Pyragas su kopūstais

pyragas su kopustais
Mums reikės:
Tešlai:
300 -350 g miltų
250 g varškės 9 proc.
125 g sviesto
2 kiaušinių
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. cukraus
žiupsnelio druskos
Įdarui:
1 kg kopūstų
0,5 l pieno arba neriebios grietinėlės
4 kietai virtų kiaušinių
15 g sviesto
druskos, pipirų
Gaminame. Pyragas su kopūstais.
Kiaušinius, suminkštintą sviestą, varškę ir cukrų gerai ištriname. Suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, druska ir užminkome minkštą tešlą. Tešlą uždengiame ir paliekame 10 min. pastovėti.pyragas su kopustais 1
Kopūstus supjaustome šiaudeliais, sudedame į puodą, užpilame pienu ar grietinėle, užviriname, uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname apie 25-30 min.
Kopūstus supilame į kiaurasamtį ir leidžiame truputį nusivarvėti. Toliau kopūstus sudedame į dubenį, suberiame kubeliais supjaustytus kiaušinius, sviestą, pabarstome druska, pipirais, gerai išmaišome ir leidžiame atvėsti.pyragas su kopustais 2
Tešlą padaliname į dvi dalis (viena dalis turi būti didesnė). Kepimo formą (26 cm skersmens)  ištepame svietu, imame didesnę tešlos dalį ir išklojame formos dugną ir kraštus.pyragas su kopustais 3
Sudedame įdarą, vienodai paskirstome ir gerai paspaudžiame.pyragas su kopustais 4
Likusį tešlos gabalą iškočiojame, dedame ant viršaus ir kruopščiai užspaudžiame kraštus.
Pyrago viršui aptepti mums reikės:
1 kiaušinio trynio;
1 valg. šaukšto pieno;
Pyrago viršų aptepame trynio ir pieno plakiniu.pyragas su kopustais 5
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 35 - 40 min. Iškepęs pyragas su kopūstais truputį atvėsinamas ir patiekiamas. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas