Mums reikės:
Tešlai:
✓
250 g varškės 9 proc.
✓
1 arb. š. kepimo miltelių
✓
1 arb. š. cukraus
✓
žiupsnelio druskos
Įdarui:
✓
0,5 l pieno arba neriebios grietinėlės
✓
4 kietai virtų kiaušinių
Gaminame.
Pyragas su kopūstais.Kiaušinius, suminkštintą sviestą, varškę ir cukrų gerai ištriname. Suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, druska ir užminkome minkštą tešlą. Tešlą uždengiame ir paliekame 10 min. pastovėti.
Kopūstus supjaustome šiaudeliais, sudedame į puodą, užpilame pienu ar grietinėle, užviriname, uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname apie 25-30 min.
Kopūstus supilame į kiaurasamtį ir leidžiame truputį nusivarvėti. Toliau kopūstus sudedame į dubenį, suberiame kubeliais supjaustytus kiaušinius, sviestą, pabarstome druska, pipirais, gerai išmaišome ir leidžiame atvėsti.
Tešlą padaliname į dvi dalis (viena dalis turi būti didesnė). Kepimo formą (26 cm skersmens) ištepame svietu, imame didesnę tešlos dalį ir išklojame formos dugną ir kraštus.
Sudedame įdarą, vienodai paskirstome ir gerai paspaudžiame.
Likusį tešlos gabalą iškočiojame, dedame ant viršaus ir kruopščiai užspaudžiame kraštus.
Pyrago viršui aptepti mums reikės:1 kiaušinio trynio;
1 valg. šaukšto pieno;
Pyrago viršų aptepame trynio ir pieno plakiniu.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 35 - 40 min. Iškepęs
pyragas su kopūstais truputį atvėsinamas ir patiekiamas. Skanaus.