patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Įdaryti patisonai su voveraičių padažu

idaryti patisonai su voveraiciu padazu Mums reikės:
3 jaunų patisonų
400 g kiaulienos faršo
1 kiaušinio
1 svogūno
aliejaus
druskos, pipirų, petražolių
Voveraičių padažui:
300 g voveraičių
50 g sviesto
1 svogūno
250 g grietinėlės
druskos, pipirų, krapų

Gaminame. Įdaryti patisonai su voveraičių padažu
Patisonai nuplaunami, nupjaunamas jų viršus ir išskobiamas vidus.idaryti patisonai su voveraiciu padazu 1
Patisonai ir nupjautos viršūnėlės apverdami pasūdytame vandenyje. Išskobtas minkštimas (be sėklų) supjaustomas nedideliais kubeliais. Į kiaulienos faršą įmušamas kiaušinis, suberiami patisonų minkštimo gabaliukai ir smulkiai supjaustytas svogūnas.idaryti patisonai su voveraiciu padazu 2
Įberiama druskos, pipirų ir išmaišoma. Gauta mase įdaromi patisonai, uždedamos viršūnėlės.idaryti patisonai su voveraiciu padazu 3
Patisonai aptepami aliejumi. Į kepimui skirtą indą sudedami patisonai, įpilama truputį vandens. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 220 laipsnių temperatūroje apie 50-55 min.
Pagaminamas voveraičių padažas: voveraitės švariai nuplaunamos, apverdamos pasūdytame vandenyje  apie 5 min. ir nusausinamos. Didesnės voveraitės supjaustomos. Svieste apkepinamas susmulkintas svogūnas iki auksinės spalvos, tada sudedamos voveraitės ir dar truputį pakepinama, kol išgaruoja iš grybų išsiskyręs vanduo.idaryti patisonai su voveraiciu padazu 5
Supilama grietinėlė ir ant silpnos ugnies kaitinama, kol padažas sutirštėja. Įberiama druskos, pipirų, susmulkintų krapų ir išmaišoma.idaryti patisonai su voveraiciu padazu 6
Iškepę įdaryti patisonai užpilami voveraičių padažu, papuošiami petražolių šakele ir patiekiami. Įdaryti patisonai su voveraičių padažu labai skanu su druska ir pipirais paskanintais pomidorais. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

ziediniai kopustai su cesnakais ir dziuveseliais
Žiediniai kopūstai su česnakais ir džiūvėsėliais
Kepinti žiediniai kopūstai su česnakais ir džiūvėsėliais. Labai lengvas, geria virškinamas ir skanus patiekalas
troskintos darzoves
Troškintos daržovės
Troškintos daržovės. Troškinti pomidorai, baklažanai, svogūnai, marinuoti agurkai, česnakas su prieskoniais.
moliugu bulviu apkepas
Moliūgų-bulvių apkepas
Moliūgų - bulvių apkepas įdarytas pakepintais kopūstais ir svogūnais.
cukiniju blynai
Cukinijų blynai
Cukinijų blynai. Daržovių blynai su tarkuotomis cukinijomis. Sveikas ir skanus patiekalas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena