patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Žemaičių blynai

zemaiciu blynai Mums reikės:
1 kg bulvių
1 kiaušinio
7 valg. šaukštų miltų
1 valg. šaukšto bulvių krakmolo
aliejaus, druskos
Žemaičių blynų įdarui:
300 g virtos mėsos
1 svogūno
1 valg. šaukšto sviesto
 druskos, pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Žemaičių blynai
Bulves (su lupenomis) švariai nuplauname ir išverdame. Atvėsiname, nulupame ir sumalame mėsmale. Į bulvių masę įmušame kiaušinį, suberiame krakmolą, 5 šaukštus miltų, druskos ir išminkome.zemaiciu blynai 1
Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname svieste. Virtą mėsą žemaičių blynams sumalame, sudedame pakepintus svogūnus, įberiame druskos, pipirų ir gerai išmaišome.zemaiciu blynai 2
Iš bulvių tešlos darome paplotėlius, įdedame mėsos įdaro ir formuojame ovalius žemaičių blynus.zemaiciu blynai 3
Žemaičių blynai apvoliojami likusiuose miltuosezemaiciu blynai 4
ir kepami aliejuje ant nestiprios ugnies, kol gražiai apskrunda.zemaiciu blynai 5
Žemaičių blynai valgomi su grietine. Labai skanu su džiovintų grybų padažu. Gero apetito.

Komentarai

2014-04-07
Vaida
Ar nieko nenutiks jei bulves buvo virtos be lupynu? Ar gausis man blyneliai? Juokas
2014-02-23
nesliocike
super! labai padejo suslapintos rankos! Juokas
2014-01-10
Rasa
Siandien gaminau labai skanus zemaiciu blynai, aciu uz receptuka.
2013-01-26
Inga
Receptas geras bet galiu pastabele pasakyti perdaug miltu per mazai krakmolo.
2012-12-01
EGIUKAS
Jeigu rankos ne iš tos vietos auga, tai tikrai nei vanduo, nei aliejus nepadės.
2012-11-30
Ruta
Is savo patirties galiu pasakyti kam labai limpa bulves prie ranku nepades nei aliejus nei vandeniu sudrekintos rankos tokeis atvejei greiciausei yra pasirinktos netinkamos veisles bulves pati su tuom susiduriau, todel dabar pries pirkdama bulves pasiklausiu ar tiks panasiems gaminiams.
2012-10-05
Margarita
Negadinkint aliejaus, kad tešla neliptų prie rankų ir pasidarytų glotnūs blynai, tereikia susišlapinti rankas ir dar suformavus blyną, dar kartą šlapiom rankom apglostyti. Rezultatas puikus, glotnūs, gražūs ir neišyra. Mirktelti
2012-08-07
Jurate
Aš kaip tinginė, žemaitiškus kepu orkaitėje, lipdant juos rankas sutepu aliejumi, skardą irgi, prieš kepant, teptuku aptepu paviršių aliejumi ir kartais pabarstau kmynais, kepu 200 C gaunasi tokie pyragėliai, sausesni nei žemaitiški. Darau baltą padažą su prieskoninėm žolelėm. Galima valgyti ir su grietine ar grybų padažu.
2012-08-03
Birute
O as vietoj miltu dedu krakmolo ir tesla bent kiek uzplikinu verdanciu vandeniu. Super gaunasi: glitnus, minksti, purus, vientisa mase ir mesuke neatsiskiria iskepus. Šypsena
2012-07-02
patiekalu-receptai.lt
Ar tikrai neparašyta? Paskaitykite dar kartelį truputį atidžiau Šypsena
2012-07-02
Zydre
Norejau pasitikslinti, tai kiek is tikro saukstu miltu-septyni ar penki? Recepturoje raso, kad 7 saukstai. Gamybos procese raso, kad 5 saukstai. Aciu.
2012-05-12
Enrika
Šiandien gaminau pagal šį receptėlį, tai labai patiko gavosi superiniai Šypsena Nors tešla lipo labai, tačiau miltinuotos rankos viską išgelbėjo. Šypsena Tikrai labai labai skanu buvo Šypsena Ačiū už receptėlį, nes kažkada dariau pagal kažkokį receptą rastą irgi internete, bet visiškai nesigavo Šypsena o čia šauniai ir skaniai Šypsena
2012-05-20
patiekalu-receptai.lt
Patepkite rankas aliejumi, kad formuojant žemaičių blynus tešla nekibtų prie rankų.
2012-05-09
Ina
Gal galetumete kas nors patarti, ka daryti, kad bulviu tesla nekiptu prie ranku, kaip idedu mesa niekaip negaliu padaryti grazios formos, bulves tiesiog prilimpa prie delno. Aciu
2012-04-28
Indre
Gaminame siandien blynus Šypsena ismeginsime jusu recepta...o beje pas mus taipogi zemaiciu blynai valgomi tik su daug daug grietines Šypsena
2012-03-11
odeta
labai skanu, megstu zemaiciu blynus Šypsena
2012-02-20
Inga
Man 12 vienetu gavosi. O blynu skonis pasakiskai gardus, paskrudinau gerai. Gavosi minksti ir tirpsta burnoje. Mano vaikai, kuriems nepatinka bulves, valge su dideliu apetitu ir dar prase. Gaminsiu dabar dazniau. Aciu uz recepta! Mirktelti
2012-01-29
Indre
As anksciau darydavau siuos blynus su virta, malta mesa, bet pameginau su maltu ir pakepintu farsu, gavosi nerealiai skanus! Dar skanesni, bent man nei su malta mesa Mirktelti ir dariau balta padaza su krapais, buvo dieviskas skonis!
2012-01-29
Laura
O kiek mazdaug cia gaunasi zemaiciu blynu is nurodytu produktu? Šypsena
2011-12-08
Erika
Perskaicius recepta kepiau zemaiciu blynus. Buvo labai skanu su grietine. Skanaus visiems kas gaminsit blynus Šypsena
2010-06-22
Gediminas
zemaiciu blynai ir daug daug grietines....skanumelis Mirktelti
2010-05-15
Donata
siandien kepiau, zemaiciu blynai gavosi labai skanus ir minksti Myliu
2010-05-09
austeja
pas mus zemaiciu blynai tik su grietine valgomi Šypsena
2010-05-07
Jonas
man tai zemaiciu blynai skanesni su grybu padazu, kam grybus dar i vidu deti?
2010-04-30
Odeta
As tai is mesos gabalo isverdu sriuba, paskui ta mesa sumalu pridedama dali virtu grybu, kepintu svogunu...ir sriuba ir zemaiciu blynai skanesni Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

cepelinai
Cepelinai
Cepelinai su mėsa. Tradiciniai, lietuviški tarkuotų bulvių cepelinai su mėsos faršu.
uzkeptos avinzirniais idarytos bulves
Užkeptos avinžirniais įdarytos bulvės
Užkeptos avinžirniais, varškės bei Mocarela sūriais įdarytos bulvės.
bulviu pyrageliai su kumpiu ir suriu
Bulvių pyragėliai su kumpiu ir sūriu
Bulvių pyragėliai su kumpiu ir sūriu patiekiami su grietine arba džiovintų grybų padažu.
kedainiu blynai
Kėdainių blynai
Kėdainių blynai. Kėdainių blynų receptas. Tarkuotų bulvių Kėdainių blynai su mėsos faršu. Receptas su gaminimo eigos NUOTRAUKOMIS.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Neringa
Tortas super gavosi, labai skanus ir paprastas padaryti. Myliu
Evgenija
Torčiukas labai skanus kas ragavo visiems patiko. Viska dariau kaip parašyta, gal vos vos subliuško.  Myliu
Reda
Ismeginau si recepta sunaus pirmojo gimtadienio proga. Ir galiu drasiai teigti, kad idetos pastangos buvo vertos galutinio rezultato. Nerealiai skanus tortas.
Joli
Nuostabus ir greitai paruosiamas pyragas, tik viena dalyka pakeiciau, tai antra karta kepdama dejau 100g maziau cukraus, nes toks biskiuka per saldus pirma karta buvo Šypsena
Sandra
Nuostabūs, dėjau dar džiovintas spanguoles, pasakiški sausainiai.  Myliu