patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Pyragas su kopūstais

pyragas su kopustais Mums reikės:
Tešlai:
300 -350 g miltų
250 g varškės 9 proc.
125 g sviesto
2 kiaušinių
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. cukraus
žiupsnelio druskos
Įdarui:
1 kg kopūstų
0,5 l pieno arba neriebios grietinėlės
4 kietai virtų kiaušinių
15 g sviesto
druskos, pipirų

Gaminame. Pyragas su kopūstais.
Kiaušinius, suminkštintą sviestą, varškę ir cukrų gerai ištriname. Suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, druska ir užminkome minkštą tešlą. Tešlą uždengiame ir paliekame 10 min. pastovėti.pyragas su kopustais 1
Kopūstus supjaustome šiaudeliais, sudedame į puodą, užpilame pienu ar grietinėle, užviriname, uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname apie 25-30 min.
Kopūstus supilame į kiaurasamtį ir leidžiame truputį nusivarvėti. Toliau kopūstus sudedame į dubenį, suberiame kubeliais supjaustytus kiaušinius, sviestą, pabarstome druska, pipirais, gerai išmaišome ir leidžiame atvėsti.pyragas su kopustais 2
Tešlą padaliname į dvi dalis (viena dalis turi būti didesnė). Kepimo formą (26 cm skersmens)  ištepame svietu, imame didesnę tešlos dalį ir išklojame formos dugną ir kraštus.pyragas su kopustais 3
Sudedame įdarą, vienodai paskirstome ir gerai paspaudžiame.pyragas su kopustais 4
Likusį tešlos gabalą iškočiojame, dedame ant viršaus ir kruopščiai užspaudžiame kraštus.
Pyrago viršui aptepti mums reikės:
1 kiaušinio trynio;
1 valg. šaukšto pieno;
Pyrago viršų aptepame trynio ir pieno plakiniu.pyragas su kopustais 5
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 35 - 40 min. Iškepęs pyragas su kopūstais truputį atvėsinamas ir patiekiamas. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

Paprika idaryta kus kus
Įdaryta paprika kus kus ir jautiena
Kepta, įdaryta paprika kus kus ir jautiena. Receptas su nuotrauka.
troskintos darzoves
Troškintos daržovės
Troškintos daržovės. Troškinti pomidorai, baklažanai, svogūnai, marinuoti agurkai, česnakas su prieskoniais.
idaryti patisonai su voveraiciu padazu
Įdaryti patisonai su voveraičių padažu
Įdaryti patisonai su voveraičių padažu. Kepti orkaitėje, įdaryti kiaulienos faršu patisonai, patiekti su kepintų voveraičių, svogūnų ir grietinėlės padažu.
troskinti kopustai su mesa
Troškinti kopūstai su mėsa
Troškinti švieži kopūstai su kepintais svogūnais ir kiaulienos sprandine, pagardinti svogūnų laiškais.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.