patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Bulvių patiekalai

Patiekalų iš bulvių receptai su nuotraukomis. Bulvių patiekalai.

Bulvės su kiaušiniu ūkiškai

bulves su kiausiniu ukiskai
Mums reikės:
6 gražių didesnių bulvių
12 plonų juostelių šaltai rūkytos šoninės
6 nedidelių kiaušinių
1-2 skiltelių česnako
10 g sviesto
druskos, šviežiai maltų pipirų
krapų, petražolių
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Bulviniai krepšeliai su vištiena

bulviniai krepseliai su vistiena
Mums reikės:
6 bulvių
2 kiaušinių
100 g miltų
druskos
Įdarui:
350 g vištienos filė
80 g fermentinio sūrio
1 svogūno
1 morkos
kelių brokolių galvučių (žiedynų)
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Užkeptos avinžirniais įdarytos bulvės

uzkeptos avinzirniais idarytos bulves
Mums reikės:
4 vid. dydžio bulvių
1 stiklinės virtų avinžirnių
2 valg. š. sviesto
2 askaloninių svogūnų
150 ml grietinės
100 g varškės sūrio
100 g Mocarela sūrio
pundelio šviežių špinatų
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Keptos įdarytos bulvės (1)

keptos idarytos bulves
Mums reikės:
800 g vid. dydžio bulvių
150 g virtos dešros
100 g fermentinio sūrio
2 kiaušinių
1 svogūno
100 ml pieno
4 valg. š. grietinės
1 valg. š. sviesto
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
krapų
Receptas, gaminimas

Didžkukuliai (1)

virtu bulviu didzkukuliai
Mums reikės:
1 virtų bulvių (su lupenomis)
2 kiaušinių
4-5 v. š. bulvių krakmolo
druskos
Mėsos įdarui:
300 g virtos mėsos
1 svogūno
1 v. š. sviesto
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Bulvių apkepas su vištiena ir špinatais

bulviu apkepas su vistiena ir spinatais
Mums reikės:
600 g bulvių
100 g morkų
200 g vištienos filė
150 g šviežių špinatų
3 kiaušinių
50 g sviesto
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Bulvių paplotėliai su varške

bulviu paploteliai su varske
Mums reikės:
4 vid. dydžio bulvių
250 g varškės
80 g miltų
1 kiaušinio
1 arb. š. druskos
ketvirtis arb. š. ciberžolės
Receptas, gaminimas

Bulvių pyragėliai su kumpiu ir sūriu (1)

bulviu pyrageliai su kumpiu ir suriu
Mums reikės:
5 bulvių
200 g virto arba rūkyto kumpio
100 g fermentinio sūrio
30 g sviesto
1-2 arb. š. majonezo
džiūvėsėlių
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Tarkuotų bulvių užkepėlė su grybais (3)

tarkuotu bulviu uzkepele su grybais
Mums reikės:
1-1,2 kg bulvių
250 g virtų grybų arba pievagrybių
200 ml pieno
2 kiaušinių
1-2 svogūnų
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Bulvių ir raugintų kopūstų sklindžiai (1)

bulviu ir raugintu kopustu sklindziai
Mums reikės:
600 g bulvių
300 g raugintų kopūstų
400 g neriebios varškės
200 g grietinės
1 kiaušinio
1 valg. š. krakmolo
druskos, maltų juodųjų pipirų, žiupsnelio muskatinio riešuto, svogūnų laiškų, petražolių.
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bulviu kose
Bulvių košė
Bulvių košė. Trinta virtų bulvių košė su sviestu ir virintu pienu.
uzkeptos bulves
Užkeptos įdarytos bulvės
Užkeptos įdarytos bulvės. Išskobtos bulvės įdarytos virtų bulvių, plaktų kiaušinių, kepinto poro, kumpio įdaru.
bulviu pyrageliai su kumpiu ir suriu
Bulvių pyragėliai su kumpiu ir sūriu
Bulvių pyragėliai su kumpiu ir sūriu patiekiami su grietine arba džiovintų grybų padažu.
bulviniai blynai 2
Bulviniai blynai
Bulviniai blynai. Tarkuotų bulvių blynai. Tradicinis lietuviškas sotus patiekalas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Darius
Nu idomu kas cia gausis, pirma karta gaminsiu plova. Pamenu tevas ant lauzo dideliam ketaus puode gamindavo, nerealu budavo.
anonimas
Labai labai geras. Saldu bet i vieta Šypsena  Gali stoveti kuri laika ir vis tiek bus geras. Ir kas man svarbiausia jis yra lengvas ir greit padaromas.
Irmante
Sveikos, as aplamai nemegstu saldumynu gaminti man niekada niekas nesigauna... bet va velykom sugalvojau surizikuoti ir super receptukas,  gavosi labai puikiai Šypsena Dabar tik reikai sulaukti rytojaus ir ragauti Šypsena bet esu isitikinusi kad skonis bus tai pat geras kaip ir isvaizda Šypsena Jau vyras vis saldytuva varsto ir sake rytojaus nesulauks Juokas  Juokas
Juta
Kadangi iš po rudenėlio turim dar marinuotų baravykų ir voveraičių. Bus proga pabandyti tik gal dar truputį kokio faršiuko įdėsiu Šypsena Myliu Ačiū už receptą!!
Erika
O yra skirtumas kokius sausainius desi? Šypsena