patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Keptos daržovės grietinės padaže

keptos darzoves grietines padaze Mums reikės:
200 g brokolių (šaldytų ar šviežių)
200 g šparaginių pupelių (šaldytų ar šviežių)
200 g žiedinių kopūstų (šaldytų ar šviežių)
4-5 bulvių, 2 morkų
1-2 skiltelių česnako
200 ml sultinio
2 valg. š. grietinės
1 valg. š. majonezo
1 valg. š. miltų
druskos, pipirų, žiupsnelio džiovintų bazilikų, čiobrelių

Gaminame. Keptos daržovės grietinės padaže
Bulvės nuvalomos, supjaustomos didesniais kubeliais. Nuvalytos morkos supjaustomos griežinėliais, česnakas susmulkinamas. Kopūstai išskaidomi atskirais žiedynais. Jei naudojamos šaldytos daržovės, jos atšildomos. Kepimo forma patepama sviestu ir sudedamos visos daržovės. Daržovės pabarstomos bazilikais, čiobreliais, pipirais ir druska (jei sultinys sūrokas, druskos berti nereikia).
Padažui: grietinė sumaišoma su majonezu, miltais, supilamas sultinys ir gerai išmaišoma. Daržovės užpilamos grietinės padažu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 – 220 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 min., keletą kartų pamaišant. Keptos daržovės grietinės padaže patiekiamos karštos kaip atskiras daržovių patiekalas arba kaip garnyras prie mėsos, žuvies patiekalų. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

idarytas moliugas mesa ir raugintais kopustais
Moliūgas įdarytas mėsa ir raugintais kopūstais
Moliūgas įdarytas mėsa ir raugintais kopūstais
vistiena idaryti patisonai
Vištiena įdaryti patisonai
Vištiena įdaryti patisonai. Patisonai įdaryti vištienos ir džiovintų grybų įdaru, kepti orkaitėje.
cukiniju ir farso uzkepele
Cukinijų ir faršo užkepėlė
Cukinijų ir faršo užkepėlė. Sluoksniuota pakepinto faršo ir apkeptų cukinijos griežinėlių, svogūnų užkepėlė su fermentiniu sūriu.
moliugu blyneliai
Moliūgų blyneliai
Moliūgų blyneliai. Skanūs miltiniai blyneliai su moliūgais

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.