patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Daržovių patiekalai

Užkeptos bulvės su cukinija ir šonine

uzkeptos bulves su cukinija ir sonine
Mums reikės:
6 bulvių
2 nedidelių cukinijų
2 nedidelių svogūnų
200 g karšto rūkymo šoninės
200 ml grietinėlės
2 skiltelių česnako
2valg. š. alyvuogių aliejaus
50 g Mocarelos (Mozzarellas) sūrio
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
rozmarino ar Provanso žolelių
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Žiedinių kopūstų užkepėlė su faršu (1)

ziediniu kopustu uzkepele su farsu
Mums reikės:
1 žiedinio kopūsto
500 g faršo
1 morkos
1 didelio svogūno
2-3 skiltelių česnako
4 kiaušinių
500 ml grietinėlės arba pieno
80 -100 g fermentinio sūrio
druskos, šviežiai maltų pipirų
petražolių
džiūvėsėlių
Receptas, gaminimas

Troškintos daržovės (1)

troskintos darzoves
Mums reikės:
1 baklažano
1 žalios cukinijos
1 geltonos cukinijos
1 raudonos paprikos
2 vid. dydžio pomidorų
1 didelio svogūno
4-5 skiltelių česnako
1 valg. š. Provanso žolelių mišinio
šakelės rozmarino, čiobrelio
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Vegetariški balandėliai

vegetariski balandeliai
Mums reikės:
12 vnt. kopūsto lapų
400 g bulvių
300 g pievagrybių
1 morkos
1 svogūno
100 ml pomidorų tyrės
1 lauro lapo
druskos, pipirų
krapų
Receptas, gaminimas

Kopūstų kotletai (4)

kopustu kotletai
Mums reikės:
1 kg kopūsto
80 g miltų
100 g manų kruopų
1 svogūno
1 kiaušinio
2 skiltelių česnako
druskos, maltų pipirų
žalumynų (krapų, petražolių)
džiūvėsėlių paniravimui
aliajaus kepimui
Receptas, gaminimas

Baklažanų suktinukai su lašiša

baklazanu suktinukai su lasisa
Mums reikės:
2 baklažanų
500 g lašišos filė (be odos)
150 - 200 g rūkytos šoninės ar kumpio
2 - 3 pomidorų
citrinos
džiovinto baziliko
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Cukinijų sklindžiai su feta sūriu

cukiniju sklindziai su feta suriu
Mums reikės:
300 g cukinijų
1 kiaušinio
4 - 5 valg. š. miltų
3 valg. š. fetos sūrio
1 - 2 arb. š. šviežio susmulkinto raudonėlio
1/5 arb. š. čili pipirų
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Įdaryta kepta paprika

idaryta kepta paprika
Mums reikės:
300 g jautienos
300 g kiaulienos
250 g kalakutienos filė
1 morkos, 2 svogūnų
1 nedidelės cukinijos
3 valg. š. avižinių dribsnių
100 ml kefyro arba natūralaus jogurto
paprikų (apie 10-12 vnt. priklauso nuo dydžio)
druskos, maltų juodųjų pipirų
krapų, petražolių
Receptas, gaminimas

Moliūgų blyneliai

moliugu blyneliai
Mums reikės:
300 g moliūgo
200 - 250 g miltų
2 kiaušinių
4 -5 valg. š. pieno
2 valg. š. cukraus
1 valg. š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
Receptas, gaminimas

Cukinijos įdarytos grybais

cukinijos idarytos grybais
Mums reikės:
3 nedidelių cukinijų
350 g pievagrybių
5 valg. š. sutarkuoto Parmezano sūrio
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 valg. š. džiūvėsėlių
1 svogūno
3 skiltelių česnako
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
šviežio baziliko
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

baklazanu suktinukai su lasisa
Baklažanų suktinukai su lašiša
Baklažanų suktinukai su citrinos sultyse panarinuota lašiša apvyniota šoninės ar kumpio juostele.
balandeliai
Balandėliai
Balandėliai. Lietuviški gardūs balandėliai kopūsto lape su mėsos ir ryžių įdaru. Receptas su nuotraukomis.
cukiniju sklindziai su feta suriu
Cukinijų sklindžiai su feta sūriu
Skanūs, aštroko skonio cukinijų sklindžiai su feta sūriu.
Paprika idaryta kus kus
Įdaryta paprika kus kus ir jautiena
Kepta, įdaryta paprika kus kus ir jautiena. Receptas su nuotrauka.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!