Mums reikės:
✓
500 g lašišos filė (be odos)
✓
150 - 200 g rūkytos šoninės ar kumpio
✓
džiovinto baziliko
Gaminame.
Baklažanų suktinukai su lašišaBaklažanai supjaustomi išilgai 5 mm storio juostelėmis. Apibarstoma druska ir paliekama 15-20 min. pastovėti. Baklažanų juostelės nuplaunamos, nusausinamos ir lengvai apkepinamos aliejuje iš abiejų pusių. Lašišos filė supjaustoma maždaug 2 cm pločio gabaliukais. Lašišos gabaliukai pabarstomi druska, pipirais, džiovintu baziliku ir apšlakstomi citrinos sultimis. Kiekvienas lašišos gabaliukas apvyniojamas plonai supjaustyta šoninės ar kumpio juostele ir suvyniojamas į baklažano juostelę.
Baklažanų suktinukai su lašiša sutvirtinami mediniai smeigtukais.
Į keptuvę įpilama aliejaus, įkaitinama, sudedami baklažanų suktinukai ir apkepinami iš visų pusių. Apkepinti suktinukai sudedami į kepimo skardą (mediniai smeigtukai atsargiai išimami). Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 8 – 10 min.
Baklažanų suktinukai su lašiša patiekiami ant pomidoro griežinėlių ir papuošiami citrinos skiltele. Skanaus.