patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Marinuoti svogūnai

marinuoti svogunai Mums reikės:
2 kg mažų svogūnų
55 g druskos
90 g cukraus
260 g acto 9 proc.
kvapiųjų pipirų
gvazdikėlių
garstyčių grūdelių
0,75 l vandens
lauro lapų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Marinuoti svogūnai
Svogūnai nulupami, nuplaunami ir blanširuojami verdančiame vandenyje apie 2 min. Į švarių stiklainių dugną (labiausiai tinka 0,5 l) sudedami 3-4 kvapieji pipirai, 2 gvazdikėliai, 3-5 garstyčių grūdeliai, lauro lapas ir svogūnai. Galima įdėti juostelę čili pipiro.
Paruošiamas marinatas: į vandenį suberiama druska, cukrus ir užvirinama. Užvirus supilamas actas. Svogūnai užpilami marinatu, pridengiami dangteliais ir pasterizuojami apie 5-6 min. Stiklainiai užsukami ir atvėsinami. Marinuoti svogūnai puikiai tinka prie mėsos kepsnių, šašlykų, šaltų užkandžių. Skanaus.

Komentarai

2013-12-21
Virginija
Labai liuks svoguniukai Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

marinuotu darzoviu asorti
Marinuotų daržovių asorti
Įvairių marinuotų daržovių asorti ir kasdieniniam valgymui, ir šventiniam stalui.
marinuota paprika
Marinuota paprika
Marinuota paprika. Klasikinis marinuotos paprikos receptas.
adzika su obuoliais
Adžika su obuoliais
Adžika su obuoliais. Adžika tai aštrokas pagardas prie mėsos patiekalų ar koldūnų.
darzoviu salotos ziemai
Daržovių salotos
Daržovių salotos. Įvairių marinuotų daržovių salotos žiemai.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Juta
Kadangi iš po rudenėlio turim dar marinuotų baravykų ir voveraičių. Bus proga pabandyti tik gal dar truputį kokio faršiuko įdėsiu Šypsena Myliu Ačiū už receptą!!
Erika
O yra skirtumas kokius sausainius desi? Šypsena
Gabriele
Myliu  tiesiog puikus, rekomenduoju paragauti Myliu
Rita
Labai skanus, greitai ir paprastai padaromas pyragas. Aciu uz recepta, seimyna suzaveta.
Koktail
Gal galėtumėte pasakyti kiek citrinos sulčių dėti?