patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kopūstų salotos žiemai

kopustu salotos ziemai Mums reikės:
1 kg kopūstų
1 kg agurkų
500 g pomidorų
500 g paprikos
500 g morkų
500 g svogūnų
200 ml aliejaus 
80-100 ml acto 9 proc.
2 valg. š. druskos
1 valg. š. cukraus

Gaminame. Kopūstų salotos žiemai
Kopūstas smulkiai supjaustomas, morkos ir agurkai stambiai sutarkuojami. Svogūnai ir paprika supjaustomi kubeliais. Pomidorai kelioms sekundėms užpilami verdančiu vandeniu, perliejami šaltu vandeniu, nulupamos odelės ir supjaustoma kubeliais. Visos daržovės sudedamos į didelį puodą, suberiamas cukrus, druska, supilamas aliejus, actas, gerai išmaišoma ir paliekama 1-2 val. pastovėti. Dedama ant ugnies, užvirinama ir patroškinama 3-5 min. Kopūstų salotos sudedamos į 0,5 l talpos stiklainius ir pasterizuojamos 5 min. Sandariai uždaroma ir laikoma vėsioje patalpoje. Iš nurodyto kiekio išeina 9 stiklainiai 0,5 l talpos. Skanaus.

Komentarai

2013-04-12
Egle
Ar kopustu salotas galima daryti is ankstyvuju kopustu ar laikysis per ziema?

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

konservuoti pomidorai su paprika
Konservuoti pomidorai su paprika
Konservuoti pomidorai su paprika, svogūnais, česnako skiltelėmis, krapais.
astrus marinuoti agurkai
Aštrūs marinuoti agurkai
Aštrūs marinuoti agurkai su česnaku, čili pipirais.
marinuotu darzoviu asorti
Marinuotų daržovių asorti
Įvairių marinuotų daržovių asorti ir kasdieniniam valgymui, ir šventiniam stalui.
marinuoti svogunai
Marinuoti svogūnai
Marinuoti svogūnai. Puikiai tinka prie mėsos kepsnių, šašlykų, šaltų užkandžių.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena