česnakais

kepta eriuko koja su cesnakais
Mums reikės:
1,5-1,7 kg ėriuko kojos
6 skiltelių česnako
5 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. mairūno
1 valg. š. čiobrelių
10 vnt. juodųjų pipirų žirnelių
druskos
Receptas, gaminimas

Avienos ragu (2)

avienos ragu
Mums reikės:
500 g minkštos avienos (nugarinės, dubens)
500 g savo sultyse konservuotų pomidorų
250 g stambių baltų pupelių
1 didelio svogūno
3 skiltelių česnako
1 lauro lapo
0,5 saliero gumbo
1 valg. š. pomidorų pastos
1 arb. š. prieskonių mišinio Baharat
3 valg. š. aliejaus
druskos, pipirų, kalendros
petražolių, krapų
Receptas, gaminimas

Avienos kotletai (1)

avienos kotletai
Mums reikės:
700 g avienos faršo
100 ml pieno arba grietinėlės
100 g batono
1 svogūno
30 g petražolių
30 g krapų
aliejaus kepimui
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Pekino aviena

pekino aviena
Mums reikės:
800 g minkštos avienos
2 paprikų (geltonos, raudonos)
1 svogūno
2 skiltelių česnako
150 ml jautienos sultinio
2 valg. š. sojų padažo
2 valg. š. sauso chereso
1 valg. š. krakmolo
1 valg. š. balzaminio acto
1 valg. š. sezamo aliejaus
3 valg. š. žemės riešutų (arachisų) sviesto
0,5 čili pipiro
šviežio imbiero (apie 3 cm)
Receptas, gaminimas

Aviena su alyvuogėmis ir rozmarinais

aviena su alyvuogemis ir rozmarinais
Mums reikės:
900 g minkštos avienos
200 g alyvuogių (be kauliukų)
250 ml balto sauso vyno
2-3 skiltelių česnako
2 šakelių rozmarino
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
2 valg. šaukštų pomidorų pastos
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Troškinta aviena (1)

troskinta aviena
Mums reikės:
1,5 kg minkštos avienos
600 g moliūgo
1 svogūno
50 g šviežio imbiero
3 valg. šaukštų medaus
80 g vynuogių
100 g sviesto
12 datulių
12 kalendros lapų
žiupsnelio cinamono, šafrano, druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

avienos kotletai
Avienos kotletai
Avienos faršo kotletai su žalumynais. Receptas su nuotraukomis.
kepta eriuko koja su cesnakais
Kepta ėriuko koja su česnakais
Kepta ėriuko koja su česnakais, pagardinta pipirais, mairūnu ir čiobreliais.
astri aviena su dziovintomis slyvomis
Aštri aviena su džiovintomis slyvomis
Apkepinta bei troškinta aštri aviena su džiovintomis slyvomis ir daržovėmis.
avienos ragu
Avienos ragu
Avienos ragu. Aviena su konservuotais pomidorais, baltosiomis pupelėmis, salierais, svogūnais, prieskoniais.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.