Mums reikės:
✓
1 valg. šaukšto džiūvėsėlių
✓
1 arb. šaukštelio druskos
Gaminame.
Moliūgų - bulvių apkepasMoliūgas, bulvės nuvalomi, supjaustomi stambiais gabaliukais ir paverdami apie 30 min.
Moliūgas, bulvės sutrinami su blenderiu, įmušami kiaušiniai, suberiamos manų kruopos, druska ir viskas gerai išmaišoma iki vientisos masės.
Kopūstas supjaustomas šiaudeliais, svogūnas - pusžiedžiais. Į keptuvę įpilama truputį aliejaus ir apkepinami svogūnai ir kopūstai iki auksinės spalvos.
Kepimo forma nuimamais kraštais ištepama sviestu ir pabarstoma džiūvėsėliais. Į formą sudedama pusė kiekio moliūgų-bulvių piurės, ant viršaus dedamas kopūstų-svogūnų sluoksnis
ir uždengiama likusia piurė. Viršus patepamas aliejumi. Moliūgų - bulvių apkepas dedamas į įkaitintą orkaitę ir kepamas 35-40 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Moliūgų - bulvių apkepas gali būti patiekiamas ir karštas, ir šaltas. Skanaus.