patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Aštrios pomidorų salotos su abrikosais

Astrios pomidoru salotos su abrikosais Mums reikės:
800 g pomidorų
150 g svogūnų
1 raudonos paprikos
100 g džiovintų abrikosų
1 valg. š. garam masala (aštraus prieskonių mišinio)
2 valg. š. raudono vyno acto
1 valg. š. garstyčių
1 valg. š. medaus
2 lauro lapelių
1 arb. š. cukraus
0,5 arb. š. druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Aštrios pomidorų salotos su abrikosais
Pomidorai kelioms sekundėms panardinami į verdantį vandenį, perliejami šaltu vandeniu, nulupami ir padalijami į 4-6 dalis. Svogūnai nulupami ir supjaustomi pusžiedžiais. Paprika nuplaunama, išvalomos sėklos ir supjaustoma juostelėmis. Džiovinti abrikosai nuplaunami ir supjaustomi juostelėmis.

Pomidorai, svogūnai, džiovinti abrikosai, paprika sudedami į puodą. Įdedami lauro lapeliai, suberiamas cukrus, garam masala, druska ir pakaitinama iki užvirimo. Užvirus, ant silpnos ugnies troškinama apie 40 min., dažnai pamaišant. Supilamas raudono vyno actas, sudedamas medus, garstyčios ir pakaitinama dar 5 min. Atvėsinama, sudedama į švarius stiklainius ir uždaroma.

Laikoma šaldytuve. Aštrios pomidorų salotos su abrikosais puikiai tinka prie mėsos ir žuvies patiekalų. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

marinuoti pjaustyti agurkai ir pomidorai
Marinuoti pjaustyti agurkai ir pomidorai
Marinuoti pjaustyti agurkai, pomidorai, svogūnai.
agurkai su garstyciomis
Agurkai su garstyčiomis
Agurkai su garstyčiomis - traškūs, pikantiško skonio. Puikiai tinka prie mėsos ar užkandžių.
sausai rauginti agurkai
Sausai rauginti agurkai greitam valgymui
Sausai ir greitai rauginti traškūs bei labai skanūs agurkai per valandą.
marinuoti kopustai
Marinuoti kopūstai
Marinuoti kopūstai su morkomis, česnaku, šlakeliu acto bei aliejumi.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.