patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Žemaičių blynai

zemaiciu blynai Mums reikės:
1 kg bulvių
1 kiaušinio
7 valg. šaukštų miltų
1 valg. šaukšto bulvių krakmolo
aliejaus, druskos
Žemaičių blynų įdarui:
300 g virtos mėsos
1 svogūno
1 valg. šaukšto sviesto
 druskos, pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Žemaičių blynai
Bulves (su lupenomis) švariai nuplauname ir išverdame. Atvėsiname, nulupame ir sumalame mėsmale. Į bulvių masę įmušame kiaušinį, suberiame krakmolą, 5 šaukštus miltų, druskos ir išminkome.zemaiciu blynai 1
Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname svieste. Virtą mėsą žemaičių blynams sumalame, sudedame pakepintus svogūnus, įberiame druskos, pipirų ir gerai išmaišome.zemaiciu blynai 2
Iš bulvių tešlos darome paplotėlius, įdedame mėsos įdaro ir formuojame ovalius žemaičių blynus.zemaiciu blynai 3
Žemaičių blynai apvoliojami likusiuose miltuosezemaiciu blynai 4
ir kepami aliejuje ant nestiprios ugnies, kol gražiai apskrunda.zemaiciu blynai 5
Žemaičių blynai valgomi su grietine. Labai skanu su džiovintų grybų padažu. Gero apetito.

Komentarai

2014-04-07
Vaida
Ar nieko nenutiks jei bulves buvo virtos be lupynu? Ar gausis man blyneliai? Juokas
2014-02-23
nesliocike
super! labai padejo suslapintos rankos! Juokas
2014-01-10
Rasa
Siandien gaminau labai skanus zemaiciu blynai, aciu uz receptuka.
2013-01-26
Inga
Receptas geras bet galiu pastabele pasakyti perdaug miltu per mazai krakmolo.
2012-12-01
EGIUKAS
Jeigu rankos ne iš tos vietos auga, tai tikrai nei vanduo, nei aliejus nepadės.
2012-11-30
Ruta
Is savo patirties galiu pasakyti kam labai limpa bulves prie ranku nepades nei aliejus nei vandeniu sudrekintos rankos tokeis atvejei greiciausei yra pasirinktos netinkamos veisles bulves pati su tuom susiduriau, todel dabar pries pirkdama bulves pasiklausiu ar tiks panasiems gaminiams.
2012-10-05
Margarita
Negadinkint aliejaus, kad tešla neliptų prie rankų ir pasidarytų glotnūs blynai, tereikia susišlapinti rankas ir dar suformavus blyną, dar kartą šlapiom rankom apglostyti. Rezultatas puikus, glotnūs, gražūs ir neišyra. Mirktelti
2012-08-07
Jurate
Aš kaip tinginė, žemaitiškus kepu orkaitėje, lipdant juos rankas sutepu aliejumi, skardą irgi, prieš kepant, teptuku aptepu paviršių aliejumi ir kartais pabarstau kmynais, kepu 200 C gaunasi tokie pyragėliai, sausesni nei žemaitiški. Darau baltą padažą su prieskoninėm žolelėm. Galima valgyti ir su grietine ar grybų padažu.
2012-08-03
Birute
O as vietoj miltu dedu krakmolo ir tesla bent kiek uzplikinu verdanciu vandeniu. Super gaunasi: glitnus, minksti, purus, vientisa mase ir mesuke neatsiskiria iskepus. Šypsena
2012-07-02
patiekalu-receptai.lt
Ar tikrai neparašyta? Paskaitykite dar kartelį truputį atidžiau Šypsena
2012-07-02
Zydre
Norejau pasitikslinti, tai kiek is tikro saukstu miltu-septyni ar penki? Recepturoje raso, kad 7 saukstai. Gamybos procese raso, kad 5 saukstai. Aciu.
2012-05-12
Enrika
Šiandien gaminau pagal šį receptėlį, tai labai patiko gavosi superiniai Šypsena Nors tešla lipo labai, tačiau miltinuotos rankos viską išgelbėjo. Šypsena Tikrai labai labai skanu buvo Šypsena Ačiū už receptėlį, nes kažkada dariau pagal kažkokį receptą rastą irgi internete, bet visiškai nesigavo Šypsena o čia šauniai ir skaniai Šypsena
2012-05-20
patiekalu-receptai.lt
Patepkite rankas aliejumi, kad formuojant žemaičių blynus tešla nekibtų prie rankų.
2012-05-09
Ina
Gal galetumete kas nors patarti, ka daryti, kad bulviu tesla nekiptu prie ranku, kaip idedu mesa niekaip negaliu padaryti grazios formos, bulves tiesiog prilimpa prie delno. Aciu
2012-04-28
Indre
Gaminame siandien blynus Šypsena ismeginsime jusu recepta...o beje pas mus taipogi zemaiciu blynai valgomi tik su daug daug grietines Šypsena
2012-03-11
odeta
labai skanu, megstu zemaiciu blynus Šypsena
2012-02-20
Inga
Man 12 vienetu gavosi. O blynu skonis pasakiskai gardus, paskrudinau gerai. Gavosi minksti ir tirpsta burnoje. Mano vaikai, kuriems nepatinka bulves, valge su dideliu apetitu ir dar prase. Gaminsiu dabar dazniau. Aciu uz recepta! Mirktelti
2012-01-29
Indre
As anksciau darydavau siuos blynus su virta, malta mesa, bet pameginau su maltu ir pakepintu farsu, gavosi nerealiai skanus! Dar skanesni, bent man nei su malta mesa Mirktelti ir dariau balta padaza su krapais, buvo dieviskas skonis!
2012-01-29
Laura
O kiek mazdaug cia gaunasi zemaiciu blynu is nurodytu produktu? Šypsena
2011-12-08
Erika
Perskaicius recepta kepiau zemaiciu blynus. Buvo labai skanu su grietine. Skanaus visiems kas gaminsit blynus Šypsena
2010-06-22
Gediminas
zemaiciu blynai ir daug daug grietines....skanumelis Mirktelti
2010-05-15
Donata
siandien kepiau, zemaiciu blynai gavosi labai skanus ir minksti Myliu
2010-05-09
austeja
pas mus zemaiciu blynai tik su grietine valgomi Šypsena
2010-05-07
Jonas
man tai zemaiciu blynai skanesni su grybu padazu, kam grybus dar i vidu deti?
2010-04-30
Odeta
As tai is mesos gabalo isverdu sriuba, paskui ta mesa sumalu pridedama dali virtu grybu, kepintu svogunu...ir sriuba ir zemaiciu blynai skanesni Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bulviu kose
Bulvių košė
Bulvių košė. Trinta virtų bulvių košė su sviestu ir virintu pienu.
kedainiu blynai
Kėdainių blynai
Kėdainių blynai. Kėdainių blynų receptas. Tarkuotų bulvių Kėdainių blynai su mėsos faršu. Receptas su gaminimo eigos NUOTRAUKOMIS.
bulviu apkepas su vistiena ir spinatais
Bulvių apkepas su vištiena ir špinatais
Bulvių apkepas su vištiena ir špinatais
kugelis su sonkauliais
Kugelis su šonkauliais
Kugelis su šonkauliais. Tarkuotų bulvių kugelis su kiaulienos šonkauliais, keptas orkaitėje.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Agne
Superinis pyragas! Jau penkta, ar sesta karta is eiles darau (kas kelias savaites) Juokas niekaip neatsibosta. Ir maloniausia, kad visi giria, abejodami ar tikrai pati kepiau Juokas Dedu vysniu dzema (savos gamybos) tai atrodo, kaip butu pirktinis (tas kuris seniau budavo, dabar is isvaizdos nusipirkus toki pyraga, skonis nebetoks), o cia - pasaka. Sirdingas aciu uz nepakartojama recepta. P.s. ir obuoliukai ir uogienes naudojasi Juokas Rekomenduoju gaminti, juolab, kad ingridientai paprastuciai.
Julita
Labai skanus toras. Pirmą kartą savo gyvenime kepiau tokį tortą ir viskas gavosi. Tikrai saldus, todėl kitą kartą dėsiu daug mažiau cukraus į kremą. Šypsena
Ruta
Kai isspaudziate tarkius ir laukiate kol nuses krakmolas, skysti ispilkite i vandeni, kuriame virsite cepelinus, o krakmola i tarkius. Taip cepelinai taps sviesesni Šypsena
Leta
Šiandien kepiau spurgas tiksliai pagal šį recepta, viskas puikiai pavyko, gražiai atrodo ir begalo skanios Šypsena naudojau stambesne verške iš pokelio kur po 500g. būna Šypsena
Rasa
Labai skanu ir greita Juokas