patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Pyragas su kopūstais

pyragas su kopustais Mums reikės:
Tešlai:
300 -350 g miltų
250 g varškės 9 proc.
125 g sviesto
2 kiaušinių
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. cukraus
žiupsnelio druskos
Įdarui:
1 kg kopūstų
0,5 l pieno arba neriebios grietinėlės
4 kietai virtų kiaušinių
15 g sviesto
druskos, pipirų

Gaminame. Pyragas su kopūstais.
Kiaušinius, suminkštintą sviestą, varškę ir cukrų gerai ištriname. Suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, druska ir užminkome minkštą tešlą. Tešlą uždengiame ir paliekame 10 min. pastovėti.pyragas su kopustais 1
Kopūstus supjaustome šiaudeliais, sudedame į puodą, užpilame pienu ar grietinėle, užviriname, uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname apie 25-30 min.
Kopūstus supilame į kiaurasamtį ir leidžiame truputį nusivarvėti. Toliau kopūstus sudedame į dubenį, suberiame kubeliais supjaustytus kiaušinius, sviestą, pabarstome druska, pipirais, gerai išmaišome ir leidžiame atvėsti.pyragas su kopustais 2
Tešlą padaliname į dvi dalis (viena dalis turi būti didesnė). Kepimo formą (26 cm skersmens)  ištepame svietu, imame didesnę tešlos dalį ir išklojame formos dugną ir kraštus.pyragas su kopustais 3
Sudedame įdarą, vienodai paskirstome ir gerai paspaudžiame.pyragas su kopustais 4
Likusį tešlos gabalą iškočiojame, dedame ant viršaus ir kruopščiai užspaudžiame kraštus.
Pyrago viršui aptepti mums reikės:
1 kiaušinio trynio;
1 valg. šaukšto pieno;
Pyrago viršų aptepame trynio ir pieno plakiniu.pyragas su kopustais 5
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 35 - 40 min. Iškepęs pyragas su kopūstais truputį atvėsinamas ir patiekiamas. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

keptos darzoves grietines padaze
Keptos daržovės grietinės padaže
Keptos daržovės grietinės padaže
moliugu bulviu apkepas
Moliūgų-bulvių apkepas
Moliūgų - bulvių apkepas įdarytas pakepintais kopūstais ir svogūnais.
darzoviu blynai
Daržovių blynai
Daržovių blynai. Cukinijų, aguročių, morkų, fermentinio sūrio blynai. Receptas su nuotraukomis.
cukiniju blynai
Cukinijų blynai
Cukinijų blynai. Daržovių blynai su tarkuotomis cukinijomis. Sveikas ir skanus patiekalas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena