patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Žemaičių blynai

zemaiciu blynai Mums reikės:
1 kg bulvių
1 kiaušinio
7 valg. šaukštų miltų
1 valg. šaukšto bulvių krakmolo
aliejaus, druskos
Žemaičių blynų įdarui:
300 g virtos mėsos
1 svogūno
1 valg. šaukšto sviesto
 druskos, pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Žemaičių blynai
Bulves (su lupenomis) švariai nuplauname ir išverdame. Atvėsiname, nulupame ir sumalame mėsmale. Į bulvių masę įmušame kiaušinį, suberiame krakmolą, 5 šaukštus miltų, druskos ir išminkome.zemaiciu blynai 1
Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname svieste. Virtą mėsą žemaičių blynams sumalame, sudedame pakepintus svogūnus, įberiame druskos, pipirų ir gerai išmaišome.zemaiciu blynai 2
Iš bulvių tešlos darome paplotėlius, įdedame mėsos įdaro ir formuojame ovalius žemaičių blynus.zemaiciu blynai 3
Žemaičių blynai apvoliojami likusiuose miltuosezemaiciu blynai 4
ir kepami aliejuje ant nestiprios ugnies, kol gražiai apskrunda.zemaiciu blynai 5
Žemaičių blynai valgomi su grietine. Labai skanu su džiovintų grybų padažu. Gero apetito.

Komentarai

2014-04-07
Vaida
Ar nieko nenutiks jei bulves buvo virtos be lupynu? Ar gausis man blyneliai? Juokas
2014-02-23
nesliocike
super! labai padejo suslapintos rankos! Juokas
2014-01-10
Rasa
Siandien gaminau labai skanus zemaiciu blynai, aciu uz receptuka.
2013-01-26
Inga
Receptas geras bet galiu pastabele pasakyti perdaug miltu per mazai krakmolo.
2012-12-01
EGIUKAS
Jeigu rankos ne iš tos vietos auga, tai tikrai nei vanduo, nei aliejus nepadės.
2012-11-30
Ruta
Is savo patirties galiu pasakyti kam labai limpa bulves prie ranku nepades nei aliejus nei vandeniu sudrekintos rankos tokeis atvejei greiciausei yra pasirinktos netinkamos veisles bulves pati su tuom susiduriau, todel dabar pries pirkdama bulves pasiklausiu ar tiks panasiems gaminiams.
2012-10-05
Margarita
Negadinkint aliejaus, kad tešla neliptų prie rankų ir pasidarytų glotnūs blynai, tereikia susišlapinti rankas ir dar suformavus blyną, dar kartą šlapiom rankom apglostyti. Rezultatas puikus, glotnūs, gražūs ir neišyra. Mirktelti
2012-08-07
Jurate
Aš kaip tinginė, žemaitiškus kepu orkaitėje, lipdant juos rankas sutepu aliejumi, skardą irgi, prieš kepant, teptuku aptepu paviršių aliejumi ir kartais pabarstau kmynais, kepu 200 C gaunasi tokie pyragėliai, sausesni nei žemaitiški. Darau baltą padažą su prieskoninėm žolelėm. Galima valgyti ir su grietine ar grybų padažu.
2012-08-03
Birute
O as vietoj miltu dedu krakmolo ir tesla bent kiek uzplikinu verdanciu vandeniu. Super gaunasi: glitnus, minksti, purus, vientisa mase ir mesuke neatsiskiria iskepus. Šypsena
2012-07-02
patiekalu-receptai.lt
Ar tikrai neparašyta? Paskaitykite dar kartelį truputį atidžiau Šypsena
2012-07-02
Zydre
Norejau pasitikslinti, tai kiek is tikro saukstu miltu-septyni ar penki? Recepturoje raso, kad 7 saukstai. Gamybos procese raso, kad 5 saukstai. Aciu.
2012-05-12
Enrika
Šiandien gaminau pagal šį receptėlį, tai labai patiko gavosi superiniai Šypsena Nors tešla lipo labai, tačiau miltinuotos rankos viską išgelbėjo. Šypsena Tikrai labai labai skanu buvo Šypsena Ačiū už receptėlį, nes kažkada dariau pagal kažkokį receptą rastą irgi internete, bet visiškai nesigavo Šypsena o čia šauniai ir skaniai Šypsena
2012-05-20
patiekalu-receptai.lt
Patepkite rankas aliejumi, kad formuojant žemaičių blynus tešla nekibtų prie rankų.
2012-05-09
Ina
Gal galetumete kas nors patarti, ka daryti, kad bulviu tesla nekiptu prie ranku, kaip idedu mesa niekaip negaliu padaryti grazios formos, bulves tiesiog prilimpa prie delno. Aciu
2012-04-28
Indre
Gaminame siandien blynus Šypsena ismeginsime jusu recepta...o beje pas mus taipogi zemaiciu blynai valgomi tik su daug daug grietines Šypsena
2012-03-11
odeta
labai skanu, megstu zemaiciu blynus Šypsena
2012-02-20
Inga
Man 12 vienetu gavosi. O blynu skonis pasakiskai gardus, paskrudinau gerai. Gavosi minksti ir tirpsta burnoje. Mano vaikai, kuriems nepatinka bulves, valge su dideliu apetitu ir dar prase. Gaminsiu dabar dazniau. Aciu uz recepta! Mirktelti
2012-01-29
Indre
As anksciau darydavau siuos blynus su virta, malta mesa, bet pameginau su maltu ir pakepintu farsu, gavosi nerealiai skanus! Dar skanesni, bent man nei su malta mesa Mirktelti ir dariau balta padaza su krapais, buvo dieviskas skonis!
2012-01-29
Laura
O kiek mazdaug cia gaunasi zemaiciu blynu is nurodytu produktu? Šypsena
2011-12-08
Erika
Perskaicius recepta kepiau zemaiciu blynus. Buvo labai skanu su grietine. Skanaus visiems kas gaminsit blynus Šypsena
2010-06-22
Gediminas
zemaiciu blynai ir daug daug grietines....skanumelis Mirktelti
2010-05-15
Donata
siandien kepiau, zemaiciu blynai gavosi labai skanus ir minksti Myliu
2010-05-09
austeja
pas mus zemaiciu blynai tik su grietine valgomi Šypsena
2010-05-07
Jonas
man tai zemaiciu blynai skanesni su grybu padazu, kam grybus dar i vidu deti?
2010-04-30
Odeta
As tai is mesos gabalo isverdu sriuba, paskui ta mesa sumalu pridedama dali virtu grybu, kepintu svogunu...ir sriuba ir zemaiciu blynai skanesni Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

uzkeptos bulves
Užkeptos įdarytos bulvės
Užkeptos įdarytos bulvės. Išskobtos bulvės įdarytos virtų bulvių, plaktų kiaušinių, kepinto poro, kumpio įdaru.
bulviu dubeneliai
Bulvių dubenėliai
Bulvių dubenėliai. Lietuviškas, tradicinis patiekalas - virti tarkuotų bulvių dubenėliai su spirgučių padažu arba grietine.
bulviniai blynai 2
Bulviniai blynai
Bulviniai blynai. Tarkuotų bulvių blynai. Tradicinis lietuviškas sotus patiekalas.
keptos bulves su pievagrybiais
Keptos bulvės su pievagrybiais
Keptos bulvės su pievagrybiais, porais, morkomis, paprika.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Valtraute
Va ka tik skaniai pavalgem šito pyragelio, buvo  labai skanu, tik aš obuoliukus dar paskaninau su cinamonu.
Gedas
Teslos trapumas priklauso nuo daugelio faktoriu: sviesto sumaisymas su miltais, miltu, sviesto kokybe. Darant tesla pirma syki, ir imant pilna porcija miltu, sviesto ir likusiu produktu bus sunku su ja susitvarkyti, nes nera supratimo kokia ji gausis. Savo palengvinimui darau mazesnes porcijas ir torto dydis gaunasi apie 1.8-2.0 kg. teslai imu 250 g. sviesto, apie 300 g. miltu (as naudoju naminius miltus) saukstais tai bus 9 su kaupais sriubiniai saukstai  Šypsena, druskos arbatinis saukstelis, kiausinis isplaktas, ir grietines 200 g. eiga: miltus paskleidziu ant stalo, uzbarstau druska. ant miltu burokine tarka sutarkuoju sviesta. Tada peiliu is po sviesto sumaisau su miltais, kad tolygiai susimaisytu ir bereiketu vargti smulkinant sviesta. Tam skiriu 1-2 min. tada stambesnius sviesto tarkius dar pakapoju peiliu iki sviesto gabalikai lieka apie 3-5 mm dydzio. Sia miltu ir sviesto mase vel iskleidziu nedideliu ratu ir ant virsaus uzpilu puse kiausinio ir grietines. Grietine pries pilant pamaisau, kad butu skystesne. Grietine 30% r. Tuomet peiliu sumaisau si misini iki tokio lygio, kaip sriubai zacirka  Šypsena . laikas 2-4 min. vel paskleidziam antra syki misini ant stalo ir supilam likusi kiausini su grietine. Pakartojam kapojimo eiga, tiksliau maisymo eiga. Laikas 2-4 min. Gaubasi ant stalo miltu, lipniu gumuliuku misinys. Galima butu zaisti kapojimo procesa apie 15 min kol gautumem vienalyte mase, bet as truputi pakeiciau eiga. Suspaudziu sia miltu ir lipniu gabaliuku mase i gumula ir is jo suformuoju nedideli desraini tuomet nuo galo pradedu pjaustyt ta desraini i riekutes. Pradzioje dalis byra dalis jau pjaustosi. Tuo metu peilis aplipineja tesla, bet tam naudoju kita peili nuvalymui. Supjauscius desraini riekutemis, jas vel suspaudziu i gumula, tik ta gumula apsuku 90 laipsniu, kad riekutes matyciau statmenai. Taip procesa pakartoju kokius 4-5 kartus. Tesla turi pjaustytis kaip vienalyte ir vaizdas jos tyri buti kaip marmurines. Jei pamazinsite pjaustymo kieki ir tesla bus nevienalyte bus sunku iskocioti lapus, o kepant ji iskils netolygiai. Tokia tesla daugelis rekomenduoja deti i saldytuva ir palaukti bent pusvalandi. As kai sau darau daugiau gabaleliu tai saldytuvas reikalingas. Bet gaminat sau 1 torta, uztenka si gabaleli padalinti i 6 gabalelius. Teslos turi iseiti apie 750-800 gramu. Gabaliukus dalinu i 120 g dydzio. kas lieka eina i rezervini fonda visada isikepa 7-8 blynai. Geriausius blynus atsirenku 6 o kiti keliauja i trupinius. patyres kelejas taip nezaidzia, jis kepa tiek kiek reikia, bet man nevisada iseina idealus. Pries kocijant blynus ant popieriaus, gausiai miltu pabarstyt reikia tiek is apacios blyno tiek is virsaus. Blyna kocioju 28 cm  tankiai subadau sakute del tolygumo ir kepu 200 laipsniu orkaiteje pagal programa Profi karstas oras. Kiekvienas kepkite pagal savo orkaites galimybes. Lapai gaunasi pakankamai tolygus, geltoni. Yra viena gudrybe, kai nori gauti labai grazu lapa. Kuomet iskociojate lapa, ji vel sulankstykite ir perkociokite dar syki. Bus dar trapesnis ir grazesnis. del kremo negaliu pasakyt ar isties cia senovinis ar ne, bet man jis per sunkus. Yra paprastesnis ir ziauriai skanus, kuris nesukelia riebumo pojucio. Kam reikia galesiu parasyt. Sekmes kepejams!! Mirktelti
Vitalija
Sviesta istirpinti ar tiesiog sutrint?
Veronika
Receptas labai paprastas, ceburekai gavosi puikiai! Skanus ir sultingi, tik tesla truputeli gumine, bet tai skonio nepagadina Mirktelti  Aciu uz peceptuka Šypsena
Kepėja
Čia pateiktas tikras Napoleono receptas, tik aš niekur nededu kiaušinių. Kuo tešla ir lakštai labiau trupa, tuo yra geriau, tuo skanesnis būna tortas - kartais tenka iš gabalėlių viską sudėlioti. Trupantys lakštai yra rodiklis, kad tortas pavyko. Sviestas gaminant kremą atsiskiria, jei per ilgai kaitinate masę, kai supilamas pienas. Vientisas kremas išeina, kai masė nukėlus nuo ugnies intensyviai nesustojant sukama, kol visiškai atvėsta. Kad greičiau vėstų, galima įstatyti dubenį į šaltą vandenį. Atvėsinus dar gerai sukama, kol viskas pabąla. Šypsena