patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Marinuotų daržovių asorti

marinuotu darzoviu asorti Mums reikės:
3 l stiklainiui

agurkų, pomidorų, morkų, žiedinių kopūstų, paprikų, svogūnų
3 valg. š. druskos
6 valg. š. cukraus
15-18 valg. š. acto 9 proc.
2 valg. š. aliejaus
juodųjų pipirų žirnelių
lauro lapelio
čili pipiro žiedelis (nebūtinai)

Gaminame. Marinuotų daržovių asorti
Svogūnai nulupami, supjaustomi žiedais ar pusžiedžiais ir nuplikomi verdančiu vandeniu. Morkos nuvalomos, supjaustomos griežinėliais, sudedamos į dubenį, užpilamos verdančiu vandeniu ir palaikomos pora minučių. Žiediniai kopūstai išskaidomi nedideliais žiedynais, sudedami į dubenį, užpilami verdančiu šiek tiek pasūdytu, parūgštintu vandeniu ir palaikomi kelias minutes. Paprikos supjaustomos platesnėmis juostelėmis. Į paruoštą stiklainį įdedamas lauro lapas, čili pipiro žiedelis, sudedamos paruoštos daržovės, supilamas actas, aliejus, suberiamas cukrus, druska, įberiama juodųjų pipirų žirnelių, užpilama verdančiu vandeniu, pridengiama dangteliu ir pasterizuojama 15 min. Sandariai uždaroma, apverčiama dangteliu žemyn, uždengiama ir paliekama atvėsti. Marinuotų daržovių asorti puikiai tinka šventiniam stalui. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

agurkai su garstyciomis
Agurkai su garstyčiomis
Agurkai su garstyčiomis - traškūs, pikantiško skonio. Puikiai tinka prie mėsos ar užkandžių.
kopustu salotos ziemai
Kopūstų salotos žiemai
Kopūstų salotos žiemai. Kopūstų ir įvairių kitų daržovių asorti.
marinuota paprika
Marinuota paprika
Marinuota paprika. Klasikinis marinuotos paprikos receptas.
sausai rauginti agurkai
Sausai rauginti agurkai greitam valgymui
Sausai ir greitai rauginti traškūs bei labai skanūs agurkai per valandą.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena