patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Bulviniai krepšeliai su vištiena

bulviniai krepseliai su vistiena Mums reikės:
6 bulvių
2 kiaušinių
100 g miltų
druskos
Įdarui:
350 g vištienos filė
80 g fermentinio sūrio
1 svogūno
1 morkos
kelių brokolių galvučių (žiedynų)
druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Bulviniai krepšeliai su vištiena
Bulvės nuvalomos ir išverdamos pasūdytame vandenyje. Vanduo nupilamas, bulvės sutrinamos kaip bulvių košei. Įmušami kiaušiniai, suberiami miltai ir viskas gerai išmaišoma.
Įdarui: vištienos filė supjaustoma mažais gabaliukais ir apkepinama keptuvėje. Smulkiai supjaustytas svogūnas ir stambiai sutarkuota morka pakepinami nedideliame kiekyje aliejaus. Apkepinti svogūnai ir morkos sumaišomi su vištienos gabaliukais, pagardinama druska, pipirais ir viskas kartu pakepinama 1-2 min.

Brokolių žiedynai paverdami 5-7 min. pasūdytame vandenyje, supilami į kiaurasamtį ir paliekami nusivarvėti.

Keksiukų formos ištepamos sviestu ir užpildomos paruošta bulvine tešla, paliekant viduryje duobutę įdarui. Užpildoma įdaru ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 170 laipsnių temperatūroje apie 20 min. Išimama iš orkaitės, pabarstoma tarkuotu sūriu, uždedama po nedidelį brokolio žiedyną ir vėl dedama į orkaitę 6-8 min., kol sūris išsilydo. Bulviniai krepšeliai su vištiena patiekiami su daržovėmis. Skanaus.

Komentarai

2015-12-20
Rasa
Labai skanu ir greita Juokas

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bulviu kose
Bulvių košė
Bulvių košė. Trinta virtų bulvių košė su sviestu ir virintu pienu.
bulviniai vedarai
Bulviniai vėdarai
Bulviniai, bulvių vėdarai. Tradiciniai lietuviški vedarai iš bulvių. Bulvių vėdarai. Receptas su nuotraukomis.
bulviu dubeneliai
Bulvių dubenėliai
Bulvių dubenėliai. Lietuviškas, tradicinis patiekalas - virti tarkuotų bulvių dubenėliai su spirgučių padažu arba grietine.
kugelis su sonkauliais
Kugelis su šonkauliais
Kugelis su šonkauliais. Tarkuotų bulvių kugelis su kiaulienos šonkauliais, keptas orkaitėje.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena