patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Žemaičių blynai

zemaiciu blynai Mums reikės:
1 kg bulvių
1 kiaušinio
7 valg. šaukštų miltų
1 valg. šaukšto bulvių krakmolo
aliejaus, druskos
Žemaičių blynų įdarui:
300 g virtos mėsos
1 svogūno
1 valg. šaukšto sviesto
 druskos, pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Žemaičių blynai
Bulves (su lupenomis) švariai nuplauname ir išverdame. Atvėsiname, nulupame ir sumalame mėsmale. Į bulvių masę įmušame kiaušinį, suberiame krakmolą, 5 šaukštus miltų, druskos ir išminkome.zemaiciu blynai 1
Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname svieste. Virtą mėsą žemaičių blynams sumalame, sudedame pakepintus svogūnus, įberiame druskos, pipirų ir gerai išmaišome.zemaiciu blynai 2
Iš bulvių tešlos darome paplotėlius, įdedame mėsos įdaro ir formuojame ovalius žemaičių blynus.zemaiciu blynai 3
Žemaičių blynai apvoliojami likusiuose miltuosezemaiciu blynai 4
ir kepami aliejuje ant nestiprios ugnies, kol gražiai apskrunda.zemaiciu blynai 5
Žemaičių blynai valgomi su grietine. Labai skanu su džiovintų grybų padažu. Gero apetito.

Komentarai

2016-11-12
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.
2014-04-07
Vaida
Ar nieko nenutiks jei bulves buvo virtos be lupynu? Ar gausis man blyneliai? Juokas
2014-02-23
nesliocike
super! labai padejo suslapintos rankos! Juokas
2014-01-10
Rasa
Siandien gaminau labai skanus zemaiciu blynai, aciu uz receptuka.
2013-01-26
Inga
Receptas geras bet galiu pastabele pasakyti perdaug miltu per mazai krakmolo.
2012-12-01
EGIUKAS
Jeigu rankos ne iš tos vietos auga, tai tikrai nei vanduo, nei aliejus nepadės.
2012-11-30
Ruta
Is savo patirties galiu pasakyti kam labai limpa bulves prie ranku nepades nei aliejus nei vandeniu sudrekintos rankos tokeis atvejei greiciausei yra pasirinktos netinkamos veisles bulves pati su tuom susiduriau, todel dabar pries pirkdama bulves pasiklausiu ar tiks panasiems gaminiams.
2012-10-05
Margarita
Negadinkint aliejaus, kad tešla neliptų prie rankų ir pasidarytų glotnūs blynai, tereikia susišlapinti rankas ir dar suformavus blyną, dar kartą šlapiom rankom apglostyti. Rezultatas puikus, glotnūs, gražūs ir neišyra. Mirktelti
2012-08-07
Jurate
Aš kaip tinginė, žemaitiškus kepu orkaitėje, lipdant juos rankas sutepu aliejumi, skardą irgi, prieš kepant, teptuku aptepu paviršių aliejumi ir kartais pabarstau kmynais, kepu 200 C gaunasi tokie pyragėliai, sausesni nei žemaitiški. Darau baltą padažą su prieskoninėm žolelėm. Galima valgyti ir su grietine ar grybų padažu.
2012-08-03
Birute
O as vietoj miltu dedu krakmolo ir tesla bent kiek uzplikinu verdanciu vandeniu. Super gaunasi: glitnus, minksti, purus, vientisa mase ir mesuke neatsiskiria iskepus. Šypsena
2012-07-02
patiekalu-receptai.lt
Ar tikrai neparašyta? Paskaitykite dar kartelį truputį atidžiau Šypsena
2012-07-02
Zydre
Norejau pasitikslinti, tai kiek is tikro saukstu miltu-septyni ar penki? Recepturoje raso, kad 7 saukstai. Gamybos procese raso, kad 5 saukstai. Aciu.
2012-05-12
Enrika
Šiandien gaminau pagal šį receptėlį, tai labai patiko gavosi superiniai Šypsena Nors tešla lipo labai, tačiau miltinuotos rankos viską išgelbėjo. Šypsena Tikrai labai labai skanu buvo Šypsena Ačiū už receptėlį, nes kažkada dariau pagal kažkokį receptą rastą irgi internete, bet visiškai nesigavo Šypsena o čia šauniai ir skaniai Šypsena
2012-05-20
patiekalu-receptai.lt
Patepkite rankas aliejumi, kad formuojant žemaičių blynus tešla nekibtų prie rankų.
2012-05-09
Ina
Gal galetumete kas nors patarti, ka daryti, kad bulviu tesla nekiptu prie ranku, kaip idedu mesa niekaip negaliu padaryti grazios formos, bulves tiesiog prilimpa prie delno. Aciu
2012-04-28
Indre
Gaminame siandien blynus Šypsena ismeginsime jusu recepta...o beje pas mus taipogi zemaiciu blynai valgomi tik su daug daug grietines Šypsena
2012-03-11
odeta
labai skanu, megstu zemaiciu blynus Šypsena
2012-02-20
Inga
Man 12 vienetu gavosi. O blynu skonis pasakiskai gardus, paskrudinau gerai. Gavosi minksti ir tirpsta burnoje. Mano vaikai, kuriems nepatinka bulves, valge su dideliu apetitu ir dar prase. Gaminsiu dabar dazniau. Aciu uz recepta! Mirktelti
2012-01-29
Indre
As anksciau darydavau siuos blynus su virta, malta mesa, bet pameginau su maltu ir pakepintu farsu, gavosi nerealiai skanus! Dar skanesni, bent man nei su malta mesa Mirktelti ir dariau balta padaza su krapais, buvo dieviskas skonis!
2012-01-29
Laura
O kiek mazdaug cia gaunasi zemaiciu blynu is nurodytu produktu? Šypsena
2011-12-08
Erika
Perskaicius recepta kepiau zemaiciu blynus. Buvo labai skanu su grietine. Skanaus visiems kas gaminsit blynus Šypsena
2010-06-22
Gediminas
zemaiciu blynai ir daug daug grietines....skanumelis Mirktelti
2010-05-15
Donata
siandien kepiau, zemaiciu blynai gavosi labai skanus ir minksti Myliu
2010-05-09
austeja
pas mus zemaiciu blynai tik su grietine valgomi Šypsena
2010-05-07
Jonas
man tai zemaiciu blynai skanesni su grybu padazu, kam grybus dar i vidu deti?
2010-04-30
Odeta
As tai is mesos gabalo isverdu sriuba, paskui ta mesa sumalu pridedama dali virtu grybu, kepintu svogunu...ir sriuba ir zemaiciu blynai skanesni Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bulviu ir raugintu kopustu sklindziai
Bulvių ir raugintų kopūstų sklindžiai
Bulvių ir raugintų kopūstų sklindžiai
bulviu pyrageliai su kumpiu ir suriu
Bulvių pyragėliai su kumpiu ir sūriu
Bulvių pyragėliai su kumpiu ir sūriu patiekiami su grietine arba džiovintų grybų padažu.
cepelinai
Cepelinai
Cepelinai su mėsa. Tradiciniai, lietuviški tarkuotų bulvių cepelinai su mėsos faršu.
bulviu dubeneliai
Bulvių dubenėliai
Bulvių dubenėliai. Lietuviškas, tradicinis patiekalas - virti tarkuotų bulvių dubenėliai su spirgučių padažu arba grietine.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.
Ingrida
Pasaka Šypsena buvau uzmirsus koks skonis ir duona tikrai reikia deti ir nekeisti niekuom kitu, tas skonis neispasakytas mmmm  Mirktelti  Mirktelti
Silvija
Kepu ir aš, tik dar dedu tarkuotą morką ir pakepintos rūkytos šoninės kartu su svogūnais. Gaunasi labai skanus, sultingas, valgė net tie vaikai, kurie mėsos nevalgydavo.
Ingrida
Dabaiginejau virti ceburekus. Pasaka, sunus 4 suvalge iskart. Super!!!!!! Myliu  Myliu  Myliu  Myliu