patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Cukinijos įdarytos grybais

cukinijos idarytos grybais Mums reikės:
3 nedidelių cukinijų
350 g pievagrybių
5 valg. š. sutarkuoto Parmezano sūrio
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 valg. š. džiūvėsėlių
1 svogūno
3 skiltelių česnako
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
šviežio baziliko

Gaminame. Cukinijos įdarytos grybais
Cukinijos perpjaunamos išilgai pusiau, išskobiamos sėklos, pabarstoma druska. Svogūnas, pievagrybiai nuvalomi ir supjaustomi kubeliais, česnakas susmulkinamas. Svogūnas ir pievagrybiai pakepinami alyvuogių aliejuje apie 4 - 5 min., tada suberiami česnakai, pabarstoma druska, maltais pipirais ir pamaišant dar pakepinama 2 min. Nuimama nuo ugnies ir atvėsinama.
Pievagrybiai sumaišomi su susmulkintu baziliku ir 3 šaukštais parmezano sūrio. Cukinijų puselės įdaromos grybų mase ir sudedamos į riebalais išteptą kepimo formą. Džiūvėsėliai sumaišomi su likusiu parmezano sūriu ir užbarstomi ant cukinijų puselių. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama apie 25 min.180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagelsta. Cukinijos įdarytos grybais paruoštos. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

troskinti kopustai su mesa
Troškinti kopūstai su mėsa
Troškinti švieži kopūstai su kepintais svogūnais ir kiaulienos sprandine, pagardinti svogūnų laiškais.
troskintos darzoves
Troškintos daržovės
Troškintos daržovės, įvairių daržovių troškinys su žolelėmis ir prieskoniais.
uzkepti baklazanai su pomidorais ir suriu
Užkepti baklažanai su pomidorais ir sūriu
Orkaitėje kepti baklažanai sluoksniuoti pomidorų ir sūrio griežinėliais.
kopustu kotletai
Kopūstų kotletai
Kopūstų kotletai. Skanus, sveikas ir greitas paruošiamas patiekalas.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.