patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Bulvių ir raugintų kopūstų sklindžiai

bulviu ir raugintu kopustu sklindziai Mums reikės:
600 g bulvių
300 g raugintų kopūstų
400 g neriebios varškės
200 g grietinės
1 kiaušinio
1 valg. š. krakmolo
druskos, maltų juodųjų pipirų, žiupsnelio muskatinio riešuto, svogūnų laiškų, petražolių.

Gaminame. Bulvių ir raugintų kopūstų sklindžiai
Žalios bulvės nulupamos ir sutarkuojamos stambia trintuve. Rauginti kopūstai nuspaudžiami ir truputį pasmulkinami. Varškė, kiaušinis, krakmolas, grietinė ir prieskoniai gerai išmaišomi. Sudedami bulvių tarkiai, rauginti kopūstai, susmulkintos petražolės ir dar kartą viskas gerai išmaišoma. Į keptuvę įpilama aliejaus, įkaitinama, dedama po šaukštą bulvių - raugintų kopūstų sklindžių masės ir kepama iš abiejų pusių po 3 - 4 min. Bulvių ir raugintų kopūstų sklindžiai pabarstomi svogūnų laiškais ir patiekiami su grietine. Skanaus.

Komentarai

2012-01-29
Indre
As kepiau supaprastinta varianta: susitarkavau bulves, jas sumaisiau su raugintais kopustais, įmusiau kiausini, idejau krakmolo, prieskoniu ir sutarkavau svoguna. Pavyko puikiai, buvo labai skanu ir greita, tik kita karta dar patobulinsiu ir idesiu farso i mase, manau bus super! Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

cepelinai
Cepelinai
Cepelinai su mėsa. Tradiciniai, lietuviški tarkuotų bulvių cepelinai su mėsos faršu.
uzkeptos bulves
Užkeptos įdarytos bulvės
Užkeptos įdarytos bulvės. Išskobtos bulvės įdarytos virtų bulvių, plaktų kiaušinių, kepinto poro, kumpio įdaru.
bulviniai vedarai
Bulviniai vėdarai
Bulviniai, bulvių vėdarai. Tradiciniai lietuviški vedarai iš bulvių. Bulvių vėdarai. Receptas su nuotraukomis.
bulviniai blynai 2
Bulviniai blynai
Bulviniai blynai. Tarkuotų bulvių blynai. Tradicinis lietuviškas sotus patiekalas.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.