patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kėdainių blynai

kedainiu blynai Mums reikės:
1 kg bulvių
2 kiaušinių
1 svogūno
300 g kiaulienos faršo
aliejaus kepimui
druskos
pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Kėdainių blynai
Bulves Kėdainių blynams nuplauname, nuskutame, sutarkuojame smulkia trintuve, nereikalingą skystį nupilame. Į bulvių tarkius blynams sudedame kiaušinius ir druską.kedainiu blynai 1
Į kiaulienos faršą, Kėdainių blynų įdarui, dedame druskos, pipirų, susmulkintą svogūną ir gerai išmaišome.kedainiu blynai 2
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame po šaukštą bulvių tarkio ir suformuojame tarkuotų bulvių blyną. Ant buvių tarkio blyno dedame kiaulienos faršo įdaro ir ant viršaus vėl dedame šaukštą bulvių tarkio.kedainiu blynai 3
Kėdainių bulviniai blynai gerai apkepami iš abiejų pusių.kedainiu blynai 4
Jei prisibijoma, kad blynų viduje faršas liks neiškepęs, Kėdainių blynai kelioms minutėms įdedami į mikrobangų krosnelę arba orkaitę. Kėdainių bulviniai blynai valgomi su grietine ar padažu. Prie Kėdainių blynų labai tinka džiovintų grybų padažas. Skanaus.

Komentarai

2015-01-10
Algimantas
Dekui, labai skanus blynai. Super, visiem rekomenduoju  Myliu
2013-02-23
Vaida
Labai skanus blynai, nesunku pasidaryti Myliu
2011-07-21
dalija
Labai skanu, tik nesuprantu kodel kedainiu. Liūdesys
2010-11-02
Sigita
Geras patiekalas tarkiu megejams ir sotus. Kai pirma karta pamaciau si recepta per tv kazkuria laida jis vadinosi SIBIRIETISKI CEPELINAI, galvoju kodel jie taip vadinasi ir supratau, kad sibire maisto buvo nedaug todel ir bulves sutarkave nesnusunkdavo skysciu ir gavosi visai neblogas pateikalas tikrai i cepelina panasu... Mirktelti
2010-06-01
simona
kedainiu blynai jega,skanu juos valgyt bet kada Šypsena  Šypsena
2010-04-12
kestux
kedainiu blynai forever Šypsena
2010-01-26
megejas
Galeciau kasdien juos valgyti :-))
2010-01-19
Jurga
Mums patiko kedainiu blynai ;-) . Skanus blynai, geras receptas. Linkejimai is Kalifornijos!

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bulviu apkepas su farsu ir kopustais
Bulvių apkepas su faršu ir kopūstais
Orkaitėje keptas bulvių apkepas su apkepintu faršu, svogūnais ir raugintais kopūstais.
keptos idarytos bulves
Keptos įdarytos bulvės
Keptos įdarytos bulvės. Skanus ir gražiai atrodantis patiekalas.
bulviniai krepseliai su vistiena
Bulviniai krepšeliai su vištiena
Bulviniai krepšeliai su vištiena
bulviu apkepas su vistiena ir spinatais
Bulvių apkepas su vištiena ir špinatais
Bulvių apkepas su vištiena ir špinatais

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Toma
Vakar pasidariau, siandien ragavom, labai skanus!! Aciu uz recepta, rekomenduoju isbandyt. Šypsena
Monika
Sveiki. Kepu šį tortą jau ne pirmą kartą. Tiek išvaizda, tiek skonis super. Sulaukiau daug pagyrų iš gimtadienio šventės svečių. Dėkui už puikų, ne tik išvaizda, bet ir skoniu, tortą  Mirktelti
Laura
Gaminau, sauniai pavyko. Žiauriai skanu Myliu  Myliu
Vaida
Viskas gavosi puikiai ir seimynai labai patiko, o man jis per riebus nuo kokoso pieno Šypsena
Arturas
Labai puikus plovas.