patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Agurkai su garstyčiomis

agurkai su garstyciomis Mums reikės:
2-2,5 kg agurkų
Marinatui:
1 l vandens
200 ml acto 9 proc.
150 g cukraus
6 arb. š. garstyčių (Suslavičiaus, Rokiškio, Daumantų...)
3 valg. š. druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Agurkai su garstyčiomis
Agurkai švariai nuplaunami ir supjaustomi 1-2 cm storio griežinėliais. Į didelį puodą supilamas vanduo, actas,  cukrus, druska, sudedamos garstyčios ir užvirinama. Į verdantį marinatą sudedami agurkų griežinėliai ir atsargiai pamaišant, pakaitinama kelias minutes, kol agurkai gražiai pagelsta. Agurkų griežinėliai kartu su marinatu supilami į stiklainius ir sandariai uždaromi. Agurkai su garstyčiomis - traškūs, pikantiško skonio. Skanaus.

Komentarai

2014-07-25
Julija
Mes kasmet darome taip, tik griezineliai plonesni, bei kartu idedu ir cukinijos, labai skanu.
2014-07-23
patiekalu-receptai.lt
Šiame recepte naudojama garstyčių tyrė kurią galite nusipirkti prekybos centruose.
2014-07-23
Irena
Man neaišku, garstyčios konservavimui naudojamos grūdeliais ar milteliais.
2013-12-21
Virginija
Kiek bandziau agurku receptu su garstyciomis, visi labai fantastisko skonio Šypsena
2013-08-18
patiekalu-receptai.lt
Anna, agurkai su garstyčiomis ne tik gali, bet ir puikiai laikosi per žiemą. Drąsiai marinuokite pagal šį receptą. Mirktelti
2013-08-18
Anna
Sveiki, o tokie paruosti agurkai gali stoveti per ziema?
2013-07-23
Irena
Labai skanu Šypsena
2013-07-17
Dovilė
Pabandysiu. Girdėjau puikius atsiliepimus. Ačiū už receptą
2013-07-11
patiekalu-receptai.lt
Šiemet didžioji dauguma agurkų bus konservuojama su garstyčiomis pagal šį receptą (ačiū Remigijui Šypsena). Kaip laikas parodė, tokie agurkai su garstyčiomis populiariausi ir suvalgomi greičiausiai Mirktelti
2013-06-19
Snieguolė
Tikrai bet kuriai šeimininkei rekomenduočiau Mirktelti, o perauge taip pat tinka, tik sėklytes išimu Mirktelti
2012-08-27
edve
Jamam sita Mirktelti girdejau, kad skanu bet neradau kaip daryti. Aciu uz receptuka.
2012-08-13
Jelena
Žiema pas drauge valgiau taip paruoštus agurkus. Pasakiškas skonis Šypsena Dar man patinka, kad čia tinka ir perauge agurkai. Juokas
2012-06-08
arunas
zinomas receptas, bet buvau nukises kaskur smagu, kad dar kazkas dar ji turejo Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

agurkai korejietiskai
Agurkai korėjietiškai
Agurkai korėjietiškai. Agurkų salotos žiemai pagal korėjietišką receptą.
marinuoti agurkai su garstyciomis
Marinuoti agurkai su garstyčiomis
Marinuoti agurkai su garstyčiomis. Skanūs ir traškūs.
Astrios pomidoru salotos su abrikosais
Aštrios pomidorų salotos su abrikosais
Aštrios pomidorų salotos su abrikosais, kitomis daržovėmis bei prieskoniais
marinuoti svogunai
Marinuoti svogūnai
Marinuoti svogūnai. Puikiai tinka prie mėsos kepsnių, šašlykų, šaltų užkandžių.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Agne
Superinis pyragas! Jau penkta, ar sesta karta is eiles darau (kas kelias savaites) Juokas niekaip neatsibosta. Ir maloniausia, kad visi giria, abejodami ar tikrai pati kepiau Juokas Dedu vysniu dzema (savos gamybos) tai atrodo, kaip butu pirktinis (tas kuris seniau budavo, dabar is isvaizdos nusipirkus toki pyraga, skonis nebetoks), o cia - pasaka. Sirdingas aciu uz nepakartojama recepta. P.s. ir obuoliukai ir uogienes naudojasi Juokas Rekomenduoju gaminti, juolab, kad ingridientai paprastuciai.
Julita
Labai skanus toras. Pirmą kartą savo gyvenime kepiau tokį tortą ir viskas gavosi. Tikrai saldus, todėl kitą kartą dėsiu daug mažiau cukraus į kremą. Šypsena
Ruta
Kai isspaudziate tarkius ir laukiate kol nuses krakmolas, skysti ispilkite i vandeni, kuriame virsite cepelinus, o krakmola i tarkius. Taip cepelinai taps sviesesni Šypsena
Leta
Šiandien kepiau spurgas tiksliai pagal šį recepta, viskas puikiai pavyko, gražiai atrodo ir begalo skanios Šypsena naudojau stambesne verške iš pokelio kur po 500g. būna Šypsena
Rasa
Labai skanu ir greita Juokas