Mums reikės:
3 l stiklainiui:
✓
2 valg. šaukštų druskos
✓
3 valg. šaukštų cukraus
✓
9 valg. šaukštų acto 9 proc.
✓
2 česnako skiltelių
✓
kelių čili pipiro griežinėlių
✓
juodųjų pipirų žirnelių
✓
krapų, juodųjų serbentų lapų
Gaminame.
Aštrūs marinuoti agurkaiĮ stiklainio dugną sudedami žalumynai, česnakas ir agurkai. Užpilama verdančiu vandeniu ir paliekama kelioms minutėms, po to vanduo nupilamas. Į stiklainį sudedama druska, cukrus, čili pipiro griežinėliai, juodieji pipirai, supilamas actas ir užpilama verdančiu vandeniu. Stiklainis sandariai uždaromas, apverčiamas, šiltai apdengiamas ir atvėsinamas. Taip paruošti
aštrūs marinuoti agurkai išlieka kieti ir traškūs. Skanaus.