patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Agurkai su garstyčiomis

agurkai su garstyciomis Mums reikės:
2-2,5 kg agurkų
Marinatui:
1 l vandens
200 ml acto 9 proc.
150 g cukraus
6 arb. š. garstyčių (Suslavičiaus, Rokiškio, Daumantų...)
3 valg. š. druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Agurkai su garstyčiomis
Agurkai švariai nuplaunami ir supjaustomi 1-2 cm storio griežinėliais. Į didelį puodą supilamas vanduo, actas,  cukrus, druska, sudedamos garstyčios ir užvirinama. Į verdantį marinatą sudedami agurkų griežinėliai ir atsargiai pamaišant, pakaitinama kelias minutes, kol agurkai gražiai pagelsta. Agurkų griežinėliai kartu su marinatu supilami į stiklainius ir sandariai uždaromi. Agurkai su garstyčiomis - traškūs, pikantiško skonio. Skanaus.

Komentarai

2016-08-16
Jainina
Jau antrą kartą darau agurkus pagal šį receptą. Labai skanu! Tinka ir peraugę agurkai. Juos tik reikia griežinėliais supjaustyti.
2014-07-25
Julija
Mes kasmet darome taip, tik griezineliai plonesni, bei kartu idedu ir cukinijos, labai skanu.
2014-07-23
patiekalu-receptai.lt
Šiame recepte naudojama garstyčių tyrė kurią galite nusipirkti prekybos centruose.
2014-07-23
Irena
Man neaišku, garstyčios konservavimui naudojamos grūdeliais ar milteliais.
2013-12-21
Virginija
Kiek bandziau agurku receptu su garstyciomis, visi labai fantastisko skonio Šypsena
2013-08-18
patiekalu-receptai.lt
Anna, agurkai su garstyčiomis ne tik gali, bet ir puikiai laikosi per žiemą. Drąsiai marinuokite pagal šį receptą. Mirktelti
2013-08-18
Anna
Sveiki, o tokie paruosti agurkai gali stoveti per ziema?
2013-07-23
Irena
Labai skanu Šypsena
2013-07-17
Dovilė
Pabandysiu. Girdėjau puikius atsiliepimus. Ačiū už receptą
2013-07-11
patiekalu-receptai.lt
Šiemet didžioji dauguma agurkų bus konservuojama su garstyčiomis pagal šį receptą (ačiū Remigijui Šypsena). Kaip laikas parodė, tokie agurkai su garstyčiomis populiariausi ir suvalgomi greičiausiai Mirktelti
2013-06-19
Snieguolė
Tikrai bet kuriai šeimininkei rekomenduočiau Mirktelti, o perauge taip pat tinka, tik sėklytes išimu Mirktelti
2012-08-27
edve
Jamam sita Mirktelti girdejau, kad skanu bet neradau kaip daryti. Aciu uz receptuka.
2012-08-13
Jelena
Žiema pas drauge valgiau taip paruoštus agurkus. Pasakiškas skonis Šypsena Dar man patinka, kad čia tinka ir perauge agurkai. Juokas
2012-06-08
arunas
zinomas receptas, bet buvau nukises kaskur smagu, kad dar kazkas dar ji turejo Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

Astrios pomidoru salotos su abrikosais
Aštrios pomidorų salotos su abrikosais
Aštrios pomidorų salotos su abrikosais, kitomis daržovėmis bei prieskoniais
darzoviu salotos ziemai
Daržovių salotos
Daržovių salotos. Įvairių marinuotų daržovių salotos žiemai.
marinuoti agurkai su garstyciomis
Marinuoti agurkai su garstyčiomis
Marinuoti agurkai su garstyčiomis. Skanūs ir traškūs.
marinuotu darzoviu asorti
Marinuotų daržovių asorti
Įvairių marinuotų daržovių asorti ir kasdieniniam valgymui, ir šventiniam stalui.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!