patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kėdainių blynai

kedainiu blynai Mums reikės:
1 kg bulvių
2 kiaušinių
1 svogūno
300 g kiaulienos faršo
aliejaus kepimui
druskos
pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Kėdainių blynai
Bulves Kėdainių blynams nuplauname, nuskutame, sutarkuojame smulkia trintuve, nereikalingą skystį nupilame. Į bulvių tarkius blynams sudedame kiaušinius ir druską.kedainiu blynai 1
Į kiaulienos faršą, Kėdainių blynų įdarui, dedame druskos, pipirų, susmulkintą svogūną ir gerai išmaišome.kedainiu blynai 2
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame po šaukštą bulvių tarkio ir suformuojame tarkuotų bulvių blyną. Ant buvių tarkio blyno dedame kiaulienos faršo įdaro ir ant viršaus vėl dedame šaukštą bulvių tarkio.kedainiu blynai 3
Kėdainių bulviniai blynai gerai apkepami iš abiejų pusių.kedainiu blynai 4
Jei prisibijoma, kad blynų viduje faršas liks neiškepęs, Kėdainių blynai kelioms minutėms įdedami į mikrobangų krosnelę arba orkaitę. Kėdainių bulviniai blynai valgomi su grietine ar padažu. Prie Kėdainių blynų labai tinka džiovintų grybų padažas. Skanaus.

Komentarai

2015-01-10
Algimantas
Dekui, labai skanus blynai. Super, visiem rekomenduoju  Myliu
2013-02-23
Vaida
Labai skanus blynai, nesunku pasidaryti Myliu
2011-07-21
dalija
Labai skanu, tik nesuprantu kodel kedainiu. Liūdesys
2010-11-02
Sigita
Geras patiekalas tarkiu megejams ir sotus. Kai pirma karta pamaciau si recepta per tv kazkuria laida jis vadinosi SIBIRIETISKI CEPELINAI, galvoju kodel jie taip vadinasi ir supratau, kad sibire maisto buvo nedaug todel ir bulves sutarkave nesnusunkdavo skysciu ir gavosi visai neblogas pateikalas tikrai i cepelina panasu... Mirktelti
2010-06-01
simona
kedainiu blynai jega,skanu juos valgyt bet kada Šypsena  Šypsena
2010-04-12
kestux
kedainiu blynai forever Šypsena
2010-01-26
megejas
Galeciau kasdien juos valgyti :-))
2010-01-19
Jurga
Mums patiko kedainiu blynai ;-) . Skanus blynai, geras receptas. Linkejimai is Kalifornijos!

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bulviu ir raugintu kopustu sklindziai
Bulvių ir raugintų kopūstų sklindžiai
Bulvių ir raugintų kopūstų sklindžiai
bulviu virtiniai su idaru
Bulvių virtiniai su įdaru
Virtų ir sumaltų bulvių virtiniai su pievagrybių, rūkyto kumpio, česnako įdaru.
bulviu dubeneliai
Bulvių dubenėliai
Bulvių dubenėliai. Lietuviškas, tradicinis patiekalas - virti tarkuotų bulvių dubenėliai su spirgučių padažu arba grietine.
uzkeptos bulves
Užkeptos įdarytos bulvės
Užkeptos įdarytos bulvės. Išskobtos bulvės įdarytos virtų bulvių, plaktų kiaušinių, kepinto poro, kumpio įdaru.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rasa
Superine sriuba, papildziau cili pipirais ir galkytem  Šypsena
MindaugasKoc
Nesu megejas pats gaminti, bet pamates si receptuka isbandem su zmona, na ir likom labai patenkinti, tiesiog super. Aciu uz recepta  Šypsena
Ernesta
Labai geras receptas, pagaminau tai valgėme labai skaniai, vyras sake, kad visada tokius gaminčiau kol atsibos
Laima
Super pyragas gavosi Šypsena
Monika
O kiek minuciu sildyt mikrobangeje kopusta? Ir kiek mazdaug gaunasi is tokio kiekio balandeliu ?