patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Troškintos daržovės

troskintos darzoves Mums reikės:
1 baklažano
1 žalios cukinijos
1 geltonos cukinijos
1 raudonos paprikos
2 vid. dydžio pomidorų
1 didelio svogūno
4-5 skiltelių česnako
1 valg. š. Provanso žolelių mišinio
šakelės rozmarino, čiobrelio
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Troškintos daržovės
Baklažanai supjaustomi stambiais kubeliais, suberiami į dubenį, apibarstomi druska ir paliekami 20-30 min. Cukinijos, pomidorai, svogūnas, paprika supjaustomi stambiais kubeliais. Česnakas truputį pasmulkinamas.

Į keptuvę įpilama alyvuogių aliejaus, įkaitinama, suberiami svogūnai ir pakepinama 5-7 min. iki auksinės spalvos. Suberiami česnakai ir pakepinama 1 min. Baklažanai perliejami šaltu vandeniu, nusausinami, suberiami į keptuvę ir kartu su svogūnais bei česnakais patroškinami 2-3 min. Sudedamos cukinijos, paprikos ir viskas troškinama 4-5 min. Suberiamos provanso žolelės, suberiami pomidorai, įdedama po šakelę rozmarino, čiobrelio, pabarstoma druska, pipirais, gerai išmaišoma, uždengiama ir troškinama 10 min. Nuimamas dangtis, išimamos čiobrelio, rozmarino šakelės ir dar patroškinama kelias minutes.

Troškintos daržovės - paprastas, bet labai skanus patiekalas, kurį galima patiekti ir karštą, ir šaltą. Troškintos daržovės puikiai tinka prie mėsos, makaronų patiekalų, geras užkandis su duona ar krekeriais. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

cukinijos su cesnaku ir soju padazu
Cukinijos su česnakų ir sojų padažu
Cukinijos su česnakų ir sojų padažu gali būti patiekiamas kaip lengvas daržovių patiekalas arba kaip garnyras.
ziediniu kopustu uzkepele
Žiedinių kopūstų užkepėlė
Žiedinių kopūstų užkepėlė grietinėlės, parmezano sūrio, krienų, muskato riešutų padaže.
troskinti kopustai su mesa
Troškinti kopūstai su mėsa
Troškinti švieži kopūstai su kepintais svogūnais ir kiaulienos sprandine, pagardinti svogūnų laiškais.
uzkepti baklazanai su pomidorais ir suriu
Užkepti baklažanai su pomidorais ir sūriu
Orkaitėje kepti baklažanai sluoksniuoti pomidorų ir sūrio griežinėliais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Valtraute
Va ka tik skaniai pavalgem šito pyragelio, buvo  labai skanu, tik aš obuoliukus dar paskaninau su cinamonu.
Gedas
Teslos trapumas priklauso nuo daugelio faktoriu: sviesto sumaisymas su miltais, miltu, sviesto kokybe. Darant tesla pirma syki, ir imant pilna porcija miltu, sviesto ir likusiu produktu bus sunku su ja susitvarkyti, nes nera supratimo kokia ji gausis. Savo palengvinimui darau mazesnes porcijas ir torto dydis gaunasi apie 1.8-2.0 kg. teslai imu 250 g. sviesto, apie 300 g. miltu (as naudoju naminius miltus) saukstais tai bus 9 su kaupais sriubiniai saukstai  Šypsena, druskos arbatinis saukstelis, kiausinis isplaktas, ir grietines 200 g. eiga: miltus paskleidziu ant stalo, uzbarstau druska. ant miltu burokine tarka sutarkuoju sviesta. Tada peiliu is po sviesto sumaisau su miltais, kad tolygiai susimaisytu ir bereiketu vargti smulkinant sviesta. Tam skiriu 1-2 min. tada stambesnius sviesto tarkius dar pakapoju peiliu iki sviesto gabalikai lieka apie 3-5 mm dydzio. Sia miltu ir sviesto mase vel iskleidziu nedideliu ratu ir ant virsaus uzpilu puse kiausinio ir grietines. Grietine pries pilant pamaisau, kad butu skystesne. Grietine 30% r. Tuomet peiliu sumaisau si misini iki tokio lygio, kaip sriubai zacirka  Šypsena . laikas 2-4 min. vel paskleidziam antra syki misini ant stalo ir supilam likusi kiausini su grietine. Pakartojam kapojimo eiga, tiksliau maisymo eiga. Laikas 2-4 min. Gaubasi ant stalo miltu, lipniu gumuliuku misinys. Galima butu zaisti kapojimo procesa apie 15 min kol gautumem vienalyte mase, bet as truputi pakeiciau eiga. Suspaudziu sia miltu ir lipniu gabaliuku mase i gumula ir is jo suformuoju nedideli desraini tuomet nuo galo pradedu pjaustyt ta desraini i riekutes. Pradzioje dalis byra dalis jau pjaustosi. Tuo metu peilis aplipineja tesla, bet tam naudoju kita peili nuvalymui. Supjauscius desraini riekutemis, jas vel suspaudziu i gumula, tik ta gumula apsuku 90 laipsniu, kad riekutes matyciau statmenai. Taip procesa pakartoju kokius 4-5 kartus. Tesla turi pjaustytis kaip vienalyte ir vaizdas jos tyri buti kaip marmurines. Jei pamazinsite pjaustymo kieki ir tesla bus nevienalyte bus sunku iskocioti lapus, o kepant ji iskils netolygiai. Tokia tesla daugelis rekomenduoja deti i saldytuva ir palaukti bent pusvalandi. As kai sau darau daugiau gabaleliu tai saldytuvas reikalingas. Bet gaminat sau 1 torta, uztenka si gabaleli padalinti i 6 gabalelius. Teslos turi iseiti apie 750-800 gramu. Gabaliukus dalinu i 120 g dydzio. kas lieka eina i rezervini fonda visada isikepa 7-8 blynai. Geriausius blynus atsirenku 6 o kiti keliauja i trupinius. patyres kelejas taip nezaidzia, jis kepa tiek kiek reikia, bet man nevisada iseina idealus. Pries kocijant blynus ant popieriaus, gausiai miltu pabarstyt reikia tiek is apacios blyno tiek is virsaus. Blyna kocioju 28 cm  tankiai subadau sakute del tolygumo ir kepu 200 laipsniu orkaiteje pagal programa Profi karstas oras. Kiekvienas kepkite pagal savo orkaites galimybes. Lapai gaunasi pakankamai tolygus, geltoni. Yra viena gudrybe, kai nori gauti labai grazu lapa. Kuomet iskociojate lapa, ji vel sulankstykite ir perkociokite dar syki. Bus dar trapesnis ir grazesnis. del kremo negaliu pasakyt ar isties cia senovinis ar ne, bet man jis per sunkus. Yra paprastesnis ir ziauriai skanus, kuris nesukelia riebumo pojucio. Kam reikia galesiu parasyt. Sekmes kepejams!! Mirktelti
Vitalija
Sviesta istirpinti ar tiesiog sutrint?
Veronika
Receptas labai paprastas, ceburekai gavosi puikiai! Skanus ir sultingi, tik tesla truputeli gumine, bet tai skonio nepagadina Mirktelti  Aciu uz peceptuka Šypsena
Kepėja
Čia pateiktas tikras Napoleono receptas, tik aš niekur nededu kiaušinių. Kuo tešla ir lakštai labiau trupa, tuo yra geriau, tuo skanesnis būna tortas - kartais tenka iš gabalėlių viską sudėlioti. Trupantys lakštai yra rodiklis, kad tortas pavyko. Sviestas gaminant kremą atsiskiria, jei per ilgai kaitinate masę, kai supilamas pienas. Vientisas kremas išeina, kai masė nukėlus nuo ugnies intensyviai nesustojant sukama, kol visiškai atvėsta. Kad greičiau vėstų, galima įstatyti dubenį į šaltą vandenį. Atvėsinus dar gerai sukama, kol viskas pabąla. Šypsena