patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Įdaryta paprika kus kus ir jautiena

Paprika idaryta kus kus Mums reikės:
4 paprikų
100 g kus kus kruopų
250 g jautienos faršo
30 g sviesto
1 žalios citrinos (laimo)
5-6 šakelių čiobrelių
griežinėlio čili pipiro
druskos

Gaminame. Įdaryta paprika kus kus ir jautiena.
Paprikas nuplauname, nusausiname, nupjauname viršūnėlę (su kotu), išvalome sėklas ir jų vidų pabarstome druska. Kelias minutes svieste pakepiname jautienos faršą, pagardiname smulkintu čili pipiru, nuo čiobrelių šakelių nuskabytais lapeliais, druska. Suberiame kus kus kruopas, įpilame 50 ml vandens, pamaišome, pakaitiname minutėlę, nuimame nuo ugnies ir paliekame kelias minutes pastovėti, kad kruopos išbrinktų. Gauta mase įdarome paprikas, uždedame nupjautas paprikos viršūnėles ir sudedame į kepimo skardą. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 25-35 min. Įdaryta paprika kus kus ir jautiena patiekiame su laimo skiltele, kurią vėliau išspaudžiame į paprikos vidų. Skanaus.

Komentarai

2010-04-28
zita
Beveik dietinis patiekalas Šypsena Skanu.
2010-04-27
elena

Idomi mintis ir labai skaniai atrodo

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

darzoviu blynai
Daržovių blynai
Daržovių blynai. Cukinijų, aguročių, morkų, fermentinio sūrio blynai. Receptas su nuotraukomis.
ziediniai kopustai su cesnakais ir dziuveseliais
Žiediniai kopūstai su česnakais ir džiūvėsėliais
Kepinti žiediniai kopūstai su česnakais ir džiūvėsėliais. Labai lengvas, geria virškinamas ir skanus patiekalas
cukinijos idarytos grybais
Cukinijos įdarytos grybais
Keptos cukinijos įdarytos grybais, parmezanu, kepintais svogūnais, smulkintu baziliku.
keptos darzoves grietines padaze
Keptos daržovės grietinės padaže
Keptos daržovės grietinės padaže

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena