patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Marinuotų daržovių asorti

marinuotu darzoviu asorti Mums reikės:
3 l stiklainiui

agurkų, pomidorų, morkų, žiedinių kopūstų, paprikų, svogūnų
3 valg. š. druskos
6 valg. š. cukraus
15-18 valg. š. acto 9 proc.
2 valg. š. aliejaus
juodųjų pipirų žirnelių
lauro lapelio
čili pipiro žiedelis (nebūtinai)

Gaminame. Marinuotų daržovių asorti
Svogūnai nulupami, supjaustomi žiedais ar pusžiedžiais ir nuplikomi verdančiu vandeniu. Morkos nuvalomos, supjaustomos griežinėliais, sudedamos į dubenį, užpilamos verdančiu vandeniu ir palaikomos pora minučių. Žiediniai kopūstai išskaidomi nedideliais žiedynais, sudedami į dubenį, užpilami verdančiu šiek tiek pasūdytu, parūgštintu vandeniu ir palaikomi kelias minutes. Paprikos supjaustomos platesnėmis juostelėmis. Į paruoštą stiklainį įdedamas lauro lapas, čili pipiro žiedelis, sudedamos paruoštos daržovės, supilamas actas, aliejus, suberiamas cukrus, druska, įberiama juodųjų pipirų žirnelių, užpilama verdančiu vandeniu, pridengiama dangteliu ir pasterizuojama 15 min. Sandariai uždaroma, apverčiama dangteliu žemyn, uždengiama ir paliekama atvėsti. Marinuotų daržovių asorti puikiai tinka šventiniam stalui. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

marinuoti svogunai
Marinuoti svogūnai
Marinuoti svogūnai. Puikiai tinka prie mėsos kepsnių, šašlykų, šaltų užkandžių.
sausai rauginti agurkai
Sausai rauginti agurkai greitam valgymui
Sausai ir greitai rauginti traškūs bei labai skanūs agurkai per valandą.
Astrios pomidoru salotos su abrikosais
Aštrios pomidorų salotos su abrikosais
Aštrios pomidorų salotos su abrikosais, kitomis daržovėmis bei prieskoniais
agurkai su garstyciomis
Agurkai su garstyčiomis
Agurkai su garstyčiomis - traškūs, pikantiško skonio. Puikiai tinka prie mėsos ar užkandžių.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena