patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Konservuoti pomidorai

konservuoti pomidorai Mums reikės:
1 kg kietesnių pomidorų
1 svogūno
2 skiltelių česnako
3 grūdelių juodųjų pipirų
2 juodųjų serbentų lapų
2 vyšnių lapų
krapų, krieno lapo
Marinatui:
1 l vandens, 125 g cukraus, 60 g druskos, 2 valg. š. acto esencijos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Konservuoti pomidorai
Pomidorų konservavimas pakankamai lengvas procesas, tad turint laisvų pomidorų, kiekvienas galime pasiruošti konservuotų pomidorų atsargas žiemai.

Į 1,5 l iškaitinto stiklainio dugną sudedami serbentų, vyšnių, krieno lapai, krapai, pipirai, česnakas ir žiedais supjaustytas svogūnas. Sudedami pomidorai, užpilama verdančiu vandeniu, pridengiama dangteliu ir paliekama 10 min. Vanduo nupilamas  į puodą, suberiama druska, cukrus ir užvirinama. Užvirus supilama acto esencija. Paruoštas marinatas užpilamas ant  pomidorų. Stiklainis sandariai uždaromas, apverčiamas ir atvėsinamas. Konservuoti pomidorai paruošti. Skanaus.

Komentarai

2013-08-22
Laura
Žiauriai daug druskos ir cukraus nurodyta recepte. Aš dedu nekupiną arbatinį šaukštelį druskos ir su kaupeliu valgomą šaukštą cukraus litrui marinato. gaunasi puikiai. o čia kažkokie atominiai pomidorai.  Juokas

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

marinuotu darzoviu asorti
Marinuotų daržovių asorti
Įvairių marinuotų daržovių asorti ir kasdieniniam valgymui, ir šventiniam stalui.
marinuota paprika
Marinuota paprika
Marinuota paprika. Klasikinis marinuotos paprikos receptas.
marinuoti mazi patisonai
Marinuoti maži patisonai
Marinuoti maži patisonai - puikus garnyras prie mėsos patiekalų.
marinuoti svogunai
Marinuoti svogūnai
Marinuoti svogūnai. Puikiai tinka prie mėsos kepsnių, šašlykų, šaltų užkandžių.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

MindaugasKoc
Nesu megejas pats gaminti, bet pamates si receptuka isbandem su zmona, na ir likom labai patenkinti, tiesiog super. Aciu uz recepta  Šypsena
Ernesta
Labai geras receptas, pagaminau tai valgėme labai skaniai, vyras sake, kad visada tokius gaminčiau kol atsibos
Laima
Super pyragas gavosi Šypsena
Monika
O kiek minuciu sildyt mikrobangeje kopusta? Ir kiek mazdaug gaunasi is tokio kiekio balandeliu ?
Dalia
Labai labai skanu! Nepaisant to, jog mėlynių uogienės nemėgstu, labai patiko Šypsena