patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Švilpikai (Kepukai)

kepukai svilpikai Mums reikės:
Tešlai:
8-9 bulvių
1 stiklinės miltų
2 kiaušinių
2 valg. šaukštų grietinės
druskos
Padažui:
200 g rūkytos šoninės
1 svogūno
3-4 valg. šaukštų grietinės

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Švilpikai (kepukai)
Bulvės švariai nuplauname ir išverdame su lupenomis. Išvirusiais bulves atvėsiname, nulupame ir sumalame mėsmale.kepukai svilpikai 1
Į bulvių masę suberiame miltus, įmušame kiaušinius, sudedame grietinę, pasūdome ir suminkome. Iš paruoštos tešlos darome volelius, juos truputį suplojame ir supjaustome įstrižai rombeliais.kepukai svilpikai 2
Paruoštus švilpikus sudedame į miltais pabarstytą skardą ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 40-50 min., kol gražiai pagelsta.kepukai svilpikai 3
Padažui, rūkytą šoninę ir svogūną supjaustome kubeliais. Dedame į keptuvę šoninę ir pakepiname kelias minutes. Suberiame svogūnus, pakepiname, vėliau sudedame grietinę ir pakaitiname.
Iškepę švilpikai (kepukai) sudedami į kepimo indą, užpilami rūkytos šoninės padažu ir dedami į orkaitę 8-10 min., kad pasitroškintų. Švilpikai labai skanu ir su džiovintų grybų padažu ar tirpintu sviestu ir grietine. Skanaus.

Komentarai

2015-10-24
Akvile
Vau, labai skanu...tikrai gavosi kaip norejom. Aciu uz receptuka Šypsena
2010-04-11
Zita
Nu visai kaip vaikysteje mociute kepdavo. Reikes pabandyti
2010-01-10
Elva
Dukra dievina kepukus.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bulviu grybu apkepas
Bulvių - grybų apkepas
Bulvių - grybų apkepas. Virtų ir sutrintų bulvių piurė apkepas su baravykais ir voveraitėmis.
bulviu dubeneliai
Bulvių dubenėliai
Bulvių dubenėliai. Lietuviškas, tradicinis patiekalas - virti tarkuotų bulvių dubenėliai su spirgučių padažu arba grietine.
bulviniai paploteliai su brokoliais
Bulviniai paplotėliai su brokoliais
Bulviniai paplotėliai su brokoliais. Kepti virtų ir sutrintų bulvių paplotėliai įdaryti brokoliais.
zemaiciu blynai
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai. Išvirtų su lupenomis, nuluptų ir sutrintų bulvių, miltų, krakmolo blynai su virtos mėsos idaru. Receptas su NUOTRAUKOMIS.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Neringa
Tortas super gavosi, labai skanus ir paprastas padaryti. Myliu
Evgenija
Torčiukas labai skanus kas ragavo visiems patiko. Viska dariau kaip parašyta, gal vos vos subliuško.  Myliu
Reda
Ismeginau si recepta sunaus pirmojo gimtadienio proga. Ir galiu drasiai teigti, kad idetos pastangos buvo vertos galutinio rezultato. Nerealiai skanus tortas.
Joli
Nuostabus ir greitai paruosiamas pyragas, tik viena dalyka pakeiciau, tai antra karta kepdama dejau 100g maziau cukraus, nes toks biskiuka per saldus pirma karta buvo Šypsena
Sandra
Nuostabūs, dėjau dar džiovintas spanguoles, pasakiški sausainiai.  Myliu