patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Bulviniai vėdarai

bulviniai vedarai Mums reikės:
2 kg bulvių
200 g lašinukų
2 svogūnų
1 kiaušinio
kiaulės žarnų
druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Bulviniai vėdarai
Bulves nuskutame, nuplauname ir smulkiai sutarkuojame. Lašinukus, svogūnus supjaustome kubeliais ir pakepiname (nuo jų bulviniai vėdarai įgaus pikantišką skonį). Juos supilame ant sutarkuotų bulvių ir išmaišome.bulviniai vedarai 1
Įmušame kiaušinį, įberiame druskos ir viską gerai išmaišome. Į gerai išvalytas žarnas sukrečiame bulvių tarkius, galus užrišame. Žarnų pilnai neprikemšame, kad bulvių vėdarai kepant nesutūkinėtų. Kepimo skardą ištepame riebalais, įpilame truputį vandens ir sudedame prikimštas vėdarų žarnas.bulviniai vedarai 2
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje. Bulviniai vėdarai kepami apie 1 val. Praėjus 5-10 min. nuo kepimo pradžios žarnas keliose vietose subadome adata, kad bulvių vėdarai kepant nesutrūkinėtų ir neišbėgtų. Kepant bulviniai vėdarai palaistomi riebalais, jei reikia apverčiami. Bulviniai vėdarai patiekiami su grietine arba spirgučių padažu. Bulviniai vėdarai puikus karštasis patiekalas pietums. Gero apetito.

Komentarai

2014-11-08
anonimas
Kad vedarai netrukinetu ir neisbegtu bei butu grazios apvalios plonos formos, juos reikia prikimstus ideti i verdancio vandens puoda po viena ir su mentele graziai sulyginti kol jie igaus grazia tolygia apvalia mase, isimti ir isdelioti i skarda, bekepant tankiai susmaigstyti su dantu krapstukais ir palikti kol apkeps viena puse, ta pati padaryti ant apverstos puses, rezultatas super gaunasi.
2013-11-30
Rima
Missi,aciu uz pasiulyma gavosi super...
2013-11-30
wwww
Trukinejimas priklauso dar nuo zarnu, gali buti kur nors ipjauta tada ten ir truksta, gali badyti nebades, gali buti per daug tarkiu prikista.
2013-07-08
Missy
Kad vedarai netrukinetu ir neisbegtu bei butu grazios apvalios plonos formos, juos reikia prikimstus ideti i verdancio vandens puoda po viena ir su mentele graziai sulyginti kol jie igaus grazia tolygia apvalia mase, isimti ir isdelioti i skarda, bekepant tankiai susmaigstyti su dantu krapstukais ir palikti kol apkeps viena puse, ta pati padaryti ant apverstos puses, rezultatas super gaunasi.
2012-09-09
ruonis
As vedarus dedu i salta orkaite ir nededu nei pieno nei kiausinio ir kepu apie pusantros valandos 175 laipsniu temperaturoje.
2012-03-24
Daiva
nedėkite kiaušinio ir pilkit karštą pieną ir netrūkinės Šypsena
2012-02-18
giedre
o man taip pat daznai sutruksta jie...
2012-01-26
Renata
Nesuprantu kodel, bet man pastoviai sutruksta zarnos kepant, atrodo nedaug kemsu, ir badau. Gal kas galit patart ka daryt kad nesutruktu?
2011-10-12
indre
as dar i bulviu tarkius pilu karsto pieno stikline, tada vedarai tokie siek tiek guminiai tampa. skanumelis Šypsena
2010-01-03
Mėgėjas
O man patinka kai kepant sutrūksta ir išbėgusi buvių masė apkepa. Pirmiausia tokius išsirankioju Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kepukai svilpikai
Švilpikai (Kepukai)
Švilpikai arba Kepukai. Iš virtų ir sutrintų bulvių, miltų, kiaušinių, grietinės tešlos suformuoti ir orkaitėje kepti švilpikai - kepukai su rūkytos šoninės padažu.
zemaiciu blynai
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai. Išvirtų su lupenomis, nuluptų ir sutrintų bulvių, miltų, krakmolo blynai su virtos mėsos idaru. Receptas su NUOTRAUKOMIS.
bulviu paploteliai su varske
Bulvių paplotėliai su varške
Bulvių paplotėliai su varške. Skanūs ir greitai paruošiami paplotėliai su bulvėmis ir varške.
virtu bulviu didzkukuliai
Didžkukuliai
Virtų bulvių didžkukuliai. Didžkukulių receptai su varške ir su mėsa.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Justina
Labai paprastas ir skanus receptas ypač, kai nori suvilioti savo vyrą, kuris šiaip paprastai linkęs valgyti mėsą ir bulves Šypsena
kristute
Pirmą kartą kepiau ir likau labai patenkinta rezultatu. Išėjo fantastiškas! Žinau kad jį kepsiu dar ne vieną kartą. Ačiū už paprastą ir tikrai gerą receptą.  Myliu
Vestina
O Dieve koks nerealus plovas. Žiauriai skanus. Myliu tą žmogų kuris tai sukūrė. WOW!!!!! 10 balų.  Myliu  Šypsena
Uošvis
Įdėkit truputi čili pipirų, lauro lapo ir pakepinkit spirgiukus su svogunais ir morkomis. Bus pasaka Šypsena
patiekalu-receptai.lt
Naudojamos "žalios" bulvės.