patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Užkeptos avinžirniais įdarytos bulvės

uzkeptos avinzirniais idarytos bulves Mums reikės:
4 vid. dydžio bulvių
1 stiklinės virtų avinžirnių
2 valg. š. sviesto
2 askaloninių svogūnų
150 ml grietinės
100 g varškės sūrio
100 g Mocarela sūrio
pundelio šviežių špinatų
druskos, pipirų

Gaminame. Užkeptos avinžirniais įdarytos bulvės
Bulvės švariai nuplaunamos, nusausinamos ir sudedamos į kepimo skardą. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 50-60 min. Iškepusios bulvės pravėsinamos ir perpjaunamos pusiau. Nepažeidžiant bulvių odelės atsargiai išskobiamas jų vidus.
Svogūnai nulupami, smulkiai supjaustomi ir apkepinami svieste iki auksinės spalvos. Sudedami supjaustyti špinatai ir viskas pakepinama 2-3 min.
Išskopta bulvių masė sudedama į dubenį, sukrečiami pakepinti svogūnai su špinatais, suberiamas sutrupintas varškės sūris, sutarkuotas mocarela sūris (šiek tiek paliekama apibarstymui), sudedama grietinė, virti avinžirniai, pagardinama druska, pipirais ir išmašoma.
Gauta mase įdaromos paruoštos bulvių puselės, jų viršus pabartomas likusiu mocarela sūriu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje 10-15 min. Užkeptos avinžirniais įdarytos bulvės patiekiamos su daržovėmis kaip atskiras patiekalas arba kaip garnyras prie mėsos patiekalų Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bulviniai blynai 2
Bulviniai blynai
Bulviniai blynai. Tarkuotų bulvių blynai. Tradicinis lietuviškas sotus patiekalas.
bulviu virtiniai su idaru
Bulvių virtiniai su įdaru
Virtų ir sumaltų bulvių virtiniai su pievagrybių, rūkyto kumpio, česnako įdaru.
bulviu apkepas su farsu ir kopustais
Bulvių apkepas su faršu ir kopūstais
Orkaitėje keptas bulvių apkepas su apkepintu faršu, svogūnais ir raugintais kopūstais.
bulviu apkepas su vistiena ir spinatais
Bulvių apkepas su vištiena ir špinatais
Bulvių apkepas su vištiena ir špinatais

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.