patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Bulvių patiekalai

Patiekalų iš bulvių receptai su nuotraukomis. Bulvių patiekalai.

Bulvės su kiaušiniu ūkiškai

bulves su kiausiniu ukiskai
Mums reikės:
6 gražių didesnių bulvių
12 plonų juostelių šaltai rūkytos šoninės
6 nedidelių kiaušinių
1-2 skiltelių česnako
10 g sviesto
druskos, šviežiai maltų pipirų
krapų, petražolių
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Bulviniai krepšeliai su vištiena (1)

bulviniai krepseliai su vistiena
Mums reikės:
6 bulvių
2 kiaušinių
100 g miltų
druskos
Įdarui:
350 g vištienos filė
80 g fermentinio sūrio
1 svogūno
1 morkos
kelių brokolių galvučių (žiedynų)
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Užkeptos avinžirniais įdarytos bulvės

uzkeptos avinzirniais idarytos bulves
Mums reikės:
4 vid. dydžio bulvių
1 stiklinės virtų avinžirnių
2 valg. š. sviesto
2 askaloninių svogūnų
150 ml grietinės
100 g varškės sūrio
100 g Mocarela sūrio
pundelio šviežių špinatų
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Keptos įdarytos bulvės (1)

keptos idarytos bulves
Mums reikės:
800 g vid. dydžio bulvių
150 g virtos dešros
100 g fermentinio sūrio
2 kiaušinių
1 svogūno
100 ml pieno
4 valg. š. grietinės
1 valg. š. sviesto
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
krapų
Receptas, gaminimas

Didžkukuliai (1)

virtu bulviu didzkukuliai
Mums reikės:
1 virtų bulvių (su lupenomis)
2 kiaušinių
4-5 v. š. bulvių krakmolo
druskos
Mėsos įdarui:
300 g virtos mėsos
1 svogūno
1 v. š. sviesto
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Bulvių apkepas su vištiena ir špinatais

bulviu apkepas su vistiena ir spinatais
Mums reikės:
600 g bulvių
100 g morkų
200 g vištienos filė
150 g šviežių špinatų
3 kiaušinių
50 g sviesto
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Bulvių paplotėliai su varške

bulviu paploteliai su varske
Mums reikės:
4 vid. dydžio bulvių
250 g varškės
80 g miltų
1 kiaušinio
1 arb. š. druskos
ketvirtis arb. š. ciberžolės
Receptas, gaminimas

Bulvių pyragėliai su kumpiu ir sūriu (1)

bulviu pyrageliai su kumpiu ir suriu
Mums reikės:
5 bulvių
200 g virto arba rūkyto kumpio
100 g fermentinio sūrio
30 g sviesto
1-2 arb. š. majonezo
džiūvėsėlių
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Tarkuotų bulvių užkepėlė su grybais (4)

tarkuotu bulviu uzkepele su grybais
Mums reikės:
1-1,2 kg bulvių
250 g virtų grybų arba pievagrybių
200 ml pieno
2 kiaušinių
1-2 svogūnų
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Bulvių ir raugintų kopūstų sklindžiai (1)

bulviu ir raugintu kopustu sklindziai
Mums reikės:
600 g bulvių
300 g raugintų kopūstų
400 g neriebios varškės
200 g grietinės
1 kiaušinio
1 valg. š. krakmolo
druskos, maltų juodųjų pipirų, žiupsnelio muskatinio riešuto, svogūnų laiškų, petražolių.
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bulviniai krepseliai su vistiena
Bulviniai krepšeliai su vištiena
Bulviniai krepšeliai su vištiena
bulviu dubeneliai
Bulvių dubenėliai
Bulvių dubenėliai. Lietuviškas, tradicinis patiekalas - virti tarkuotų bulvių dubenėliai su spirgučių padažu arba grietine.
zemaiciu blynai
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai. Išvirtų su lupenomis, nuluptų ir sutrintų bulvių, miltų, krakmolo blynai su virtos mėsos idaru. Receptas su NUOTRAUKOMIS.
uzkeptos avinzirniais idarytos bulves
Užkeptos avinžirniais įdarytos bulvės
Užkeptos avinžirniais, varškės bei Mocarela sūriais įdarytos bulvės.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.