patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kėdainių blynai

kedainiu blynai Mums reikės:
1 kg bulvių
2 kiaušinių
1 svogūno
300 g kiaulienos faršo
aliejaus kepimui
druskos
pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Kėdainių blynai
Bulves Kėdainių blynams nuplauname, nuskutame, sutarkuojame smulkia trintuve, nereikalingą skystį nupilame. Į bulvių tarkius blynams sudedame kiaušinius ir druską.kedainiu blynai 1
Į kiaulienos faršą, Kėdainių blynų įdarui, dedame druskos, pipirų, susmulkintą svogūną ir gerai išmaišome.kedainiu blynai 2
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame po šaukštą bulvių tarkio ir suformuojame tarkuotų bulvių blyną. Ant buvių tarkio blyno dedame kiaulienos faršo įdaro ir ant viršaus vėl dedame šaukštą bulvių tarkio.kedainiu blynai 3
Kėdainių bulviniai blynai gerai apkepami iš abiejų pusių.kedainiu blynai 4
Jei prisibijoma, kad blynų viduje faršas liks neiškepęs, Kėdainių blynai kelioms minutėms įdedami į mikrobangų krosnelę arba orkaitę. Kėdainių bulviniai blynai valgomi su grietine ar padažu. Prie Kėdainių blynų labai tinka džiovintų grybų padažas. Skanaus.

Komentarai

2013-02-23
Vaida
Labai skanus blynai, nesunku pasidaryti Myliu
2011-07-21
dalija
Labai skanu, tik nesuprantu kodel kedainiu. Liūdesys
2010-11-02
Sigita
Geras patiekalas tarkiu megejams ir sotus. Kai pirma karta pamaciau si recepta per tv kazkuria laida jis vadinosi SIBIRIETISKI CEPELINAI, galvoju kodel jie taip vadinasi ir supratau, kad sibire maisto buvo nedaug todel ir bulves sutarkave nesnusunkdavo skysciu ir gavosi visai neblogas pateikalas tikrai i cepelina panasu... Mirktelti
2010-06-01
simona
kedainiu blynai jega,skanu juos valgyt bet kada Šypsena  Šypsena
2010-04-12
kestux
kedainiu blynai forever Šypsena
2010-01-26
megejas
Galeciau kasdien juos valgyti :-))
2010-01-19
Jurga
Mums patiko kedainiu blynai ;-) . Skanus blynai, geras receptas. Linkejimai is Kalifornijos!

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bulves su kiausiniu ukiskai
Bulvės su kiaušiniu ūkiškai
Bulvės su kiaušiniu ūkiškai
cepelinai
Cepelinai
Cepelinai su mėsa. Tradiciniai, lietuviški tarkuotų bulvių cepelinai su mėsos faršu.
bulviu dubeneliai
Bulvių dubenėliai
Bulvių dubenėliai. Lietuviškas, tradicinis patiekalas - virti tarkuotų bulvių dubenėliai su spirgučių padažu arba grietine.
bulviu paploteliai
Bulvių paplotėliai
Bulvių paplotėliai. Kepti bulvių paplotėliai iš virtų ir pertrintų bulvių.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Arturas
Pati skaniausia ir megiamiausi sriuba. Be to ir paruosimas labai paprastas ir lengvas Šypsena
Kamile
labai skanūs ledai, aciu uz receptuką! Myliu  Šypsena
Vida
Labai skanus varsketukai gavosi aciu uz receptuka Mirktelti
Viktorija
Žuvį tik apkepus keptuvėje, bulvės apskrunda greičiau nei iškepa pati žuvis (žuvis viduje liko žalia). Todėl viską dar kepiau orkaitėje. Pats receptas neblogas, patiekalas valgytojams patiko Šypsena
jovita
vegetariškas receptas. Labai skanu Šypsena  Myliu