patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kugelis su vištiena

kugelis su vistiena Mums reikės:
2 kg bulvių
600 g vištienos kumpelių arba sparnelių
250 ml pieno
2 kiaušinių
1 svogūno
druskos, pipirų
prieskoninių žolelių (rozmarinų, čiobrelių)

Gaminame. Kugelis su vištiena
Vištiena įtrinama druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.kugelis su vistiena 2
Bulvės nuskutamos, smulkiai sutarkuojamos, šiek tiek nusunkiamos. Kad kugelis su vištiena būtų švelnesnio skonio sutarkuotos bulvės užplikomos verdančiu pienu. Įmušami kiaušiniai, suberiamas smulkiai supjaustytas svogūnas, įberiama druskos ir gerai išmaišoma.kugelis su vistiena 1
Į kepimo skardą išteptą  aliejumi supilama pusę kiekio bulvių masės, išdėliojama vištiena ir vėl užpilama bulvių mase.kugelis su vistiena 3
Kugelis dedamas į įkaitintą orkaitę ir  kepamas 1-1,5 val. 250 laipsnių temperatūroje. Kugelis bus iškepės jei įbesta ir ištraukta šakutė ar medinis dantų krapštukas bus švarūs, neaplipę bulvių mase.kugelis su vistiena 4
Kugelis su vištiena patiekiamas su grietine, spirgučių ar kitu padažu. Skanaus.

Komentarai

2016-10-04
Renata
Labai skanus kugelis su vistiena. Kiek kartu esu kepus niekad vištienos neapkepu atskirai. Ir išvis dedu arba sparnelius arba blauzdeles su kaulu, zinoma paprieskoniuotas ir kuo skaniausiai iškepa, nuo vištienos sultys isigeria i kugeli ir jis toks sultingas skanus gaunasi. Mirktelti  Sekmes visoms.
2013-09-29
Raimis
As vistiena suprieskoniuoju ir palieku 3-4 val saldytuve. Paskui keptuveje i ikaitinta alyvuogiu alieju imetu pora cecnako skilteliu. Kiek apkepinus cesnaka, kad liktu jo skonio aliejuje, sudedu vistienos gabaliukus ir apskrudinu. Likusius riebaliukus supilu i bulviu mase. Galiu pasakyti, labai skanu Mirktelti
2013-01-23
Brigita
O as jau kiek kartu dariau tai visad gaunasi truputi neskani vistiena, gal tikrai reikia pirma apkepti o po to tik kepti orkaiteje?
2012-09-09
rima
Mielosios, jei kepat su vistiena, pirmiausia, zinoma, suprieskoniuota reikia apkepti orkaiteje, tada ji graziai atrodo, be to yra suminkstejus, o riebaliukus supikit i kugelio mase. Tada jau i skarda dedame mase, vistiena ir vel mase, kepama. Tada yra super kugelis!
2012-02-12
Erika
Tuoj pat pameginsiu Mirktelti labai skaniai atrodo Myliu as darydavau truputi kitaip, bet pabandysim dabar taip Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

uzkeptos bulves
Užkeptos įdarytos bulvės
Užkeptos įdarytos bulvės. Išskobtos bulvės įdarytos virtų bulvių, plaktų kiaušinių, kepinto poro, kumpio įdaru.
uzkeptos avinzirniais idarytos bulves
Užkeptos avinžirniais įdarytos bulvės
Užkeptos avinžirniais, varškės bei Mocarela sūriais įdarytos bulvės.
cepelinai
Cepelinai
Cepelinai su mėsa. Tradiciniai, lietuviški tarkuotų bulvių cepelinai su mėsos faršu.
bulviu ir darzoviu apkepele
Bulvių ir daržovių apkepėlė
Bulvių ir daržovių apkepėlė su parmezano sūriu, baklažanu, paprika, pomidorais.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.