patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Bulvės su kiaušiniu ūkiškai

bulves su kiausiniu ukiskai Mums reikės:
6 gražių didesnių bulvių
12 plonų juostelių šaltai rūkytos šoninės
6 nedidelių kiaušinių
1-2 skiltelių česnako
10 g sviesto
druskos, šviežiai maltų pipirų
krapų, petražolių

Gaminame. Bulvės su kiaušiniu ūkiškai
Bulvės švariai nuplaunamos ir išverdamos su lupenomis (svarbu nepervirti). Atvėsinama. Jei bulvės gražios – nelupama. Bulvių viršus truputį nupjaunamas ir su šaukšteliu atsargiai išskobiamas bulvių vidus. Susmulkinamos česnako skiltelės. Kiekviena bulvė pabarstoma druska, pipirais, susmulkintu česnaku ir įdedama po gabalėlį sviesto. Į kiekvienos bulvės vidų iš abiejų šonų įklojama po juostelę šaltai rūkytos šoninės ir įmušama po kiaušinį. Pabarstoma druska, pipirais. Sudedama į sviestu išteptą skardą ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 30 - 40 min. (priklauso kokio skystumo/kietumo kiaušinio norima).

Bulvės su kiaušiniu ūkiškai pabarstomos susmulkintais krapais, petražolėmis. Bulvės su kiaušiniu ūkiškai labai skanu su raugintais kopūstais ar raugintais agurkėliais. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bulviu ir darzoviu apkepele
Bulvių ir daržovių apkepėlė
Bulvių ir daržovių apkepėlė su parmezano sūriu, baklažanu, paprika, pomidorais.
bulviu apkepas su farsu ir kopustais
Bulvių apkepas su faršu ir kopūstais
Orkaitėje keptas bulvių apkepas su apkepintu faršu, svogūnais ir raugintais kopūstais.
bulviu paploteliai su varske
Bulvių paplotėliai su varške
Bulvių paplotėliai su varške. Skanūs ir greitai paruošiami paplotėliai su bulvėmis ir varške.
keptos bulves su pievagrybiais
Keptos bulvės su pievagrybiais
Keptos bulvės su pievagrybiais, porais, morkomis, paprika.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.