patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Agurkai su garstyčiomis

agurkai su garstyciomis Mums reikės:
2-2,5 kg agurkų
Marinatui:
1 l vandens
200 ml acto 9 proc.
150 g cukraus
6 arb. š. garstyčių (Suslavičiaus, Rokiškio, Daumantų...)
3 valg. š. druskos

Gaminame. Agurkai su garstyčiomis
Agurkai švariai nuplaunami ir supjaustomi 1-2 cm storio griežinėliais. Į didelį puodą supilamas vanduo, actas,  cukrus, druska, sudedamos garstyčios ir užvirinama. Į verdantį marinatą sudedami agurkų griežinėliai ir atsargiai pamaišant, pakaitinama kelias minutes, kol agurkai gražiai pagelsta. Agurkų griežinėliai kartu su marinatu supilami į stiklainius ir sandariai uždaromi. Agurkai su garstyčiomis - traškūs, pikantiško skonio. Skanaus.

Komentarai

2017-08-11
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
2016-08-16
Jainina
Jau antrą kartą darau agurkus pagal šį receptą. Labai skanu! Tinka ir peraugę agurkai. Juos tik reikia griežinėliais supjaustyti.
2014-07-25
Julija
Mes kasmet darome taip, tik griezineliai plonesni, bei kartu idedu ir cukinijos, labai skanu.
2014-07-23
patiekalu-receptai.lt
Šiame recepte naudojama garstyčių tyrė kurią galite nusipirkti prekybos centruose.
2014-07-23
Irena
Man neaišku, garstyčios konservavimui naudojamos grūdeliais ar milteliais.
2013-12-21
Virginija
Kiek bandziau agurku receptu su garstyciomis, visi labai fantastisko skonio Šypsena
2013-08-18
patiekalu-receptai.lt
Anna, agurkai su garstyčiomis ne tik gali, bet ir puikiai laikosi per žiemą. Drąsiai marinuokite pagal šį receptą. Mirktelti
2013-08-18
Anna
Sveiki, o tokie paruosti agurkai gali stoveti per ziema?
2013-07-23
Irena
Labai skanu Šypsena
2013-07-17
Dovilė
Pabandysiu. Girdėjau puikius atsiliepimus. Ačiū už receptą
2013-07-11
patiekalu-receptai.lt
Šiemet didžioji dauguma agurkų bus konservuojama su garstyčiomis pagal šį receptą (ačiū Remigijui Šypsena). Kaip laikas parodė, tokie agurkai su garstyčiomis populiariausi ir suvalgomi greičiausiai Mirktelti
2013-06-19
Snieguolė
Tikrai bet kuriai šeimininkei rekomenduočiau Mirktelti, o perauge taip pat tinka, tik sėklytes išimu Mirktelti
2012-08-27
edve
Jamam sita Mirktelti girdejau, kad skanu bet neradau kaip daryti. Aciu uz receptuka.
2012-08-13
Jelena
Žiema pas drauge valgiau taip paruoštus agurkus. Pasakiškas skonis Šypsena Dar man patinka, kad čia tinka ir perauge agurkai. Juokas
2012-06-08
arunas
zinomas receptas, bet buvau nukises kaskur smagu, kad dar kazkas dar ji turejo Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

agurkai korejietiskai
Agurkai korėjietiškai
Agurkai korėjietiškai. Agurkų salotos žiemai pagal korėjietišką receptą.
konservuoti pomidorai
Konservuoti pomidorai
Konservuoti pomidorai, pomidorų konservavimas.
adzika su obuoliais
Adžika su obuoliais
Adžika su obuoliais. Adžika tai aštrokas pagardas prie mėsos patiekalų ar koldūnų.
konservuoti pomidorai su paprika
Konservuoti pomidorai su paprika
Konservuoti pomidorai su paprika, svogūnais, česnako skiltelėmis, krapais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.