Mums reikės:
✓
500 g kiaulienos;
✓
300 g raugintų kopūstų;
✓
200 g vyšninių pomidorų;
✓
1-2 raudonųjų svogūnų;
✓
100 g kedro riešutų;
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų;
Gaminame. M
oliūgas įdarytas mėsa ir raugintais kopūstaisMoliūgas švariai nuplaunamas, nusausinamas, nupjaunamas viršus ir išvalomos sėklos. Kiauliena ir jautiena supjaustoma gabaliukais kaip guliašui ir apkepinama keptuvėje (jei mėsa kietesnė, keletą minučių patroškinama). Svogūnai nulupami, supjaustomi stambiais kubeliais, morkos nuvalomos ir supjaustomos stambesniais griežinėliais. Svogūnai, morkos sudedami į keptuvę prie mėsos ir pakepinami 10 min. Pabarstoma druska, pipirais. Mėsa sumaišoma su raugintais kopūstais, gabaliukais pjaustyta paprika, pomidorais, rukola, kedro riešutais ir sviestu.
Viskas gerai išmaišoma ir sudedama į moliūgo vidų. Įdarytas moliūgas uždengiamas folija ir dedamas į įkaitintą orkaitę. Kepama 180 laipsnių temperatūroje 1,5 -2 val.
Moliūgas įdarytas mėsa ir raugintais kopūstais paruoštas. Skanaus.