patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Keptos daržovės grietinės padaže

keptos darzoves grietines padaze Mums reikės:
200 g brokolių (šaldytų ar šviežių)
200 g šparaginių pupelių (šaldytų ar šviežių)
200 g žiedinių kopūstų (šaldytų ar šviežių)
4-5 bulvių, 2 morkų
1-2 skiltelių česnako
200 ml sultinio
2 valg. š. grietinės
1 valg. š. majonezo
1 valg. š. miltų
druskos, pipirų, žiupsnelio džiovintų bazilikų, čiobrelių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Keptos daržovės grietinės padaže
Bulvės nuvalomos, supjaustomos didesniais kubeliais. Nuvalytos morkos supjaustomos griežinėliais, česnakas susmulkinamas. Kopūstai išskaidomi atskirais žiedynais. Jei naudojamos šaldytos daržovės, jos atšildomos. Kepimo forma patepama sviestu ir sudedamos visos daržovės. Daržovės pabarstomos bazilikais, čiobreliais, pipirais ir druska (jei sultinys sūrokas, druskos berti nereikia).
Padažui: grietinė sumaišoma su majonezu, miltais, supilamas sultinys ir gerai išmaišoma. Daržovės užpilamos grietinės padažu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 – 220 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 min., keletą kartų pamaišant. Keptos daržovės grietinės padaže patiekiamos karštos kaip atskiras daržovių patiekalas arba kaip garnyras prie mėsos, žuvies patiekalų. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

keptos cukinijos idarytos farsu
Keptos cukinijos, įdarytos faršu
Keptos cukinijos, įdarytos faršu, svogūnais, kiaušiniu ir apibarstytos fermentiniu lydytu sūriu.
darzoviu blynai
Daržovių blynai
Daržovių blynai. Cukinijų, aguročių, morkų, fermentinio sūrio blynai. Receptas su nuotraukomis.
ziediniai kopustai su cesnakais ir dziuveseliais
Žiediniai kopūstai su česnakais ir džiūvėsėliais
Kepinti žiediniai kopūstai su česnakais ir džiūvėsėliais. Labai lengvas, geria virškinamas ir skanus patiekalas
darzoviu troskinys su desrelemis
Daržovių troškinys su dešrelėmis
Daržovių troškinys su dešrelėmis. Baklažanai, žiediniai kopūstai, svogūnai, morkos pakepinti ir patroškinti su pieniškomis dešrelėmis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!