patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vegetariški balandėliai

vegetariski balandeliai Mums reikės:
12 vnt. kopūsto lapų
400 g bulvių
300 g pievagrybių
1 morkos
1 svogūno
100 ml pomidorų tyrės
1 lauro lapo
druskos, pipirų
krapų

Gaminame. Vegetariški balandėliai
Bulvės nuskutamos, supjaustomos didesniais gabaliukais ir išverdamos pasūdytame vandenyje. Išvirusios bulvės nusunkiamos ir sugrūdamos. Morka nuvaloma ir sutarkuojama stambia trintuve. Smulkiai supjaustomas svogūnas. Pievagrybiai švariai nuplaunami, nusausinami ir supjaustomi juostelėmis. Į keptuvę įpilamas šlakelis aliejaus, įkaitinama, sudedamos morkos, svogūnai, pievagrybiai ir viskas kelias minutes pakepinama. Pakepintos daržovės ir pievagrybiai sumaišomi su sugrūstomis bulvėmis. Pagardinama druska, pipirais ir viskas gerai išmaišoma.

Kopūstų lapai apverdami pasūdytame vandenyje, kol lapai suminkštėja (kelias minutes). Ištraukiami iš vandens, nuvarvinami, nupjaunama storoji kopūstų lapų dalis (lapkotis). Ant kopūstų lapų išdėliojamas paruoštas įdaras ir suvyniojami balandėliai. Suvynioti balandėliai dedami į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus ir lengvai iš abiejų pusių apkepinami.

Balandėliai sudedami į puodą, užpilami skysčiu (kur virė kopūstų lapai), kad vos apsemtų, sudedama pomidorų tyrė, įmetamas lauro lapas ir ant nestiprios ugnies troškinama apie 20-25 min. Baigiant troškinti vegetariški balandėliai pabarstomi susmulkintais krapais. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

cukinijos su cesnaku ir soju padazu
Cukinijos su česnakų ir sojų padažu
Cukinijos su česnakų ir sojų padažu gali būti patiekiamas kaip lengvas daržovių patiekalas arba kaip garnyras.
balandeliai
Balandėliai
Balandėliai. Lietuviški gardūs balandėliai kopūsto lape su mėsos ir ryžių įdaru. Receptas su nuotraukomis.
cukiniju blynai
Cukinijų blynai
Cukinijų blynai. Daržovių blynai su tarkuotomis cukinijomis. Sveikas ir skanus patiekalas.
pyragas su kopustais
Pyragas su kopūstais
Pyragas su kopūstais. Miltų ir varškės tešlos pyragas įdarytas šviežiais, troškintais kopūstais ir virtais kiaušiniais. Receptas su NUOTRAUKOMIS.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena