patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Bulvių virtiniai su įdaru

bulviu virtiniai su idaruMums reikės:
Tešlai:
700 g bulvių
100 g miltų
1 kiaušinio
druskos, pipirų
Įdarui:
200 pievagrybių
100 g rūkyto kumpio
2-3 skiltelių česnako
1 valg. š. aliejaus
1 valg. š. grietinės
Padažui:
150 g grietinėlės
100 ml sultinio
1  morkos
1 nedidelio poro
1 skiltelės česnako

Gaminame. Bulvių virtiniai su įdaru
Bulves (su lupenomis) švariai nuplauname ir išverdame. Atvėsusias bulves nulupame ir sumalame mėsmale. Į bulvių masę įmušame kiaušinį, suberiame miltus, įberiame druskos, pipirų ir išminkome.bulviu virtiniai su idaru 2
Rankas pasitepame aliejumi ir iš bulvių tešlos suformuojame nedidelius, maždaug 4 cm skersmens rutuliukus.
Įdarui: švariai nuplautus, nusausintus pievagrybius supjaustome nedideliais gabaliukais, kumpį - mažais kubeliais ir pakepiname aliejuje. Baigiant kepti suberiame susmulkintą česnaką, pabarstome druska, pipirais, įdedame grietinės, išmaišome ir nuimame nuo ugnies.bulviu virtiniai su idaru 1
Pravėsiname. Imame bulvių tešlos rutuliuką, truputį suplojame, dedame šaukštelį įdaro, užspaudžiame ir vėl suformuojame rutuliuką.bulviu virtiniai su idaru 3
Taip įdarome visus bulvių rutuliukus. Dedame į verdantį pasūdytą vandenį  ir verdame apie 3-5 min., kai iškyla į paviršių.
Padažui: morką nuvalome, stambiai sutarkuojame, porą smulkiai supjaustome, česnaką susmulkiname ir apkepiname svieste. Įpilame sultinio, pora minučių patroškiname, supilame grietinėlę ir pakaitiname, kol užverda.  Jei reikia pabarstome druska, pipirais. Bulvių virtiniai su įdaru užpilami padažu ir patiekiami. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bulviu ir raugintu kopustu sklindziai
Bulvių ir raugintų kopūstų sklindžiai
Bulvių ir raugintų kopūstų sklindžiai
tarkuotu bulviu uzkepele su grybais
Tarkuotų bulvių užkepėlė su grybais
Tarkuotų bulvių užkepėlė su grybais
kedainiu blynai
Kėdainių blynai
Kėdainių blynai. Kėdainių blynų receptas. Tarkuotų bulvių Kėdainių blynai su mėsos faršu. Receptas su gaminimo eigos NUOTRAUKOMIS.
bulviu ir darzoviu apkepele
Bulvių ir daržovių apkepėlė
Bulvių ir daržovių apkepėlė su parmezano sūriu, baklažanu, paprika, pomidorais.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.