patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Aštrios pomidorų salotos su abrikosais

Astrios pomidoru salotos su abrikosais Mums reikės:
800 g pomidorų
150 g svogūnų
1 raudonos paprikos
100 g džiovintų abrikosų
1 valg. š. garam masala (aštraus prieskonių mišinio)
2 valg. š. raudono vyno acto
1 valg. š. garstyčių
1 valg. š. medaus
2 lauro lapelių
1 arb. š. cukraus
0,5 arb. š. druskos

Gaminame. Aštrios pomidorų salotos su abrikosais
Pomidorai kelioms sekundėms panardinami į verdantį vandenį, perliejami šaltu vandeniu, nulupami ir padalijami į 4-6 dalis. Svogūnai nulupami ir supjaustomi pusžiedžiais. Paprika nuplaunama, išvalomos sėklos ir supjaustoma juostelėmis. Džiovinti abrikosai nuplaunami ir supjaustomi juostelėmis.

Pomidorai, svogūnai, džiovinti abrikosai, paprika sudedami į puodą. Įdedami lauro lapeliai, suberiamas cukrus, garam masala, druska ir pakaitinama iki užvirimo. Užvirus, ant silpnos ugnies troškinama apie 40 min., dažnai pamaišant. Supilamas raudono vyno actas, sudedamas medus, garstyčios ir pakaitinama dar 5 min. Atvėsinama, sudedama į švarius stiklainius ir uždaroma.

Laikoma šaldytuve. Aštrios pomidorų salotos su abrikosais puikiai tinka prie mėsos ir žuvies patiekalų. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

marinuoti pjaustyti agurkai ir pomidorai
Marinuoti pjaustyti agurkai ir pomidorai
Marinuoti pjaustyti agurkai, pomidorai, svogūnai.
agurkai korejietiskai
Agurkai korėjietiškai
Agurkai korėjietiškai. Agurkų salotos žiemai pagal korėjietišką receptą.
marinuota paprika
Marinuota paprika
Marinuota paprika. Klasikinis marinuotos paprikos receptas.
konservuoti pomidorai
Konservuoti pomidorai
Konservuoti pomidorai, pomidorų konservavimas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena