patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Daržovių konservavimas

Aštrios pomidorų salotos su abrikosais

Astrios pomidoru salotos su abrikosais
Mums reikės:
800 g pomidorų
150 g svogūnų
1 raudonos paprikos
100 g džiovintų abrikosų
1 valg. š. garam masala (aštraus prieskonių mišinio)
2 valg. š. raudono vyno acto
1 valg. š. garstyčių
1 valg. š. medaus
2 lauro lapelių
1 arb. š. cukraus
0,5 arb. š. druskos
Receptas, gaminimas

Marinuoti čili pipirai (1)

marinuoti cili pipirai
Mums reikės:
1 kg čili pipirų
Marinatui:
1 l vandens
200 ml acto 9 proc.
2-3 lauro lapų
3-4 žirnelių juodųjų pipirų
3 žirnelių kvapniųjų pipirų
1-2 gvazdikėlių
2 valg. š. druskos
Receptas, gaminimas

Agurkai korėjietiškai

agurkai korejietiskai
Mums reikės:
2 kg agurkų
0,5 kg morkų
100 g cukraus
100 ml aliejaus
100-120 ml acto
3-4 skiltelių česnako
2 valg. š. sojų padažo
1,5 valg. š. druskos
0,5 arb. š. maltų juodųjų pipirų
0,5 arb. š. aitriosios paprikos miltelių
Receptas, gaminimas

Rauginti agurkai su morkomis (2)

rauginti agurkai su morkomis
Mums reikės:
agurkų
3 l vandens
3 valg. š. druskos
1 valg. š. cukraus
2-3 morkų
4-6 česnako skiltelių
juodųjų pipirų žirnelių
krapų, vyšnių, juodųjų serbentų, krienų lapų
Receptas, gaminimas

Marinuoti kopūstai

marinuoti kopustai
Mums reikės:
2 kg kopūstų
400 g morkų
5-6 skiltelių česnako
100 g cukraus
150 ml acto 9 proc.
100 ml aliejaus
5 arb. š. druskos
Receptas, gaminimas

Marinuotų daržovių asorti

marinuotu darzoviu asorti
Mums reikės:
3 l stiklainiui
agurkų, pomidorų, morkų, žiedinių kopūstų, paprikų, svogūnų
3 valg. š. druskos
6 valg. š. cukraus
15-18 valg. š. acto 9 proc.
2 valg. š. aliejaus
juodųjų pipirų žirnelių
lauro lapelio
čili pipiro žiedelis (nebūtinai)
Receptas, gaminimas

Sausai rauginti agurkai greitam valgymui

sausai rauginti agurkai
Mums reikės:
1 kg šviežių agurkų
3-4 skiltelių česnako
1-1,5 valg. š. druskos
1 arb. š. kalendros žirnelių
pundelio krapų
Receptas, gaminimas

Kopūstų salotos žiemai (1)

kopustu salotos ziemai
Mums reikės:
1 kg kopūstų
1 kg agurkų
500 g pomidorų
500 g paprikos
500 g morkų
500 g svogūnų
200 ml aliejaus 
80-100 ml acto 9 proc.
2 valg. š. druskos
1 valg. š. cukraus
Receptas, gaminimas

Marinuoti maži patisonai

marinuoti mazi patisonai
Mums reikės:
1 kg mažų patisonų
1 čili pipiro
4 skiltelių česnako
2 mėtos lapelių
pundelio krapų, petražolių
krieno lapo
Marinatui:
1 l vandens
0,3 stiklinės druskos
0,5 stiklinės acto 9 proc.
Receptas, gaminimas

Marinuota paprika (9)

marinuota paprika
Mums reikės:
3 kg paprikos
Marinatui:
1 l vandens
300 g cukraus
130 ml acto 9 proc.
230 ml aliejaus
2 valg. š. druskos
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

konservuoti pomidorai su paprika
Konservuoti pomidorai su paprika
Konservuoti pomidorai su paprika, svogūnais, česnako skiltelėmis, krapais.
marinuoti cili pipirai
Marinuoti čili pipirai
Marinuoti žali ir raudoni čili pipirai.
marinuotu darzoviu asorti
Marinuotų daržovių asorti
Įvairių marinuotų daržovių asorti ir kasdieniniam valgymui, ir šventiniam stalui.
adzika su obuoliais
Adžika su obuoliais
Adžika su obuoliais. Adžika tai aštrokas pagardas prie mėsos patiekalų ar koldūnų.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.