patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Bulviniai vėdarai

bulviniai vedarai Mums reikės:
2 kg bulvių
200 g lašinukų
2 svogūnų
1 kiaušinio
kiaulės žarnų
druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Bulviniai vėdarai
Bulves nuskutame, nuplauname ir smulkiai sutarkuojame. Lašinukus, svogūnus supjaustome kubeliais ir pakepiname (nuo jų bulviniai vėdarai įgaus pikantišką skonį). Juos supilame ant sutarkuotų bulvių ir išmaišome.bulviniai vedarai 1
Įmušame kiaušinį, įberiame druskos ir viską gerai išmaišome. Į gerai išvalytas žarnas sukrečiame bulvių tarkius, galus užrišame. Žarnų pilnai neprikemšame, kad bulvių vėdarai kepant nesutūkinėtų. Kepimo skardą ištepame riebalais, įpilame truputį vandens ir sudedame prikimštas vėdarų žarnas.bulviniai vedarai 2
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje. Bulviniai vėdarai kepami apie 1 val. Praėjus 5-10 min. nuo kepimo pradžios žarnas keliose vietose subadome adata, kad bulvių vėdarai kepant nesutrūkinėtų ir neišbėgtų. Kepant bulviniai vėdarai palaistomi riebalais, jei reikia apverčiami. Bulviniai vėdarai patiekiami su grietine arba spirgučių padažu. Bulviniai vėdarai puikus karštasis patiekalas pietums. Gero apetito.

Komentarai

2015-11-12
Vaida
Geriausia vedaru galus palikti neuzristus, tada nors ir isbega truputi tarkiaus, bet uztat netruksta zarnos.
2014-11-08
anonimas
Kad vedarai netrukinetu ir neisbegtu bei butu grazios apvalios plonos formos, juos reikia prikimstus ideti i verdancio vandens puoda po viena ir su mentele graziai sulyginti kol jie igaus grazia tolygia apvalia mase, isimti ir isdelioti i skarda, bekepant tankiai susmaigstyti su dantu krapstukais ir palikti kol apkeps viena puse, ta pati padaryti ant apverstos puses, rezultatas super gaunasi.
2013-11-30
Rima
Missi,aciu uz pasiulyma gavosi super...
2013-11-30
wwww
Trukinejimas priklauso dar nuo zarnu, gali buti kur nors ipjauta tada ten ir truksta, gali badyti nebades, gali buti per daug tarkiu prikista.
2013-07-08
Missy
Kad vedarai netrukinetu ir neisbegtu bei butu grazios apvalios plonos formos, juos reikia prikimstus ideti i verdancio vandens puoda po viena ir su mentele graziai sulyginti kol jie igaus grazia tolygia apvalia mase, isimti ir isdelioti i skarda, bekepant tankiai susmaigstyti su dantu krapstukais ir palikti kol apkeps viena puse, ta pati padaryti ant apverstos puses, rezultatas super gaunasi.
2012-09-09
ruonis
As vedarus dedu i salta orkaite ir nededu nei pieno nei kiausinio ir kepu apie pusantros valandos 175 laipsniu temperaturoje.
2012-03-24
Daiva
nedėkite kiaušinio ir pilkit karštą pieną ir netrūkinės Šypsena
2012-02-18
giedre
o man taip pat daznai sutruksta jie...
2012-01-26
Renata
Nesuprantu kodel, bet man pastoviai sutruksta zarnos kepant, atrodo nedaug kemsu, ir badau. Gal kas galit patart ka daryt kad nesutruktu?
2011-10-12
indre
as dar i bulviu tarkius pilu karsto pieno stikline, tada vedarai tokie siek tiek guminiai tampa. skanumelis Šypsena
2010-01-03
Mėgėjas
O man patinka kai kepant sutrūksta ir išbėgusi buvių masė apkepa. Pirmiausia tokius išsirankioju Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

uzkeptos bulves
Užkeptos įdarytos bulvės
Užkeptos įdarytos bulvės. Išskobtos bulvės įdarytos virtų bulvių, plaktų kiaušinių, kepinto poro, kumpio įdaru.
keptos bulves su pievagrybiais
Keptos bulvės su pievagrybiais
Keptos bulvės su pievagrybiais, porais, morkomis, paprika.
cepelinai
Cepelinai
Cepelinai su mėsa. Tradiciniai, lietuviški tarkuotų bulvių cepelinai su mėsos faršu.
keptos idarytos bulves
Keptos įdarytos bulvės
Keptos įdarytos bulvės. Skanus ir gražiai atrodantis patiekalas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.
Ingrida
Pasaka Šypsena buvau uzmirsus koks skonis ir duona tikrai reikia deti ir nekeisti niekuom kitu, tas skonis neispasakytas mmmm  Mirktelti  Mirktelti
Silvija
Kepu ir aš, tik dar dedu tarkuotą morką ir pakepintos rūkytos šoninės kartu su svogūnais. Gaunasi labai skanus, sultingas, valgė net tie vaikai, kurie mėsos nevalgydavo.
Ingrida
Dabaiginejau virti ceburekus. Pasaka, sunus 4 suvalge iskart. Super!!!!!! Myliu  Myliu  Myliu  Myliu