patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Švilpikai (Kepukai)

kepukai svilpikai Mums reikės:
Tešlai:
8-9 bulvių
1 stiklinės miltų
2 kiaušinių
2 valg. šaukštų grietinės
druskos
Padažui:
200 g rūkytos šoninės
1 svogūno
3-4 valg. šaukštų grietinės

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Švilpikai (kepukai)
Bulvės švariai nuplauname ir išverdame su lupenomis. Išvirusiais bulves atvėsiname, nulupame ir sumalame mėsmale.kepukai svilpikai 1
Į bulvių masę suberiame miltus, įmušame kiaušinius, sudedame grietinę, pasūdome ir suminkome. Iš paruoštos tešlos darome volelius, juos truputį suplojame ir supjaustome įstrižai rombeliais.kepukai svilpikai 2
Paruoštus švilpikus sudedame į miltais pabarstytą skardą ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 40-50 min., kol gražiai pagelsta.kepukai svilpikai 3
Padažui, rūkytą šoninę ir svogūną supjaustome kubeliais. Dedame į keptuvę šoninę ir pakepiname kelias minutes. Suberiame svogūnus, pakepiname, vėliau sudedame grietinę ir pakaitiname.
Iškepę švilpikai (kepukai) sudedami į kepimo indą, užpilami rūkytos šoninės padažu ir dedami į orkaitę 8-10 min., kad pasitroškintų. Švilpikai labai skanu ir su džiovintų grybų padažu ar tirpintu sviestu ir grietine. Skanaus.

Komentarai

2015-10-24
Akvile
Vau, labai skanu...tikrai gavosi kaip norejom. Aciu uz receptuka Šypsena
2010-04-11
Zita
Nu visai kaip vaikysteje mociute kepdavo. Reikes pabandyti
2010-01-10
Elva
Dukra dievina kepukus.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

uzkeptos bulves
Užkeptos įdarytos bulvės
Užkeptos įdarytos bulvės. Išskobtos bulvės įdarytos virtų bulvių, plaktų kiaušinių, kepinto poro, kumpio įdaru.
bulviu grybu apkepas
Bulvių - grybų apkepas
Bulvių - grybų apkepas. Virtų ir sutrintų bulvių piurė apkepas su baravykais ir voveraitėmis.
zemaiciu blynai
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai. Išvirtų su lupenomis, nuluptų ir sutrintų bulvių, miltų, krakmolo blynai su virtos mėsos idaru. Receptas su NUOTRAUKOMIS.
kugelis su vistiena
Kugelis su vištiena
Kugelis su vištiena. Tarkuotų bulvių kugelis su vištienos sparneliais arba vištienos šlaunelėmis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.
Ingrida
Pasaka Šypsena buvau uzmirsus koks skonis ir duona tikrai reikia deti ir nekeisti niekuom kitu, tas skonis neispasakytas mmmm  Mirktelti  Mirktelti
Silvija
Kepu ir aš, tik dar dedu tarkuotą morką ir pakepintos rūkytos šoninės kartu su svogūnais. Gaunasi labai skanus, sultingas, valgė net tie vaikai, kurie mėsos nevalgydavo.
Ingrida
Dabaiginejau virti ceburekus. Pasaka, sunus 4 suvalge iskart. Super!!!!!! Myliu  Myliu  Myliu  Myliu