patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Didžkukuliai

virtu bulviu didzkukuliai Mums reikės:
1 virtų bulvių (su lupenomis)
2 kiaušinių
4-5 v. š. bulvių krakmolo
druskos
Mėsos įdarui:
300 g virtos mėsos
1 svogūno
1 v. š. sviesto
druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Virtų bulvių didžkukuliai
Virtos bulvės nulupamos, sumalamos, įmušami kiaušiniai, sudedamas krakmolas, įberiama druskos ir viskas gerai sumaišoma.
Mėsos įdarui: virta mėsa sumalama. Svogūnas susmulkinamas ir pakepinamas svieste. Į mėsą sudedami pakepinti svogūnai, įberiama druskos, pipirų ir išmaišoma.

arba
Varškės įdarui:
200 g varškės
1 kiaušinio
druskos
džiovintų šaltmėčių lapelių (nebūtinai)

Į varškę įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, žiupsnelį džiovintų šaltmėčių lapelių ir išmaišoma.
Iš paruoštos bulvių masės daromi paplotėliai, į vidurį dedama mėsos arba varškės įdaro ir formuojami didžkukuliai (kad bulvių tešla neliptų prie rankų, reikia jas sudrėkinti vandeniu ar pasitepti aliejumi). Suformuoti didžkukuliai sudedami ant krakmolu pabarstyto paviršiaus.
Didžkukuliai sudedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 5-8 min. Išvirę didžkukuliai sudedami į lėkštes, įdedama grietinės ir patiekiama Skanaus.

Komentarai

2013-12-16
Liepoja
Aciu uz recepta,labai skanus cepelinai! Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

uzkeptos avinzirniais idarytos bulves
Užkeptos avinžirniais įdarytos bulvės
Užkeptos avinžirniais, varškės bei Mocarela sūriais įdarytos bulvės.
bulviu pyrageliai su kumpiu ir suriu
Bulvių pyragėliai su kumpiu ir sūriu
Bulvių pyragėliai su kumpiu ir sūriu patiekiami su grietine arba džiovintų grybų padažu.
bulviu virtiniai su idaru
Bulvių virtiniai su įdaru
Virtų ir sumaltų bulvių virtiniai su pievagrybių, rūkyto kumpio, česnako įdaru.
keptos idarytos bulves
Keptos įdarytos bulvės
Keptos įdarytos bulvės. Skanus ir gražiai atrodantis patiekalas.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.