Įdaryti patisonai su voveraičių padažu

idaryti patisonai su voveraiciu padazu
Mums reikės:
3 jaunų patisonų
400 g kiaulienos faršo
1 kiaušinio
1 svogūno
aliejaus
druskos, pipirų, petražolių
Voveraičių padažui:
300 g voveraičių
50 g sviesto
1 svogūno
250 g grietinėlės
druskos, pipirų, krapų
Gaminame. Įdaryti patisonai su voveraičių padažu
Patisonai nuplaunami, nupjaunamas jų viršus ir išskobiamas vidus.idaryti patisonai su voveraiciu padazu 1
Patisonai ir nupjautos viršūnėlės apverdami pasūdytame vandenyje. Išskobtas minkštimas (be sėklų) supjaustomas nedideliais kubeliais. Į kiaulienos faršą įmušamas kiaušinis, suberiami patisonų minkštimo gabaliukai ir smulkiai supjaustytas svogūnas.idaryti patisonai su voveraiciu padazu 2
Įberiama druskos, pipirų ir išmaišoma. Gauta mase įdaromi patisonai, uždedamos viršūnėlės.idaryti patisonai su voveraiciu padazu 3
Patisonai aptepami aliejumi. Į kepimui skirtą indą sudedami patisonai, įpilama truputį vandens. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 220 laipsnių temperatūroje apie 50-55 min.
Pagaminamas voveraičių padažas: voveraitės švariai nuplaunamos, apverdamos pasūdytame vandenyje  apie 5 min. ir nusausinamos. Didesnės voveraitės supjaustomos. Svieste apkepinamas susmulkintas svogūnas iki auksinės spalvos, tada sudedamos voveraitės ir dar truputį pakepinama, kol išgaruoja iš grybų išsiskyręs vanduo.idaryti patisonai su voveraiciu padazu 5
Supilama grietinėlė ir ant silpnos ugnies kaitinama, kol padažas sutirštėja. Įberiama druskos, pipirų, susmulkintų krapų ir išmaišoma.idaryti patisonai su voveraiciu padazu 6
Iškepę įdaryti patisonai užpilami voveraičių padažu, papuošiami petražolių šakele ir patiekiami. Įdaryti patisonai su voveraičių padažu labai skanu su druska ir pipirais paskanintais pomidorais. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas