Mums reikės:
✓
300 g raugintų kopūstų
✓
400 g neriebios varškės
✓
1 valg. š. krakmolo
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų, žiupsnelio muskatinio riešuto, svogūnų laiškų, petražolių.
Gaminame.
Bulvių ir raugintų kopūstų sklindžiaiŽalios bulvės nulupamos ir sutarkuojamos stambia trintuve. Rauginti kopūstai nuspaudžiami ir truputį pasmulkinami. Varškė, kiaušinis, krakmolas, grietinė ir prieskoniai gerai išmaišomi. Sudedami
bulvių tarkiai, rauginti kopūstai, susmulkintos petražolės ir dar kartą viskas gerai išmaišoma. Į keptuvę įpilama aliejaus, įkaitinama, dedama po šaukštą bulvių - raugintų kopūstų sklindžių masės ir kepama iš abiejų pusių po 3 - 4 min.
Bulvių ir raugintų kopūstų sklindžiai pabarstomi svogūnų laiškais ir patiekiami su grietine. Skanaus.
Indre
As kepiau supaprastinta varianta: susitarkavau bulves, jas sumaisiau su raugintais kopustais, įmusiau kiausini, idejau krakmolo, prieskoniu ir sutarkavau svoguna. Pavyko puikiai, buvo labai skanu ir greita, tik kita karta dar patobulinsiu ir idesiu farso i mase, manau bus super!