patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Cukinijų ir faršo užkepėlė

cukiniju ir farso uzkepele Mums reikės:
1 kg nedidelių cukinijų
500 g faršo (kiaulienos, jautienos, vištienos)
200 g svogūnų
150 g fermentinio sūrio
5 valg. šaukštų pomidorų pastos
aliejaus kepimui
druskos, pipirų

Gaminame. Cukinijų ir faršo užkepėlė.
Svogūnus smulkiai supjaustome ir pakepiname aliejuje, kol jie pasidaro auksinės spalvos. Sudedame faršą ir pamaišant pakepiname 5-7 min. Vėliau sudedame pomidorų pastą, pabarstome druska, pipirais ir dar pakepiname 7 min. Nuimame nuo ugnies. Cukinijas nuplauname, nusausiname ir supjaustome 0,5 cm storio griežinėliais. Į keptuvę įpilame truputį aliejaus, įkaitiname ir apkepiname cukinijų griežinėlius iš abiejų pusių po 3-4 min., pabarstome druska. Kepimo formos (17x25 cm dydžio) dugną išklojame cukinijų griežinėliais, ant jų sudedame pusę kiekio faršo, po to išdėliojame cukinijų griežinėlius, vėl faršo sluoksnį ir paskutinis sluoksnis vėl cukinijų. Viršų pabarstome tarkuotu sūriu. Užkepėlė kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min. Cukinijų ir faršo užkepėlė - skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

cukiniju sklindziai su feta suriu
Cukinijų sklindžiai su feta sūriu
Skanūs, aštroko skonio cukinijų sklindžiai su feta sūriu.
cukinijos su cesnaku ir soju padazu
Cukinijos su česnakų ir sojų padažu
Cukinijos su česnakų ir sojų padažu gali būti patiekiamas kaip lengvas daržovių patiekalas arba kaip garnyras.
vistiena idaryti patisonai
Vištiena įdaryti patisonai
Vištiena įdaryti patisonai. Patisonai įdaryti vištienos ir džiovintų grybų įdaru, kepti orkaitėje.
cukinijos idarytos grybais
Cukinijos įdarytos grybais
Keptos cukinijos įdarytos grybais, parmezanu, kepintais svogūnais, smulkintu baziliku.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.