patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kugelis su vištiena

kugelis su vistiena Mums reikės:
2 kg bulvių
600 g vištienos kumpelių arba sparnelių
250 ml pieno
2 kiaušinių
1 svogūno
druskos, pipirų
prieskoninių žolelių (rozmarinų, čiobrelių)

Gaminame. Kugelis su vištiena
Vištiena įtrinama druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.kugelis su vistiena 2
Bulvės nuskutamos, smulkiai sutarkuojamos, šiek tiek nusunkiamos. Kad kugelis su vištiena būtų švelnesnio skonio sutarkuotos bulvės užplikomos verdančiu pienu. Įmušami kiaušiniai, suberiamas smulkiai supjaustytas svogūnas, įberiama druskos ir gerai išmaišoma.kugelis su vistiena 1
Į kepimo skardą išteptą  aliejumi supilama pusę kiekio bulvių masės, išdėliojama vištiena ir vėl užpilama bulvių mase.kugelis su vistiena 3
Kugelis dedamas į įkaitintą orkaitę ir  kepamas 1-1,5 val. 250 laipsnių temperatūroje. Kugelis bus iškepės jei įbesta ir ištraukta šakutė ar medinis dantų krapštukas bus švarūs, neaplipę bulvių mase.kugelis su vistiena 4
Kugelis su vištiena patiekiamas su grietine, spirgučių ar kitu padažu. Skanaus.

Komentarai

2016-10-04
Renata
Labai skanus kugelis su vistiena. Kiek kartu esu kepus niekad vištienos neapkepu atskirai. Ir išvis dedu arba sparnelius arba blauzdeles su kaulu, zinoma paprieskoniuotas ir kuo skaniausiai iškepa, nuo vištienos sultys isigeria i kugeli ir jis toks sultingas skanus gaunasi. Mirktelti  Sekmes visoms.
2013-09-29
Raimis
As vistiena suprieskoniuoju ir palieku 3-4 val saldytuve. Paskui keptuveje i ikaitinta alyvuogiu alieju imetu pora cecnako skilteliu. Kiek apkepinus cesnaka, kad liktu jo skonio aliejuje, sudedu vistienos gabaliukus ir apskrudinu. Likusius riebaliukus supilu i bulviu mase. Galiu pasakyti, labai skanu Mirktelti
2013-01-23
Brigita
O as jau kiek kartu dariau tai visad gaunasi truputi neskani vistiena, gal tikrai reikia pirma apkepti o po to tik kepti orkaiteje?
2012-09-09
rima
Mielosios, jei kepat su vistiena, pirmiausia, zinoma, suprieskoniuota reikia apkepti orkaiteje, tada ji graziai atrodo, be to yra suminkstejus, o riebaliukus supikit i kugelio mase. Tada jau i skarda dedame mase, vistiena ir vel mase, kepama. Tada yra super kugelis!
2012-02-12
Erika
Tuoj pat pameginsiu Mirktelti labai skaniai atrodo Myliu as darydavau truputi kitaip, bet pabandysim dabar taip Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bulviniai krepseliai su vistiena
Bulviniai krepšeliai su vištiena
Bulviniai krepšeliai su vištiena
bulviniai blynai 2
Bulviniai blynai
Bulviniai blynai. Tarkuotų bulvių blynai. Tradicinis lietuviškas sotus patiekalas.
bulviu dubeneliai
Bulvių dubenėliai
Bulvių dubenėliai. Lietuviškas, tradicinis patiekalas - virti tarkuotų bulvių dubenėliai su spirgučių padažu arba grietine.
keptos idarytos bulves
Keptos įdarytos bulvės
Keptos įdarytos bulvės. Skanus ir gražiai atrodantis patiekalas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena