patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Užkeptos bulvės su cukinija ir šonine

uzkeptos bulves su cukinija ir sonine Mums reikės:
6 bulvių
2 nedidelių cukinijų
2 nedidelių svogūnų
200 g karšto rūkymo šoninės
200 ml grietinėlės
2 skiltelių česnako
2valg. š. alyvuogių aliejaus
50 g Mocarelos (Mozzarellas) sūrio
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
rozmarino ar Provanso žolelių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Užkeptos bulvės su cukinija ir šonine
Bulvės švariai nuplaunamos ir išverdamos su lupenomis (svarbu nepervirti). Bulvės atvėsinamos, nulupamos ir supjaustomos 0,5 cm storio griežinėliais. Cukinijos švariai nuplaunamos, nusausinamos ir supjautomos 0,3 cm storio griežinėliais. Svogūnai nulupami ir supjautomi plonais žiedais. Šoninė supjaustoma juostelėmis ir apkepinama kepuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

Į kepimo indą, išteptą sviestu, dedama "eilė" bulvių grežinėlių, už jų sudedama "eilutė" cukinijų griežinėlių, po to svogūnų žiedai, šoninės juostelės ir vėl bulvių griežinėliai, cukinijų griežinėliai, svogūnų žiedai ir šoninė ir t.t. Česnakas smulkiai sutarkuojamas ir sumaišomas su 2 valg. š. alyvuogių aliejaus ir užpilama ant daržovių su šonine.

Grietinėlė pagardinama druska, pipirais, rozmarinais arba provanso žolelėmis ir užpilama ant daržovių su šonine. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Ištraukiama iš orkaitės, užbarstomas sutarkuotas mozzarella sūris ir dar kepama apie 10-15 min., kol gražiai pagelsta. Užkeptos bulvės su cukinija ir šonine patiekiamos su raugintais ar marinuotais agurkėliais. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

darzoviu troskinys su desrelemis
Daržovių troškinys su dešrelėmis
Daržovių troškinys su dešrelėmis. Baklažanai, žiediniai kopūstai, svogūnai, morkos pakepinti ir patroškinti su pieniškomis dešrelėmis.
baklazanu suktinukai su lasisa
Baklažanų suktinukai su lašiša
Baklažanų suktinukai su citrinos sultyse panarinuota lašiša apvyniota šoninės ar kumpio juostele.
cukiniju ir farso uzkepele
Cukinijų ir faršo užkepėlė
Cukinijų ir faršo užkepėlė. Sluoksniuota pakepinto faršo ir apkeptų cukinijos griežinėlių, svogūnų užkepėlė su fermentiniu sūriu.
ziediniai kopustai su cesnakais ir dziuveseliais
Žiediniai kopūstai su česnakais ir džiūvėsėliais
Kepinti žiediniai kopūstai su česnakais ir džiūvėsėliais. Labai lengvas, geria virškinamas ir skanus patiekalas

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.