patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vegetariški balandėliai

vegetariski balandeliai Mums reikės:
12 vnt. kopūsto lapų
400 g bulvių
300 g pievagrybių
1 morkos
1 svogūno
100 ml pomidorų tyrės
1 lauro lapo
druskos, pipirų
krapų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Vegetariški balandėliai
Bulvės nuskutamos, supjaustomos didesniais gabaliukais ir išverdamos pasūdytame vandenyje. Išvirusios bulvės nusunkiamos ir sugrūdamos. Morka nuvaloma ir sutarkuojama stambia trintuve. Smulkiai supjaustomas svogūnas. Pievagrybiai švariai nuplaunami, nusausinami ir supjaustomi juostelėmis. Į keptuvę įpilamas šlakelis aliejaus, įkaitinama, sudedamos morkos, svogūnai, pievagrybiai ir viskas kelias minutes pakepinama. Pakepintos daržovės ir pievagrybiai sumaišomi su sugrūstomis bulvėmis. Pagardinama druska, pipirais ir viskas gerai išmaišoma.

Kopūstų lapai apverdami pasūdytame vandenyje, kol lapai suminkštėja (kelias minutes). Ištraukiami iš vandens, nuvarvinami, nupjaunama storoji kopūstų lapų dalis (lapkotis). Ant kopūstų lapų išdėliojamas paruoštas įdaras ir suvyniojami balandėliai. Suvynioti balandėliai dedami į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus ir lengvai iš abiejų pusių apkepinami.

Balandėliai sudedami į puodą, užpilami skysčiu (kur virė kopūstų lapai), kad vos apsemtų, sudedama pomidorų tyrė, įmetamas lauro lapas ir ant nestiprios ugnies troškinama apie 20-25 min. Baigiant troškinti vegetariški balandėliai pabarstomi susmulkintais krapais. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

keptos cukinijos idarytos farsu
Keptos cukinijos, įdarytos faršu
Keptos cukinijos, įdarytos faršu, svogūnais, kiaušiniu ir apibarstytos fermentiniu lydytu sūriu.
troskintos darzoves
Troškintos daržovės
Troškintos daržovės, įvairių daržovių troškinys su žolelėmis ir prieskoniais.
idaryta kepta paprika
Įdaryta kepta paprika
Įdaryta kepta paprika
ziediniai kopustai su cesnakais ir dziuveseliais
Žiediniai kopūstai su česnakais ir džiūvėsėliais
Kepinti žiediniai kopūstai su česnakais ir džiūvėsėliais. Labai lengvas, geria virškinamas ir skanus patiekalas

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!