Mums reikės:
✓
800 g vid. dydžio bulvių
✓
150 g virtos dešros
✓
100 g fermentinio sūrio
✓
4 valg. š. grietinės
✓
1 valg. š. sviesto
✓
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Keptos įdarytos bulvėsBulvės švariai nuplaunamos, nusausinamos ir sudedamos į druska pabarstytą kepimo skardą. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 1 val.
Svogūnas nulupamas, smulkiai supjaustomas ir apkepinamas svieste iki auksinės spalvos. Sudedama kubeliais pjaustyta dešra ir viskas pakepinama 2-3 min.
Iškepusios bulvės pravėsinamos, nupjaunamas viršus ir atsargiai išskobiamas vidus, nepažeidžiant bulvių odelės. Išskopta bulvių masė sudedama į dubenį, sukrečiami pakepinti svogūnai, dešra ir 50 g sutarkuoto sūrio.
Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų ir sumaišomi su grietine. Trynių ir grietinės masė supilama į bulvių masę, pagardinama druska, pipirais ir gerai išmaišoma. Baltymai išplakami iki standžių putų ir atsargiai įmaišomi į paruoštą bulvių masę. Gauta mase įdaromos paruoštos bulvės, jų viršus pabartomas likusiu tarkuotu sūriu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje 10-12 min. Keptos įdarytos bulvės pabarstomos smulkintais krapais ir patiekiamos. Skanaus.