patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Keptos daržovės grietinės padaže

keptos darzoves grietines padaze Mums reikės:
200 g brokolių (šaldytų ar šviežių)
200 g šparaginių pupelių (šaldytų ar šviežių)
200 g žiedinių kopūstų (šaldytų ar šviežių)
4-5 bulvių, 2 morkų
1-2 skiltelių česnako
200 ml sultinio
2 valg. š. grietinės
1 valg. š. majonezo
1 valg. š. miltų
druskos, pipirų, žiupsnelio džiovintų bazilikų, čiobrelių

Gaminame. Keptos daržovės grietinės padaže
Bulvės nuvalomos, supjaustomos didesniais kubeliais. Nuvalytos morkos supjaustomos griežinėliais, česnakas susmulkinamas. Kopūstai išskaidomi atskirais žiedynais. Jei naudojamos šaldytos daržovės, jos atšildomos. Kepimo forma patepama sviestu ir sudedamos visos daržovės. Daržovės pabarstomos bazilikais, čiobreliais, pipirais ir druska (jei sultinys sūrokas, druskos berti nereikia).
Padažui: grietinė sumaišoma su majonezu, miltais, supilamas sultinys ir gerai išmaišoma. Daržovės užpilamos grietinės padažu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 – 220 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 min., keletą kartų pamaišant. Keptos daržovės grietinės padaže patiekiamos karštos kaip atskiras daržovių patiekalas arba kaip garnyras prie mėsos, žuvies patiekalų. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

troskintos darzoves
Troškintos daržovės
Troškintos daržovės. Troškinti pomidorai, baklažanai, svogūnai, marinuoti agurkai, česnakas su prieskoniais.
darzoviu troskinys su desrelemis
Daržovių troškinys su dešrelėmis
Daržovių troškinys su dešrelėmis. Baklažanai, žiediniai kopūstai, svogūnai, morkos pakepinti ir patroškinti su pieniškomis dešrelėmis.
uzkeptos bulves su cukinija ir sonine
Užkeptos bulvės su cukinija ir šonine
Užkeptos bulvės su cukinija ir šonine. Lengvas ir skanus patiekalas.
keptos cukinijos idarytos farsu
Keptos cukinijos, įdarytos faršu
Keptos cukinijos, įdarytos faršu, svogūnais, kiaušiniu ir apibarstytos fermentiniu lydytu sūriu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena