patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Daržovių konservavimas

Aštrios pomidorų salotos su abrikosais

Astrios pomidoru salotos su abrikosais
Mums reikės:
800 g pomidorų
150 g svogūnų
1 raudonos paprikos
100 g džiovintų abrikosų
1 valg. š. garam masala (aštraus prieskonių mišinio)
2 valg. š. raudono vyno acto
1 valg. š. garstyčių
1 valg. š. medaus
2 lauro lapelių
1 arb. š. cukraus
0,5 arb. š. druskos
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Marinuoti čili pipirai (1)

marinuoti cili pipirai
Mums reikės:
1 kg čili pipirų
Marinatui:
1 l vandens
200 ml acto 9 proc.
2-3 lauro lapų
3-4 žirnelių juodųjų pipirų
3 žirnelių kvapniųjų pipirų
1-2 gvazdikėlių
2 valg. š. druskos
Receptas, gaminimas

Agurkai korėjietiškai

agurkai korejietiskai
Mums reikės:
2 kg agurkų
0,5 kg morkų
100 g cukraus
100 ml aliejaus
100-120 ml acto
3-4 skiltelių česnako
2 valg. š. sojų padažo
1,5 valg. š. druskos
0,5 arb. š. maltų juodųjų pipirų
0,5 arb. š. aitriosios paprikos miltelių
Receptas, gaminimas

Rauginti agurkai su morkomis (2)

rauginti agurkai su morkomis
Mums reikės:
agurkų
3 l vandens
3 valg. š. druskos
1 valg. š. cukraus
2-3 morkų
4-6 česnako skiltelių
juodųjų pipirų žirnelių
krapų, vyšnių, juodųjų serbentų, krienų lapų
Receptas, gaminimas

Marinuoti kopūstai

marinuoti kopustai
Mums reikės:
2 kg kopūstų
400 g morkų
5-6 skiltelių česnako
100 g cukraus
150 ml acto 9 proc.
100 ml aliejaus
5 arb. š. druskos
Receptas, gaminimas

Marinuotų daržovių asorti

marinuotu darzoviu asorti
Mums reikės:
3 l stiklainiui
agurkų, pomidorų, morkų, žiedinių kopūstų, paprikų, svogūnų
3 valg. š. druskos
6 valg. š. cukraus
15-18 valg. š. acto 9 proc.
2 valg. š. aliejaus
juodųjų pipirų žirnelių
lauro lapelio
čili pipiro žiedelis (nebūtinai)
Receptas, gaminimas

Sausai rauginti agurkai greitam valgymui

sausai rauginti agurkai
Mums reikės:
1 kg šviežių agurkų
3-4 skiltelių česnako
1-1,5 valg. š. druskos
1 arb. š. kalendros žirnelių
pundelio krapų
Receptas, gaminimas

Kopūstų salotos žiemai (1)

kopustu salotos ziemai
Mums reikės:
1 kg kopūstų
1 kg agurkų
500 g pomidorų
500 g paprikos
500 g morkų
500 g svogūnų
200 ml aliejaus 
80-100 ml acto 9 proc.
2 valg. š. druskos
1 valg. š. cukraus
Receptas, gaminimas

Marinuoti maži patisonai

marinuoti mazi patisonai
Mums reikės:
1 kg mažų patisonų
1 čili pipiro
4 skiltelių česnako
2 mėtos lapelių
pundelio krapų, petražolių
krieno lapo
Marinatui:
1 l vandens
0,3 stiklinės druskos
0,5 stiklinės acto 9 proc.
Receptas, gaminimas

Marinuota paprika (6)

marinuota paprika
Mums reikės:
3 kg paprikos
Marinatui:
1 l vandens
300 g cukraus
130 ml acto 9 proc.
230 ml aliejaus
2 valg. š. druskos
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

agurkai korejietiskai
Agurkai korėjietiškai
Agurkai korėjietiškai. Agurkų salotos žiemai pagal korėjietišką receptą.
marinuoti cili pipirai
Marinuoti čili pipirai
Marinuoti žali ir raudoni čili pipirai.
marinuota paprika
Marinuota paprika
Marinuota paprika. Klasikinis marinuotos paprikos receptas.
marinuotu darzoviu asorti
Marinuotų daržovių asorti
Įvairių marinuotų daržovių asorti ir kasdieniniam valgymui, ir šventiniam stalui.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.