patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Avienos patiekalai

Mėsos patiekalai su nuotraukomis. Patiekalų receptai iš avienos.

Aštri aviena su džiovintomis slyvomis

astri aviena su dziovintomis slyvomis
Mums reikės:
700 g minkštos avienos
200 g džiovintų slyvų (be kauliukų)
4-5 vid. dydžio bulvių
1 didelio svogūno
2 morkų
1 čili pipiro
120 ml aliejaus
10-15 vnt. kvepiančiųjų pipirų žirnelių
1 arb. š. kmynų
2 arb. š. kalendros žirnelių
1 arb. š. malto kardamono
1 vnt. mažos cinamono lazdelės
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
kalendros lapelių
Receptas, gaminimas

Aviena su perlinėmis kruopomis ir daržovėmis

aviena su perlinemis kruopomis ir darzovemis
Mums reikės:
500 g minkštos avienos
1,5 stiklinės perlinių kruopų
200 g įvairių šaldytų daržovių
1 svogūno
3-4 skiltelių česnako
1 arb. š. kmynų
1 arb. š. saldžios paprikos miltelių
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Kepta ėriuko koja su česnakais

kepta eriuko koja su cesnakais
Mums reikės:
1,5-1,7 kg ėriuko kojos
6 skiltelių česnako
5 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. mairūno
1 valg. š. čiobrelių
10 vnt. juodųjų pipirų žirnelių
druskos
Receptas, gaminimas

Avienos ragu (2)

avienos ragu
Mums reikės:
500 g minkštos avienos (nugarinės, dubens)
500 g savo sultyse konservuotų pomidorų
250 g stambių baltų pupelių
1 didelio svogūno
3 skiltelių česnako
1 lauro lapo
0,5 saliero gumbo
1 valg. š. pomidorų pastos
1 arb. š. prieskonių mišinio Baharat
3 valg. š. aliejaus
druskos, pipirų, kalendros
petražolių, krapų
Receptas, gaminimas

Avienos kotletai (1)

avienos kotletai
Mums reikės:
700 g avienos faršo
100 ml pieno arba grietinėlės
100 g batono
1 svogūno
30 g petražolių
30 g krapų
aliejaus kepimui
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Pekino aviena

pekino aviena
Mums reikės:
800 g minkštos avienos
2 paprikų (geltonos, raudonos)
1 svogūno
2 skiltelių česnako
150 ml jautienos sultinio
2 valg. š. sojų padažo
2 valg. š. sauso chereso
1 valg. š. krakmolo
1 valg. š. balzaminio acto
1 valg. š. sezamo aliejaus
3 valg. š. žemės riešutų (arachisų) sviesto
0,5 čili pipiro
šviežio imbiero (apie 3 cm)
Receptas, gaminimas

Aviena su alyvuogėmis ir rozmarinais

aviena su alyvuogemis ir rozmarinais
Mums reikės:
900 g minkštos avienos
200 g alyvuogių (be kauliukų)
250 ml balto sauso vyno
2-3 skiltelių česnako
2 šakelių rozmarino
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
2 valg. šaukštų pomidorų pastos
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Troškinta aviena (1)

troskinta aviena
Mums reikės:
1,5 kg minkštos avienos
600 g moliūgo
1 svogūno
50 g šviežio imbiero
3 valg. šaukštų medaus
80 g vynuogių
100 g sviesto
12 datulių
12 kalendros lapų
žiupsnelio cinamono, šafrano, druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

troskinta aviena
Troškinta aviena
Troškinta aviena su moliūgais, vynuogėmis, datulėmis, medumi, svogūnu ir prieskoniais.
kepta eriuko koja su cesnakais
Kepta ėriuko koja su česnakais
Kepta ėriuko koja su česnakais, pagardinta pipirais, mairūnu ir čiobreliais.
astri aviena su dziovintomis slyvomis
Aštri aviena su džiovintomis slyvomis
Apkepinta bei troškinta aštri aviena su džiovintomis slyvomis ir daržovėmis.
avienos ragu
Avienos ragu
Avienos ragu. Aviena su konservuotais pomidorais, baltosiomis pupelėmis, salierais, svogūnais, prieskoniais.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.

Naujausi komentarai

Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.