patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Įdaryta paprika kus kus ir jautiena

Paprika idaryta kus kus Mums reikės:
4 paprikų
100 g kus kus kruopų
250 g jautienos faršo
30 g sviesto
1 žalios citrinos (laimo)
5-6 šakelių čiobrelių
griežinėlio čili pipiro
druskos

Gaminame. Įdaryta paprika kus kus ir jautiena.
Paprikas nuplauname, nusausiname, nupjauname viršūnėlę (su kotu), išvalome sėklas ir jų vidų pabarstome druska. Kelias minutes svieste pakepiname jautienos faršą, pagardiname smulkintu čili pipiru, nuo čiobrelių šakelių nuskabytais lapeliais, druska. Suberiame kus kus kruopas, įpilame 50 ml vandens, pamaišome, pakaitiname minutėlę, nuimame nuo ugnies ir paliekame kelias minutes pastovėti, kad kruopos išbrinktų. Gauta mase įdarome paprikas, uždedame nupjautas paprikos viršūnėles ir sudedame į kepimo skardą. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 25-35 min. Įdaryta paprika kus kus ir jautiena patiekiame su laimo skiltele, kurią vėliau išspaudžiame į paprikos vidų. Skanaus.

Komentarai

2010-04-28
zita
Beveik dietinis patiekalas Šypsena Skanu.
2010-04-27
elena

Idomi mintis ir labai skaniai atrodo

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

darzoviu troskinys su desrelemis
Daržovių troškinys su dešrelėmis
Daržovių troškinys su dešrelėmis. Baklažanai, žiediniai kopūstai, svogūnai, morkos pakepinti ir patroškinti su pieniškomis dešrelėmis.
idaryta kepta paprika
Įdaryta kepta paprika
Įdaryta kepta paprika
ziediniai kopustai su cesnakais ir dziuveseliais
Žiediniai kopūstai su česnakais ir džiūvėsėliais
Kepinti žiediniai kopūstai su česnakais ir džiūvėsėliais. Labai lengvas, geria virškinamas ir skanus patiekalas
troskintos darzoves
Troškintos daržovės
Troškintos daržovės, įvairių daržovių troškinys su žolelėmis ir prieskoniais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.