patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kėdainių blynai

kedainiu blynai Mums reikės:
1 kg bulvių
2 kiaušinių
1 svogūno
300 g kiaulienos faršo
aliejaus kepimui
druskos
pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Kėdainių blynai
Bulves Kėdainių blynams nuplauname, nuskutame, sutarkuojame smulkia trintuve, nereikalingą skystį nupilame. Į bulvių tarkius blynams sudedame kiaušinius ir druską.kedainiu blynai 1
Į kiaulienos faršą, Kėdainių blynų įdarui, dedame druskos, pipirų, susmulkintą svogūną ir gerai išmaišome.kedainiu blynai 2
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame po šaukštą bulvių tarkio ir suformuojame tarkuotų bulvių blyną. Ant buvių tarkio blyno dedame kiaulienos faršo įdaro ir ant viršaus vėl dedame šaukštą bulvių tarkio.kedainiu blynai 3
Kėdainių bulviniai blynai gerai apkepami iš abiejų pusių.kedainiu blynai 4
Jei prisibijoma, kad blynų viduje faršas liks neiškepęs, Kėdainių blynai kelioms minutėms įdedami į mikrobangų krosnelę arba orkaitę. Kėdainių bulviniai blynai valgomi su grietine ar padažu. Prie Kėdainių blynų labai tinka džiovintų grybų padažas. Skanaus.

Komentarai

2016-10-27
Albinas
Net nežinodamas recepto išbandžiau tokius blynus su smulkintos karšto rūkymo šoninės įdaru-visiems labai patiko.
2015-01-10
Algimantas
Dekui, labai skanus blynai. Super, visiem rekomenduoju  Myliu
2013-02-23
Vaida
Labai skanus blynai, nesunku pasidaryti Myliu
2011-07-21
dalija
Labai skanu, tik nesuprantu kodel kedainiu. Liūdesys
2010-11-02
Sigita
Geras patiekalas tarkiu megejams ir sotus. Kai pirma karta pamaciau si recepta per tv kazkuria laida jis vadinosi SIBIRIETISKI CEPELINAI, galvoju kodel jie taip vadinasi ir supratau, kad sibire maisto buvo nedaug todel ir bulves sutarkave nesnusunkdavo skysciu ir gavosi visai neblogas pateikalas tikrai i cepelina panasu... Mirktelti
2010-06-01
simona
kedainiu blynai jega,skanu juos valgyt bet kada Šypsena  Šypsena
2010-04-12
kestux
kedainiu blynai forever Šypsena
2010-01-26
megejas
Galeciau kasdien juos valgyti :-))
2010-01-19
Jurga
Mums patiko kedainiu blynai ;-) . Skanus blynai, geras receptas. Linkejimai is Kalifornijos!

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bulviniai blynai 2
Bulviniai blynai
Bulviniai blynai. Tarkuotų bulvių blynai. Tradicinis lietuviškas sotus patiekalas.
bulviu apkepas su vistiena ir spinatais
Bulvių apkepas su vištiena ir špinatais
Bulvių apkepas su vištiena ir špinatais
bulviu grybu apkepas
Bulvių - grybų apkepas
Bulvių - grybų apkepas. Virtų ir sutrintų bulvių piurė apkepas su baravykais ir voveraitėmis.
bulviu dubeneliai
Bulvių dubenėliai
Bulvių dubenėliai. Lietuviškas, tradicinis patiekalas - virti tarkuotų bulvių dubenėliai su spirgučių padažu arba grietine.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.
Ingrida
Pasaka Šypsena buvau uzmirsus koks skonis ir duona tikrai reikia deti ir nekeisti niekuom kitu, tas skonis neispasakytas mmmm  Mirktelti  Mirktelti
Silvija
Kepu ir aš, tik dar dedu tarkuotą morką ir pakepintos rūkytos šoninės kartu su svogūnais. Gaunasi labai skanus, sultingas, valgė net tie vaikai, kurie mėsos nevalgydavo.
Ingrida
Dabaiginejau virti ceburekus. Pasaka, sunus 4 suvalge iskart. Super!!!!!! Myliu  Myliu  Myliu  Myliu