patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Švilpikai (Kepukai)

kepukai svilpikai Mums reikės:
Tešlai:
8-9 bulvių
1 stiklinės miltų
2 kiaušinių
2 valg. šaukštų grietinės
druskos
Padažui:
200 g rūkytos šoninės
1 svogūno
3-4 valg. šaukštų grietinės

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Švilpikai (kepukai)
Bulvės švariai nuplauname ir išverdame su lupenomis. Išvirusiais bulves atvėsiname, nulupame ir sumalame mėsmale.kepukai svilpikai 1
Į bulvių masę suberiame miltus, įmušame kiaušinius, sudedame grietinę, pasūdome ir suminkome. Iš paruoštos tešlos darome volelius, juos truputį suplojame ir supjaustome įstrižai rombeliais.kepukai svilpikai 2
Paruoštus švilpikus sudedame į miltais pabarstytą skardą ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 40-50 min., kol gražiai pagelsta.kepukai svilpikai 3
Padažui, rūkytą šoninę ir svogūną supjaustome kubeliais. Dedame į keptuvę šoninę ir pakepiname kelias minutes. Suberiame svogūnus, pakepiname, vėliau sudedame grietinę ir pakaitiname.
Iškepę švilpikai (kepukai) sudedami į kepimo indą, užpilami rūkytos šoninės padažu ir dedami į orkaitę 8-10 min., kad pasitroškintų. Švilpikai labai skanu ir su džiovintų grybų padažu ar tirpintu sviestu ir grietine. Skanaus.

Komentarai

2010-04-11
Zita

Nu visai kaip vaikysteje mociute kepdavo. Reikes pabandyti

2010-01-10
Elva
Dukra dievina kepukus.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bulviu ir raugintu kopustu sklindziai
Bulvių ir raugintų kopūstų sklindžiai
Bulvių ir raugintų kopūstų sklindžiai
uzkeptos bulves
Užkeptos įdarytos bulvės
Užkeptos įdarytos bulvės. Išskobtos bulvės įdarytos virtų bulvių, plaktų kiaušinių, kepinto poro, kumpio įdaru.
zemaiciu blynai
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai. Išvirtų su lupenomis, nuluptų ir sutrintų bulvių, miltų, krakmolo blynai su virtos mėsos idaru. Receptas su NUOTRAUKOMIS.
bulviu ir darzoviu apkepele
Bulvių ir daržovių apkepėlė
Bulvių ir daržovių apkepėlė su parmezano sūriu, baklažanu, paprika, pomidorais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Vilma
Nelabai supratau tai kiek is viso miltu, nes i tesla dedasi miltai (nes recepte rasoma dedami miltai su kepim milteliais) o trupiniams atskirai dar stikline ar kaip?
Laima
Kopusta galima mikrobangej pakaitinti. Man paprasciau nei virti galva  Šypsena
Beata
Labai patiko! Greita, paprasta ir skanuŠypsena Vyras išlaižė lėkštę, ačiū už receptą Šypsena
Rita
Apsivalgyti galima - tikrai labai skanu Šypsena
Aukse
Man labai patiko sis patiekalas. Jis paprastas ir mazai ingrendientu, nuo siol sis maistas man labai patinka, ji kepsiu ir valgysiu Šypsena  Myliu