patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Pyragas su kopūstais

pyragas su kopustais Mums reikės:
Tešlai:
300 -350 g miltų
250 g varškės 9 proc.
125 g sviesto
2 kiaušinių
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. cukraus
žiupsnelio druskos
Įdarui:
1 kg kopūstų
0,5 l pieno arba neriebios grietinėlės
4 kietai virtų kiaušinių
15 g sviesto
druskos, pipirų

Gaminame. Pyragas su kopūstais.
Kiaušinius, suminkštintą sviestą, varškę ir cukrų gerai ištriname. Suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, druska ir užminkome minkštą tešlą. Tešlą uždengiame ir paliekame 10 min. pastovėti.pyragas su kopustais 1
Kopūstus supjaustome šiaudeliais, sudedame į puodą, užpilame pienu ar grietinėle, užviriname, uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname apie 25-30 min.
Kopūstus supilame į kiaurasamtį ir leidžiame truputį nusivarvėti. Toliau kopūstus sudedame į dubenį, suberiame kubeliais supjaustytus kiaušinius, sviestą, pabarstome druska, pipirais, gerai išmaišome ir leidžiame atvėsti.pyragas su kopustais 2
Tešlą padaliname į dvi dalis (viena dalis turi būti didesnė). Kepimo formą (26 cm skersmens)  ištepame svietu, imame didesnę tešlos dalį ir išklojame formos dugną ir kraštus.pyragas su kopustais 3
Sudedame įdarą, vienodai paskirstome ir gerai paspaudžiame.pyragas su kopustais 4
Likusį tešlos gabalą iškočiojame, dedame ant viršaus ir kruopščiai užspaudžiame kraštus.
Pyrago viršui aptepti mums reikės:
1 kiaušinio trynio;
1 valg. šaukšto pieno;
Pyrago viršų aptepame trynio ir pieno plakiniu.pyragas su kopustais 5
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 35 - 40 min. Iškepęs pyragas su kopūstais truputį atvėsinamas ir patiekiamas. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

keptos cukinijos idarytos farsu
Keptos cukinijos, įdarytos faršu
Keptos cukinijos, įdarytos faršu, svogūnais, kiaušiniu ir apibarstytos fermentiniu lydytu sūriu.
troskintos darzoves
Troškintos daržovės
Troškintos daržovės, įvairių daržovių troškinys su žolelėmis ir prieskoniais.
cukiniju suktinukai su varske1
Cukinijų suktinukai su varške
Cukinijų suktinukai su varške. Kepintos cukinijų juostelės įdarytos špinatų ir varškės įdaru.
Paprika idaryta kus kus
Įdaryta paprika kus kus ir jautiena
Kepta, įdaryta paprika kus kus ir jautiena. Receptas su nuotrauka.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena