patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Keptos daržovės grietinės padaže

keptos darzoves grietines padaze Mums reikės:
200 g brokolių (šaldytų ar šviežių)
200 g šparaginių pupelių (šaldytų ar šviežių)
200 g žiedinių kopūstų (šaldytų ar šviežių)
4-5 bulvių, 2 morkų
1-2 skiltelių česnako
200 ml sultinio
2 valg. š. grietinės
1 valg. š. majonezo
1 valg. š. miltų
druskos, pipirų, žiupsnelio džiovintų bazilikų, čiobrelių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Keptos daržovės grietinės padaže
Bulvės nuvalomos, supjaustomos didesniais kubeliais. Nuvalytos morkos supjaustomos griežinėliais, česnakas susmulkinamas. Kopūstai išskaidomi atskirais žiedynais. Jei naudojamos šaldytos daržovės, jos atšildomos. Kepimo forma patepama sviestu ir sudedamos visos daržovės. Daržovės pabarstomos bazilikais, čiobreliais, pipirais ir druska (jei sultinys sūrokas, druskos berti nereikia).
Padažui: grietinė sumaišoma su majonezu, miltais, supilamas sultinys ir gerai išmaišoma. Daržovės užpilamos grietinės padažu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 – 220 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 min., keletą kartų pamaišant. Keptos daržovės grietinės padaže patiekiamos karštos kaip atskiras daržovių patiekalas arba kaip garnyras prie mėsos, žuvies patiekalų. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

cukinijos idarytos grybais
Cukinijos įdarytos grybais
Keptos cukinijos įdarytos grybais, parmezanu, kepintais svogūnais, smulkintu baziliku.
keptos cukinijos idarytos farsu
Keptos cukinijos, įdarytos faršu
Keptos cukinijos, įdarytos faršu, svogūnais, kiaušiniu ir apibarstytos fermentiniu lydytu sūriu.
idaryti patisonai su voveraiciu padazu
Įdaryti patisonai su voveraičių padažu
Įdaryti patisonai su voveraičių padažu. Kepti orkaitėje, įdaryti kiaulienos faršu patisonai, patiekti su kepintų voveraičių, svogūnų ir grietinėlės padažu.
cukiniju blynai
Cukinijų blynai
Cukinijų blynai. Daržovių blynai su tarkuotomis cukinijomis. Sveikas ir skanus patiekalas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

V.S
Ir greitai ir skanu, butent tai ko ieskojau Šypsena
Sandra
Kepu nepirma karta. Seimos megstamiausias. O tesla as kocioju ant kepimo popieriaus tai labai lengva perkelti Šypsena
Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.