patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Užkeptos bulvės su cukinija ir šonine

uzkeptos bulves su cukinija ir sonine Mums reikės:
6 bulvių
2 nedidelių cukinijų
2 nedidelių svogūnų
200 g karšto rūkymo šoninės
200 ml grietinėlės
2 skiltelių česnako
2valg. š. alyvuogių aliejaus
50 g Mocarelos (Mozzarellas) sūrio
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
rozmarino ar Provanso žolelių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Užkeptos bulvės su cukinija ir šonine
Bulvės švariai nuplaunamos ir išverdamos su lupenomis (svarbu nepervirti). Bulvės atvėsinamos, nulupamos ir supjaustomos 0,5 cm storio griežinėliais. Cukinijos švariai nuplaunamos, nusausinamos ir supjautomos 0,3 cm storio griežinėliais. Svogūnai nulupami ir supjautomi plonais žiedais. Šoninė supjaustoma juostelėmis ir apkepinama kepuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

Į kepimo indą, išteptą sviestu, dedama "eilė" bulvių grežinėlių, už jų sudedama "eilutė" cukinijų griežinėlių, po to svogūnų žiedai, šoninės juostelės ir vėl bulvių griežinėliai, cukinijų griežinėliai, svogūnų žiedai ir šoninė ir t.t. Česnakas smulkiai sutarkuojamas ir sumaišomas su 2 valg. š. alyvuogių aliejaus ir užpilama ant daržovių su šonine.

Grietinėlė pagardinama druska, pipirais, rozmarinais arba provanso žolelėmis ir užpilama ant daržovių su šonine. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Ištraukiama iš orkaitės, užbarstomas sutarkuotas mozzarella sūris ir dar kepama apie 10-15 min., kol gražiai pagelsta. Užkeptos bulvės su cukinija ir šonine patiekiamos su raugintais ar marinuotais agurkėliais. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

cukiniju ir farso uzkepele
Cukinijų ir faršo užkepėlė
Cukinijų ir faršo užkepėlė. Sluoksniuota pakepinto faršo ir apkeptų cukinijos griežinėlių, svogūnų užkepėlė su fermentiniu sūriu.
uzkepti baklazanai su pomidorais ir suriu
Užkepti baklažanai su pomidorais ir sūriu
Orkaitėje kepti baklažanai sluoksniuoti pomidorų ir sūrio griežinėliais.
idarytas moliugas mesa ir raugintais kopustais
Moliūgas įdarytas mėsa ir raugintais kopūstais
Moliūgas įdarytas mėsa ir raugintais kopūstais
kopustu kotletai
Kopūstų kotletai
Kopūstų kotletai. Skanus, sveikas ir greitas paruošiamas patiekalas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!