patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kugelis su vištiena

kugelis su vistiena Mums reikės:
2 kg bulvių
600 g vištienos kumpelių arba sparnelių
250 ml pieno
2 kiaušinių
1 svogūno
druskos, pipirų
prieskoninių žolelių (rozmarinų, čiobrelių)

Gaminame. Kugelis su vištiena
Vištiena įtrinama druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.kugelis su vistiena 2
Bulvės nuskutamos, smulkiai sutarkuojamos, šiek tiek nusunkiamos. Kad kugelis su vištiena būtų švelnesnio skonio sutarkuotos bulvės užplikomos verdančiu pienu. Įmušami kiaušiniai, suberiamas smulkiai supjaustytas svogūnas, įberiama druskos ir gerai išmaišoma.kugelis su vistiena 1
Į kepimo skardą išteptą  aliejumi supilama pusę kiekio bulvių masės, išdėliojama vištiena ir vėl užpilama bulvių mase.kugelis su vistiena 3
Kugelis dedamas į įkaitintą orkaitę ir  kepamas 1-1,5 val. 250 laipsnių temperatūroje. Kugelis bus iškepės jei įbesta ir ištraukta šakutė ar medinis dantų krapštukas bus švarūs, neaplipę bulvių mase.kugelis su vistiena 4
Kugelis su vištiena patiekiamas su grietine, spirgučių ar kitu padažu. Skanaus.

Komentarai

2016-10-04
Renata
Labai skanus kugelis su vistiena. Kiek kartu esu kepus niekad vištienos neapkepu atskirai. Ir išvis dedu arba sparnelius arba blauzdeles su kaulu, zinoma paprieskoniuotas ir kuo skaniausiai iškepa, nuo vištienos sultys isigeria i kugeli ir jis toks sultingas skanus gaunasi. Mirktelti  Sekmes visoms.
2013-09-29
Raimis
As vistiena suprieskoniuoju ir palieku 3-4 val saldytuve. Paskui keptuveje i ikaitinta alyvuogiu alieju imetu pora cecnako skilteliu. Kiek apkepinus cesnaka, kad liktu jo skonio aliejuje, sudedu vistienos gabaliukus ir apskrudinu. Likusius riebaliukus supilu i bulviu mase. Galiu pasakyti, labai skanu Mirktelti
2013-01-23
Brigita
O as jau kiek kartu dariau tai visad gaunasi truputi neskani vistiena, gal tikrai reikia pirma apkepti o po to tik kepti orkaiteje?
2012-09-09
rima
Mielosios, jei kepat su vistiena, pirmiausia, zinoma, suprieskoniuota reikia apkepti orkaiteje, tada ji graziai atrodo, be to yra suminkstejus, o riebaliukus supikit i kugelio mase. Tada jau i skarda dedame mase, vistiena ir vel mase, kepama. Tada yra super kugelis!
2012-02-12
Erika
Tuoj pat pameginsiu Mirktelti labai skaniai atrodo Myliu as darydavau truputi kitaip, bet pabandysim dabar taip Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kedainiu blynai
Kėdainių blynai
Kėdainių blynai. Kėdainių blynų receptas. Tarkuotų bulvių Kėdainių blynai su mėsos faršu. Receptas su gaminimo eigos NUOTRAUKOMIS.
uzkeptos avinzirniais idarytos bulves
Užkeptos avinžirniais įdarytos bulvės
Užkeptos avinžirniais, varškės bei Mocarela sūriais įdarytos bulvės.
bulviu grybu apkepas
Bulvių - grybų apkepas
Bulvių - grybų apkepas. Virtų ir sutrintų bulvių piurė apkepas su baravykais ir voveraitėmis.
bulviniai vedarai
Bulviniai vėdarai
Bulviniai, bulvių vėdarai. Tradiciniai lietuviški vedarai iš bulvių. Bulvių vėdarai. Receptas su nuotraukomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena