patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Marinuoti pjaustyti agurkai ir pomidorai

marinuoti pjaustyti agurkai ir pomidorai Mums reikės:
2 kg pomidorų
2 kg agurkų
1 kg svogūnų
2 valg. š. druskos
200 g cukraus
100 ml acto 9 proc.

Gaminame. Marinuoti pjaustyti agurkai ir pomidorai
Pomidorai supjaustomi stambiomis skiltelėmis, agurkai - 1-1,5 cm griežinėliais, svogūnai – žiedais arba pusžiedžiais. Daržovės sudedamos į dubenį, supilama druska, cukrus, actas, atsargiai išmaišoma ir paliekama 6 - 8 val. pastovėti. Sudedama į stiklainius ir pasterizuojama 0,5 l - 6-7 min., 1 l - 10-12 min. Sandariai uždaroma. Skanaus.

Komentarai

2014-08-09
patiekalu-receptai.lt
Astai. Taip, stiklainiai laikomi vėsioje patalpoje.
2014-08-09
Asta
Kazin, saltai cia laikomi stiklainiukai? Jei neverdama misrainyte...

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

marinuoti kopustai
Marinuoti kopūstai
Marinuoti kopūstai su morkomis, česnaku, šlakeliu acto bei aliejumi.
marinuoti mazi patisonai
Marinuoti maži patisonai
Marinuoti maži patisonai - puikus garnyras prie mėsos patiekalų.
konservuoti pomidorai su paprika
Konservuoti pomidorai su paprika
Konservuoti pomidorai su paprika, svogūnais, česnako skiltelėmis, krapais.
Astrios pomidoru salotos su abrikosais
Aštrios pomidorų salotos su abrikosais
Aštrios pomidorų salotos su abrikosais, kitomis daržovėmis bei prieskoniais

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena