patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Agurkai su garstyčiomis

agurkai su garstyciomis Mums reikės:
2-2,5 kg agurkų
Marinatui:
1 l vandens
200 ml acto 9 proc.
150 g cukraus
6 arb. š. garstyčių (Suslavičiaus, Rokiškio, Daumantų...)
3 valg. š. druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Agurkai su garstyčiomis
Agurkai švariai nuplaunami ir supjaustomi 1-2 cm storio griežinėliais. Į didelį puodą supilamas vanduo, actas,  cukrus, druska, sudedamos garstyčios ir užvirinama. Į verdantį marinatą sudedami agurkų griežinėliai ir atsargiai pamaišant, pakaitinama kelias minutes, kol agurkai gražiai pagelsta. Agurkų griežinėliai kartu su marinatu supilami į stiklainius ir sandariai uždaromi. Agurkai su garstyčiomis - traškūs, pikantiško skonio. Skanaus.

Komentarai

2014-07-25
Julija
Mes kasmet darome taip, tik griezineliai plonesni, bei kartu idedu ir cukinijos, labai skanu.
2014-07-23
patiekalu-receptai.lt
Šiame recepte naudojama garstyčių tyrė kurią galite nusipirkti prekybos centruose.
2014-07-23
Irena
Man neaišku, garstyčios konservavimui naudojamos grūdeliais ar milteliais.
2013-12-21
Virginija
Kiek bandziau agurku receptu su garstyciomis, visi labai fantastisko skonio Šypsena
2013-08-18
patiekalu-receptai.lt
Anna, agurkai su garstyčiomis ne tik gali, bet ir puikiai laikosi per žiemą. Drąsiai marinuokite pagal šį receptą. Mirktelti
2013-08-18
Anna
Sveiki, o tokie paruosti agurkai gali stoveti per ziema?
2013-07-23
Irena
Labai skanu Šypsena
2013-07-17
Dovilė
Pabandysiu. Girdėjau puikius atsiliepimus. Ačiū už receptą
2013-07-11
patiekalu-receptai.lt
Šiemet didžioji dauguma agurkų bus konservuojama su garstyčiomis pagal šį receptą (ačiū Remigijui Šypsena). Kaip laikas parodė, tokie agurkai su garstyčiomis populiariausi ir suvalgomi greičiausiai Mirktelti
2013-06-19
Snieguolė
Tikrai bet kuriai šeimininkei rekomenduočiau Mirktelti, o perauge taip pat tinka, tik sėklytes išimu Mirktelti
2012-08-27
edve
Jamam sita Mirktelti girdejau, kad skanu bet neradau kaip daryti. Aciu uz receptuka.
2012-08-13
Jelena
Žiema pas drauge valgiau taip paruoštus agurkus. Pasakiškas skonis Šypsena Dar man patinka, kad čia tinka ir perauge agurkai. Juokas
2012-06-08
arunas
zinomas receptas, bet buvau nukises kaskur smagu, kad dar kazkas dar ji turejo Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

darzoviu salotos ziemai
Daržovių salotos
Daržovių salotos. Įvairių marinuotų daržovių salotos žiemai.
agurkai korejietiskai
Agurkai korėjietiškai
Agurkai korėjietiškai. Agurkų salotos žiemai pagal korėjietišką receptą.
marinuoti agurkai su garstyciomis
Marinuoti agurkai su garstyčiomis
Marinuoti agurkai su garstyčiomis. Skanūs ir traškūs.
marinuoti kopustai
Marinuoti kopūstai
Marinuoti kopūstai su morkomis, česnaku, šlakeliu acto bei aliejumi.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Vitalija
Sviesta istirpinti ar tiesiog sutrint?
Veronika
Receptas labai paprastas, ceburekai gavosi puikiai! Skanus ir sultingi, tik tesla truputeli gumine, bet tai skonio nepagadina Mirktelti  Aciu uz peceptuka Šypsena
Kepėja
Čia pateiktas tikras Napoleono receptas, tik aš niekur nededu kiaušinių. Kuo tešla ir lakštai labiau trupa, tuo yra geriau, tuo skanesnis būna tortas - kartais tenka iš gabalėlių viską sudėlioti. Trupantys lakštai yra rodiklis, kad tortas pavyko. Sviestas gaminant kremą atsiskiria, jei per ilgai kaitinate masę, kai supilamas pienas. Vientisas kremas išeina, kai masė nukėlus nuo ugnies intensyviai nesustojant sukama, kol visiškai atvėsta. Kad greičiau vėstų, galima įstatyti dubenį į šaltą vandenį. Atvėsinus dar gerai sukama, kol viskas pabąla. Šypsena 
Agata
Pyragas labai patiko, lengvai gaminamas ir skanus. Kas dar abejoja ir nekepė, siūlau išbandytiŠypsena
Migle
Labai labai skanus gavosi Myliu