patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Įdaryti patisonai su voveraičių padažu

idaryti patisonai su voveraiciu padazu Mums reikės:
3 jaunų patisonų
400 g kiaulienos faršo
1 kiaušinio
1 svogūno
aliejaus
druskos, pipirų, petražolių
Voveraičių padažui:
300 g voveraičių
50 g sviesto
1 svogūno
250 g grietinėlės
druskos, pipirų, krapų

Gaminame. Įdaryti patisonai su voveraičių padažu
Patisonai nuplaunami, nupjaunamas jų viršus ir išskobiamas vidus.idaryti patisonai su voveraiciu padazu 1
Patisonai ir nupjautos viršūnėlės apverdami pasūdytame vandenyje. Išskobtas minkštimas (be sėklų) supjaustomas nedideliais kubeliais. Į kiaulienos faršą įmušamas kiaušinis, suberiami patisonų minkštimo gabaliukai ir smulkiai supjaustytas svogūnas.idaryti patisonai su voveraiciu padazu 2
Įberiama druskos, pipirų ir išmaišoma. Gauta mase įdaromi patisonai, uždedamos viršūnėlės.idaryti patisonai su voveraiciu padazu 3
Patisonai aptepami aliejumi. Į kepimui skirtą indą sudedami patisonai, įpilama truputį vandens. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 220 laipsnių temperatūroje apie 50-55 min.
Pagaminamas voveraičių padažas: voveraitės švariai nuplaunamos, apverdamos pasūdytame vandenyje  apie 5 min. ir nusausinamos. Didesnės voveraitės supjaustomos. Svieste apkepinamas susmulkintas svogūnas iki auksinės spalvos, tada sudedamos voveraitės ir dar truputį pakepinama, kol išgaruoja iš grybų išsiskyręs vanduo.idaryti patisonai su voveraiciu padazu 5
Supilama grietinėlė ir ant silpnos ugnies kaitinama, kol padažas sutirštėja. Įberiama druskos, pipirų, susmulkintų krapų ir išmaišoma.idaryti patisonai su voveraiciu padazu 6
Iškepę įdaryti patisonai užpilami voveraičių padažu, papuošiami petražolių šakele ir patiekiami. Įdaryti patisonai su voveraičių padažu labai skanu su druska ir pipirais paskanintais pomidorais. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

idarytas moliugas mesa ir raugintais kopustais
Moliūgas įdarytas mėsa ir raugintais kopūstais
Moliūgas įdarytas mėsa ir raugintais kopūstais
cukiniju ir farso uzkepele
Cukinijų ir faršo užkepėlė
Cukinijų ir faršo užkepėlė. Sluoksniuota pakepinto faršo ir apkeptų cukinijos griežinėlių, svogūnų užkepėlė su fermentiniu sūriu.
troskintos darzoves
Troškintos daržovės
Troškintos daržovės, įvairių daržovių troškinys su žolelėmis ir prieskoniais.
cukinijos idarytos grybais
Cukinijos įdarytos grybais
Keptos cukinijos įdarytos grybais, parmezanu, kepintais svogūnais, smulkintu baziliku.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.