patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vegetariški balandėliai

vegetariski balandeliai Mums reikės:
12 vnt. kopūsto lapų
400 g bulvių
300 g pievagrybių
1 morkos
1 svogūno
100 ml pomidorų tyrės
1 lauro lapo
druskos, pipirų
krapų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Vegetariški balandėliai
Bulvės nuskutamos, supjaustomos didesniais gabaliukais ir išverdamos pasūdytame vandenyje. Išvirusios bulvės nusunkiamos ir sugrūdamos. Morka nuvaloma ir sutarkuojama stambia trintuve. Smulkiai supjaustomas svogūnas. Pievagrybiai švariai nuplaunami, nusausinami ir supjaustomi juostelėmis. Į keptuvę įpilamas šlakelis aliejaus, įkaitinama, sudedamos morkos, svogūnai, pievagrybiai ir viskas kelias minutes pakepinama. Pakepintos daržovės ir pievagrybiai sumaišomi su sugrūstomis bulvėmis. Pagardinama druska, pipirais ir viskas gerai išmaišoma.

Kopūstų lapai apverdami pasūdytame vandenyje, kol lapai suminkštėja (kelias minutes). Ištraukiami iš vandens, nuvarvinami, nupjaunama storoji kopūstų lapų dalis (lapkotis). Ant kopūstų lapų išdėliojamas paruoštas įdaras ir suvyniojami balandėliai. Suvynioti balandėliai dedami į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus ir lengvai iš abiejų pusių apkepinami.

Balandėliai sudedami į puodą, užpilami skysčiu (kur virė kopūstų lapai), kad vos apsemtų, sudedama pomidorų tyrė, įmetamas lauro lapas ir ant nestiprios ugnies troškinama apie 20-25 min. Baigiant troškinti vegetariški balandėliai pabarstomi susmulkintais krapais. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

uzkepti baklazanai su pomidorais ir suriu
Užkepti baklažanai su pomidorais ir sūriu
Orkaitėje kepti baklažanai sluoksniuoti pomidorų ir sūrio griežinėliais.
troskintos darzoves
Troškintos daržovės
Troškintos daržovės. Troškinti pomidorai, baklažanai, svogūnai, marinuoti agurkai, česnakas su prieskoniais.
keptos cukinijos idarytos farsu
Keptos cukinijos, įdarytos faršu
Keptos cukinijos, įdarytos faršu, svogūnais, kiaušiniu ir apibarstytos fermentiniu lydytu sūriu.
ziediniai kopustai su cesnakais ir dziuveseliais
Žiediniai kopūstai su česnakais ir džiūvėsėliais
Kepinti žiediniai kopūstai su česnakais ir džiūvėsėliais. Labai lengvas, geria virškinamas ir skanus patiekalas

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.