patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vegetariški balandėliai

vegetariski balandeliai Mums reikės:
12 vnt. kopūsto lapų
400 g bulvių
300 g pievagrybių
1 morkos
1 svogūno
100 ml pomidorų tyrės
1 lauro lapo
druskos, pipirų
krapų

Gaminame. Vegetariški balandėliai
Bulvės nuskutamos, supjaustomos didesniais gabaliukais ir išverdamos pasūdytame vandenyje. Išvirusios bulvės nusunkiamos ir sugrūdamos. Morka nuvaloma ir sutarkuojama stambia trintuve. Smulkiai supjaustomas svogūnas. Pievagrybiai švariai nuplaunami, nusausinami ir supjaustomi juostelėmis. Į keptuvę įpilamas šlakelis aliejaus, įkaitinama, sudedamos morkos, svogūnai, pievagrybiai ir viskas kelias minutes pakepinama. Pakepintos daržovės ir pievagrybiai sumaišomi su sugrūstomis bulvėmis. Pagardinama druska, pipirais ir viskas gerai išmaišoma.

Kopūstų lapai apverdami pasūdytame vandenyje, kol lapai suminkštėja (kelias minutes). Ištraukiami iš vandens, nuvarvinami, nupjaunama storoji kopūstų lapų dalis (lapkotis). Ant kopūstų lapų išdėliojamas paruoštas įdaras ir suvyniojami balandėliai. Suvynioti balandėliai dedami į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus ir lengvai iš abiejų pusių apkepinami.

Balandėliai sudedami į puodą, užpilami skysčiu (kur virė kopūstų lapai), kad vos apsemtų, sudedama pomidorų tyrė, įmetamas lauro lapas ir ant nestiprios ugnies troškinama apie 20-25 min. Baigiant troškinti vegetariški balandėliai pabarstomi susmulkintais krapais. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

ziediniai kopustai su cesnakais ir dziuveseliais
Žiediniai kopūstai su česnakais ir džiūvėsėliais
Kepinti žiediniai kopūstai su česnakais ir džiūvėsėliais. Labai lengvas, geria virškinamas ir skanus patiekalas
idaryti patisonai su voveraiciu padazu
Įdaryti patisonai su voveraičių padažu
Įdaryti patisonai su voveraičių padažu. Kepti orkaitėje, įdaryti kiaulienos faršu patisonai, patiekti su kepintų voveraičių, svogūnų ir grietinėlės padažu.
keptos darzoves grietines padaze
Keptos daržovės grietinės padaže
Keptos daržovės grietinės padaže
troskintos darzoves
Troškintos daržovės
Troškintos daržovės, įvairių daržovių troškinys su žolelėmis ir prieskoniais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena