patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Baklažanų suktinukai su lašiša

baklazanu suktinukai su lasisa Mums reikės:
2 baklažanų
500 g lašišos filė (be odos)
150 - 200 g rūkytos šoninės ar kumpio
2 - 3 pomidorų
citrinos
džiovinto baziliko
druskos, pipirų

Gaminame. Baklažanų suktinukai su lašiša
Baklažanai supjaustomi išilgai 5 mm storio juostelėmis. Apibarstoma druska ir paliekama 15-20 min. pastovėti. Baklažanų juostelės nuplaunamos, nusausinamos ir lengvai apkepinamos aliejuje iš abiejų pusių. Lašišos filė supjaustoma maždaug 2 cm pločio gabaliukais. Lašišos gabaliukai pabarstomi druska, pipirais, džiovintu baziliku ir apšlakstomi citrinos sultimis. Kiekvienas lašišos gabaliukas apvyniojamas plonai supjaustyta šoninės ar kumpio juostele ir suvyniojamas į baklažano juostelę. Baklažanų suktinukai su lašiša sutvirtinami mediniai smeigtukais.baklazanu suktinukai su lasisa 1
Į keptuvę įpilama aliejaus, įkaitinama, sudedami baklažanų suktinukai ir apkepinami iš visų pusių. Apkepinti suktinukai sudedami į kepimo skardą (mediniai smeigtukai atsargiai išimami). Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 8 – 10 min. Baklažanų suktinukai su lašiša patiekiami ant pomidoro griežinėlių ir papuošiami citrinos skiltele. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

cukinijos idarytos grybais
Cukinijos įdarytos grybais
Keptos cukinijos įdarytos grybais, parmezanu, kepintais svogūnais, smulkintu baziliku.
cukiniju ir farso uzkepele
Cukinijų ir faršo užkepėlė
Cukinijų ir faršo užkepėlė. Sluoksniuota pakepinto faršo ir apkeptų cukinijos griežinėlių, svogūnų užkepėlė su fermentiniu sūriu.
troskintos darzoves
Troškintos daržovės
Troškintos daržovės. Troškinti pomidorai, baklažanai, svogūnai, marinuoti agurkai, česnakas su prieskoniais.
balandeliai
Balandėliai
Balandėliai. Lietuviški gardūs balandėliai kopūsto lape su mėsos ir ryžių įdaru. Receptas su nuotraukomis.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.