patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kopūstų salotos žiemai

kopustu salotos ziemai Mums reikės:
1 kg kopūstų
1 kg agurkų
500 g pomidorų
500 g paprikos
500 g morkų
500 g svogūnų
200 ml aliejaus 
80-100 ml acto 9 proc.
2 valg. š. druskos
1 valg. š. cukraus

Gaminame. Kopūstų salotos žiemai
Kopūstas smulkiai supjaustomas, morkos ir agurkai stambiai sutarkuojami. Svogūnai ir paprika supjaustomi kubeliais. Pomidorai kelioms sekundėms užpilami verdančiu vandeniu, perliejami šaltu vandeniu, nulupamos odelės ir supjaustoma kubeliais. Visos daržovės sudedamos į didelį puodą, suberiamas cukrus, druska, supilamas aliejus, actas, gerai išmaišoma ir paliekama 1-2 val. pastovėti. Dedama ant ugnies, užvirinama ir patroškinama 3-5 min. Kopūstų salotos sudedamos į 0,5 l talpos stiklainius ir pasterizuojamos 5 min. Sandariai uždaroma ir laikoma vėsioje patalpoje. Iš nurodyto kiekio išeina 9 stiklainiai 0,5 l talpos. Skanaus.

Komentarai

2013-04-12
Egle
Ar kopustu salotas galima daryti is ankstyvuju kopustu ar laikysis per ziema?

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

marinuotu darzoviu asorti
Marinuotų daržovių asorti
Įvairių marinuotų daržovių asorti ir kasdieniniam valgymui, ir šventiniam stalui.
astrus marinuoti agurkai
Aštrūs marinuoti agurkai
Aštrūs marinuoti agurkai su česnaku, čili pipirais.
Astrios pomidoru salotos su abrikosais
Aštrios pomidorų salotos su abrikosais
Aštrios pomidorų salotos su abrikosais, kitomis daržovėmis bei prieskoniais
agurkai korejietiskai
Agurkai korėjietiškai
Agurkai korėjietiškai. Agurkų salotos žiemai pagal korėjietišką receptą.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena