patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Užkeptos bulvės su cukinija ir šonine

uzkeptos bulves su cukinija ir sonine Mums reikės:
6 bulvių
2 nedidelių cukinijų
2 nedidelių svogūnų
200 g karšto rūkymo šoninės
200 ml grietinėlės
2 skiltelių česnako
2valg. š. alyvuogių aliejaus
50 g Mocarelos (Mozzarellas) sūrio
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
rozmarino ar Provanso žolelių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Užkeptos bulvės su cukinija ir šonine
Bulvės švariai nuplaunamos ir išverdamos su lupenomis (svarbu nepervirti). Bulvės atvėsinamos, nulupamos ir supjaustomos 0,5 cm storio griežinėliais. Cukinijos švariai nuplaunamos, nusausinamos ir supjautomos 0,3 cm storio griežinėliais. Svogūnai nulupami ir supjautomi plonais žiedais. Šoninė supjaustoma juostelėmis ir apkepinama kepuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

Į kepimo indą, išteptą sviestu, dedama "eilė" bulvių grežinėlių, už jų sudedama "eilutė" cukinijų griežinėlių, po to svogūnų žiedai, šoninės juostelės ir vėl bulvių griežinėliai, cukinijų griežinėliai, svogūnų žiedai ir šoninė ir t.t. Česnakas smulkiai sutarkuojamas ir sumaišomas su 2 valg. š. alyvuogių aliejaus ir užpilama ant daržovių su šonine.

Grietinėlė pagardinama druska, pipirais, rozmarinais arba provanso žolelėmis ir užpilama ant daržovių su šonine. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Ištraukiama iš orkaitės, užbarstomas sutarkuotas mozzarella sūris ir dar kepama apie 10-15 min., kol gražiai pagelsta. Užkeptos bulvės su cukinija ir šonine patiekiamos su raugintais ar marinuotais agurkėliais. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

idaryta kepta paprika
Įdaryta kepta paprika
Įdaryta kepta paprika
pyragas su kopustais
Pyragas su kopūstais
Pyragas su kopūstais. Miltų ir varškės tešlos pyragas įdarytas šviežiais, troškintais kopūstais ir virtais kiaušiniais. Receptas su NUOTRAUKOMIS.
moliugu blyneliai
Moliūgų blyneliai
Moliūgų blyneliai. Skanūs miltiniai blyneliai su moliūgais
cukinijos idarytos grybais
Cukinijos įdarytos grybais
Keptos cukinijos įdarytos grybais, parmezanu, kepintais svogūnais, smulkintu baziliku.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.
Vitalija
Nuostabus receptas is pirmo karto gavosi geras tortas. Dabar visada kepu. Myliu
Natalija
Žiauriai skani aštri indiška sriuba,  siūlau visiem pabandyti tai. Myliu