patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Cukinijų ir faršo užkepėlė

cukiniju ir farso uzkepele Mums reikės:
1 kg nedidelių cukinijų
500 g faršo (kiaulienos, jautienos, vištienos)
200 g svogūnų
150 g fermentinio sūrio
5 valg. šaukštų pomidorų pastos
aliejaus kepimui
druskos, pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Cukinijų ir faršo užkepėlė.
Svogūnus smulkiai supjaustome ir pakepiname aliejuje, kol jie pasidaro auksinės spalvos. Sudedame faršą ir pamaišant pakepiname 5-7 min. Vėliau sudedame pomidorų pastą, pabarstome druska, pipirais ir dar pakepiname 7 min. Nuimame nuo ugnies. Cukinijas nuplauname, nusausiname ir supjaustome 0,5 cm storio griežinėliais. Į keptuvę įpilame truputį aliejaus, įkaitiname ir apkepiname cukinijų griežinėlius iš abiejų pusių po 3-4 min., pabarstome druska. Kepimo formos (17x25 cm dydžio) dugną išklojame cukinijų griežinėliais, ant jų sudedame pusę kiekio faršo, po to išdėliojame cukinijų griežinėlius, vėl faršo sluoksnį ir paskutinis sluoksnis vėl cukinijų. Viršų pabarstome tarkuotu sūriu. Užkepėlė kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min. Cukinijų ir faršo užkepėlė - skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

cukiniju suktinukai su varske1
Cukinijų suktinukai su varške
Cukinijų suktinukai su varške. Kepintos cukinijų juostelės įdarytos špinatų ir varškės įdaru.
troskinti kopustai su mesa
Troškinti kopūstai su mėsa
Troškinti švieži kopūstai su kepintais svogūnais ir kiaulienos sprandine, pagardinti svogūnų laiškais.
keptos cukinijos idarytos farsu
Keptos cukinijos, įdarytos faršu
Keptos cukinijos, įdarytos faršu, svogūnais, kiaušiniu ir apibarstytos fermentiniu lydytu sūriu.
ziediniu kopustu uzkepele
Žiedinių kopūstų užkepėlė
Žiedinių kopūstų užkepėlė grietinėlės, parmezano sūrio, krienų, muskato riešutų padaže.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.
Vitalija
Nuostabus receptas is pirmo karto gavosi geras tortas. Dabar visada kepu. Myliu
Natalija
Žiauriai skani aštri indiška sriuba,  siūlau visiem pabandyti tai. Myliu