patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kėdainių blynai

kedainiu blynai Mums reikės:
1 kg bulvių
2 kiaušinių
1 svogūno
300 g kiaulienos faršo
aliejaus kepimui
druskos
pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Kėdainių blynai
Bulves Kėdainių blynams nuplauname, nuskutame, sutarkuojame smulkia trintuve, nereikalingą skystį nupilame. Į bulvių tarkius blynams sudedame kiaušinius ir druską.kedainiu blynai 1
Į kiaulienos faršą, Kėdainių blynų įdarui, dedame druskos, pipirų, susmulkintą svogūną ir gerai išmaišome.kedainiu blynai 2
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame po šaukštą bulvių tarkio ir suformuojame tarkuotų bulvių blyną. Ant buvių tarkio blyno dedame kiaulienos faršo įdaro ir ant viršaus vėl dedame šaukštą bulvių tarkio.kedainiu blynai 3
Kėdainių bulviniai blynai gerai apkepami iš abiejų pusių.kedainiu blynai 4
Jei prisibijoma, kad blynų viduje faršas liks neiškepęs, Kėdainių blynai kelioms minutėms įdedami į mikrobangų krosnelę arba orkaitę. Kėdainių bulviniai blynai valgomi su grietine ar padažu. Prie Kėdainių blynų labai tinka džiovintų grybų padažas. Skanaus.

Komentarai

2016-10-27
Albinas
Net nežinodamas recepto išbandžiau tokius blynus su smulkintos karšto rūkymo šoninės įdaru-visiems labai patiko.
2015-01-10
Algimantas
Dekui, labai skanus blynai. Super, visiem rekomenduoju  Myliu
2013-02-23
Vaida
Labai skanus blynai, nesunku pasidaryti Myliu
2011-07-21
dalija
Labai skanu, tik nesuprantu kodel kedainiu. Liūdesys
2010-11-02
Sigita
Geras patiekalas tarkiu megejams ir sotus. Kai pirma karta pamaciau si recepta per tv kazkuria laida jis vadinosi SIBIRIETISKI CEPELINAI, galvoju kodel jie taip vadinasi ir supratau, kad sibire maisto buvo nedaug todel ir bulves sutarkave nesnusunkdavo skysciu ir gavosi visai neblogas pateikalas tikrai i cepelina panasu... Mirktelti
2010-06-01
simona
kedainiu blynai jega,skanu juos valgyt bet kada Šypsena  Šypsena
2010-04-12
kestux
kedainiu blynai forever Šypsena
2010-01-26
megejas
Galeciau kasdien juos valgyti :-))
2010-01-19
Jurga
Mums patiko kedainiu blynai ;-) . Skanus blynai, geras receptas. Linkejimai is Kalifornijos!

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bulviu kose
Bulvių košė
Bulvių košė. Trinta virtų bulvių košė su sviestu ir virintu pienu.
uzkeptos avinzirniais idarytos bulves
Užkeptos avinžirniais įdarytos bulvės
Užkeptos avinžirniais, varškės bei Mocarela sūriais įdarytos bulvės.
kugelis su sonkauliais
Kugelis su šonkauliais
Kugelis su šonkauliais. Tarkuotų bulvių kugelis su kiaulienos šonkauliais, keptas orkaitėje.
kepukai svilpikai
Švilpikai (Kepukai)
Švilpikai arba Kepukai. Iš virtų ir sutrintų bulvių, miltų, kiaušinių, grietinės tešlos suformuoti ir orkaitėje kepti švilpikai - kepukai su rūkytos šoninės padažu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.