patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Agurkai su garstyčiomis

agurkai su garstyciomis Mums reikės:
2-2,5 kg agurkų
Marinatui:
1 l vandens
200 ml acto 9 proc.
150 g cukraus
6 arb. š. garstyčių (Suslavičiaus, Rokiškio, Daumantų...)
3 valg. š. druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Agurkai su garstyčiomis
Agurkai švariai nuplaunami ir supjaustomi 1-2 cm storio griežinėliais. Į didelį puodą supilamas vanduo, actas,  cukrus, druska, sudedamos garstyčios ir užvirinama. Į verdantį marinatą sudedami agurkų griežinėliai ir atsargiai pamaišant, pakaitinama kelias minutes, kol agurkai gražiai pagelsta. Agurkų griežinėliai kartu su marinatu supilami į stiklainius ir sandariai uždaromi. Agurkai su garstyčiomis - traškūs, pikantiško skonio. Skanaus.

Komentarai

2016-08-16
Jainina
Jau antrą kartą darau agurkus pagal šį receptą. Labai skanu! Tinka ir peraugę agurkai. Juos tik reikia griežinėliais supjaustyti.
2014-07-25
Julija
Mes kasmet darome taip, tik griezineliai plonesni, bei kartu idedu ir cukinijos, labai skanu.
2014-07-23
patiekalu-receptai.lt
Šiame recepte naudojama garstyčių tyrė kurią galite nusipirkti prekybos centruose.
2014-07-23
Irena
Man neaišku, garstyčios konservavimui naudojamos grūdeliais ar milteliais.
2013-12-21
Virginija
Kiek bandziau agurku receptu su garstyciomis, visi labai fantastisko skonio Šypsena
2013-08-18
patiekalu-receptai.lt
Anna, agurkai su garstyčiomis ne tik gali, bet ir puikiai laikosi per žiemą. Drąsiai marinuokite pagal šį receptą. Mirktelti
2013-08-18
Anna
Sveiki, o tokie paruosti agurkai gali stoveti per ziema?
2013-07-23
Irena
Labai skanu Šypsena
2013-07-17
Dovilė
Pabandysiu. Girdėjau puikius atsiliepimus. Ačiū už receptą
2013-07-11
patiekalu-receptai.lt
Šiemet didžioji dauguma agurkų bus konservuojama su garstyčiomis pagal šį receptą (ačiū Remigijui Šypsena). Kaip laikas parodė, tokie agurkai su garstyčiomis populiariausi ir suvalgomi greičiausiai Mirktelti
2013-06-19
Snieguolė
Tikrai bet kuriai šeimininkei rekomenduočiau Mirktelti, o perauge taip pat tinka, tik sėklytes išimu Mirktelti
2012-08-27
edve
Jamam sita Mirktelti girdejau, kad skanu bet neradau kaip daryti. Aciu uz receptuka.
2012-08-13
Jelena
Žiema pas drauge valgiau taip paruoštus agurkus. Pasakiškas skonis Šypsena Dar man patinka, kad čia tinka ir perauge agurkai. Juokas
2012-06-08
arunas
zinomas receptas, bet buvau nukises kaskur smagu, kad dar kazkas dar ji turejo Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

marinuoti cili pipirai
Marinuoti čili pipirai
Marinuoti žali ir raudoni čili pipirai.
adzika su obuoliais
Adžika su obuoliais
Adžika su obuoliais. Adžika tai aštrokas pagardas prie mėsos patiekalų ar koldūnų.
marinuotu darzoviu asorti
Marinuotų daržovių asorti
Įvairių marinuotų daržovių asorti ir kasdieniniam valgymui, ir šventiniam stalui.
kopustu salotos ziemai
Kopūstų salotos žiemai
Kopūstų salotos žiemai. Kopūstų ir įvairių kitų daržovių asorti.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.