patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Daržovių patiekalai

Užkeptos bulvės su cukinija ir šonine

uzkeptos bulves su cukinija ir sonine
Mums reikės:
6 bulvių
2 nedidelių cukinijų
2 nedidelių svogūnų
200 g karšto rūkymo šoninės
200 ml grietinėlės
2 skiltelių česnako
2valg. š. alyvuogių aliejaus
50 g Mocarelos (Mozzarellas) sūrio
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
rozmarino ar Provanso žolelių
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Žiedinių kopūstų užkepėlė su faršu (1)

ziediniu kopustu uzkepele su farsu
Mums reikės:
1 žiedinio kopūsto
500 g faršo
1 morkos
1 didelio svogūno
2-3 skiltelių česnako
4 kiaušinių
500 ml grietinėlės arba pieno
80 -100 g fermentinio sūrio
druskos, šviežiai maltų pipirų
petražolių
džiūvėsėlių
Receptas, gaminimas

Troškintos daržovės (1)

troskintos darzoves
Mums reikės:
1 baklažano
1 žalios cukinijos
1 geltonos cukinijos
1 raudonos paprikos
2 vid. dydžio pomidorų
1 didelio svogūno
4-5 skiltelių česnako
1 valg. š. Provanso žolelių mišinio
šakelės rozmarino, čiobrelio
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Vegetariški balandėliai

vegetariski balandeliai
Mums reikės:
12 vnt. kopūsto lapų
400 g bulvių
300 g pievagrybių
1 morkos
1 svogūno
100 ml pomidorų tyrės
1 lauro lapo
druskos, pipirų
krapų
Receptas, gaminimas

Kopūstų kotletai (3)

kopustu kotletai
Mums reikės:
1 kg kopūsto
80 g miltų
100 g manų kruopų
1 svogūno
1 kiaušinio
2 skiltelių česnako
druskos, maltų pipirų
žalumynų (krapų, petražolių)
džiūvėsėlių paniravimui
aliajaus kepimui
Receptas, gaminimas

Baklažanų suktinukai su lašiša

baklazanu suktinukai su lasisa
Mums reikės:
2 baklažanų
500 g lašišos filė (be odos)
150 - 200 g rūkytos šoninės ar kumpio
2 - 3 pomidorų
citrinos
džiovinto baziliko
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Cukinijų sklindžiai su feta sūriu

cukiniju sklindziai su feta suriu
Mums reikės:
300 g cukinijų
1 kiaušinio
4 - 5 valg. š. miltų
3 valg. š. fetos sūrio
1 - 2 arb. š. šviežio susmulkinto raudonėlio
1/5 arb. š. čili pipirų
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Įdaryta kepta paprika

idaryta kepta paprika
Mums reikės:
300 g jautienos
300 g kiaulienos
250 g kalakutienos filė
1 morkos, 2 svogūnų
1 nedidelės cukinijos
3 valg. š. avižinių dribsnių
100 ml kefyro arba natūralaus jogurto
paprikų (apie 10-12 vnt. priklauso nuo dydžio)
druskos, maltų juodųjų pipirų
krapų, petražolių
Receptas, gaminimas

Moliūgų blyneliai

moliugu blyneliai
Mums reikės:
300 g moliūgo
200 - 250 g miltų
2 kiaušinių
4 -5 valg. š. pieno
2 valg. š. cukraus
1 valg. š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
Receptas, gaminimas

Cukinijos įdarytos grybais

cukinijos idarytos grybais
Mums reikės:
3 nedidelių cukinijų
350 g pievagrybių
5 valg. š. sutarkuoto Parmezano sūrio
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 valg. š. džiūvėsėlių
1 svogūno
3 skiltelių česnako
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
šviežio baziliko
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

darzoviu blynai
Daržovių blynai
Daržovių blynai. Cukinijų, aguročių, morkų, fermentinio sūrio blynai. Receptas su nuotraukomis.
cukiniju blynai
Cukinijų blynai
Cukinijų blynai. Daržovių blynai su tarkuotomis cukinijomis. Sveikas ir skanus patiekalas.
cukiniju ir farso uzkepele
Cukinijų ir faršo užkepėlė
Cukinijų ir faršo užkepėlė. Sluoksniuota pakepinto faršo ir apkeptų cukinijos griežinėlių, svogūnų užkepėlė su fermentiniu sūriu.
cukinijos idarytos grybais
Cukinijos įdarytos grybais
Keptos cukinijos įdarytos grybais, parmezanu, kepintais svogūnais, smulkintu baziliku.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.