patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Įdaryta paprika kus kus ir jautiena

Paprika idaryta kus kus Mums reikės:
4 paprikų
100 g kus kus kruopų
250 g jautienos faršo
30 g sviesto
1 žalios citrinos (laimo)
5-6 šakelių čiobrelių
griežinėlio čili pipiro
druskos

Gaminame. Įdaryta paprika kus kus ir jautiena.
Paprikas nuplauname, nusausiname, nupjauname viršūnėlę (su kotu), išvalome sėklas ir jų vidų pabarstome druska. Kelias minutes svieste pakepiname jautienos faršą, pagardiname smulkintu čili pipiru, nuo čiobrelių šakelių nuskabytais lapeliais, druska. Suberiame kus kus kruopas, įpilame 50 ml vandens, pamaišome, pakaitiname minutėlę, nuimame nuo ugnies ir paliekame kelias minutes pastovėti, kad kruopos išbrinktų. Gauta mase įdarome paprikas, uždedame nupjautas paprikos viršūnėles ir sudedame į kepimo skardą. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 25-35 min. Įdaryta paprika kus kus ir jautiena patiekiame su laimo skiltele, kurią vėliau išspaudžiame į paprikos vidų. Skanaus.

Komentarai

2010-04-28
zita
Beveik dietinis patiekalas Šypsena Skanu.
2010-04-27
elena

Idomi mintis ir labai skaniai atrodo

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

cukinijos su cesnaku ir soju padazu
Cukinijos su česnakų ir sojų padažu
Cukinijos su česnakų ir sojų padažu gali būti patiekiamas kaip lengvas daržovių patiekalas arba kaip garnyras.
idaryti patisonai su voveraiciu padazu
Įdaryti patisonai su voveraičių padažu
Įdaryti patisonai su voveraičių padažu. Kepti orkaitėje, įdaryti kiaulienos faršu patisonai, patiekti su kepintų voveraičių, svogūnų ir grietinėlės padažu.
troskinti kopustai su mesa
Troškinti kopūstai su mėsa
Troškinti švieži kopūstai su kepintais svogūnais ir kiaulienos sprandine, pagardinti svogūnų laiškais.
ziediniu kopustu uzkepele su farsu
Žiedinių kopūstų užkepėlė su faršu
Žiedinių kopūstų (kalafiorų) užkepėlė su mėsos faršu. Skanu, greita, paprasta.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena