patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Žiedinių kopūstų užkepėlė su faršu

ziediniu kopustu uzkepele su farsu Mums reikės:
1 žiedinio kopūsto
500 g faršo
1 morkos
1 didelio svogūno
2-3 skiltelių česnako
4 kiaušinių
500 ml grietinėlės arba pieno
80 -100 g fermentinio sūrio
druskos, šviežiai maltų pipirų
petražolių
džiūvėsėlių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Žiedinių kopūstų užkepėlė su faršu
Svogūnas smulkiai supjaustomas ir apkepinamas svieste iki auksinės spalvos. Sudedamas faršas, smulkiai sutarkuota morka ir pakepinama kartu su svogūnais. Pagardinama druska, pipirais, suberiamas susmulkintas česnakas, uždengiama ir patroškinama 10-15 min.
Žiedinis kopūstas nuplaunamas po šaltu vandeniu ir išskirstomas nedideliais žiedynais. Į verdantį pasūdytą vandenį sudedamas kopūstas ir paverdamas 2-3 min. Išgriebiama į kiaurasamtį, nuvarvinama ir pravėsinama.

Užkepėlių indeliai patepami sviestu ir pabarstomi džiūvėsėliais. Ant dugno išdėliojamas sluoksnis žiedinių kopūstų, ant jų paskleidžiamas faršo sluoksnis ir ant viršaus sudedami likę žiediniai kopūstai.ziediniu kopustu uzkepele su farsu 2

Kiaušiniai išplakami ir sumaišomi su grietinėle. Pagal skonį įberiama druskos, pipirų, susmulkintų petražolių ir užpilama ant paruoštų užkepėlių. Sūris sutarkuojamas ir užbarstomas ant užkepėlių viršaus. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 20 min., kol gražiai pagelsta. Žiedinių kopūstų užkepėlė su faršu paruošta. Skanaus.

Komentarai

2013-10-16
Lilija
Greita ir tikrai labai skanu Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

troskintos darzoves
Troškintos daržovės
Troškintos daržovės. Troškinti pomidorai, baklažanai, svogūnai, marinuoti agurkai, česnakas su prieskoniais.
vistiena idaryti patisonai
Vištiena įdaryti patisonai
Vištiena įdaryti patisonai. Patisonai įdaryti vištienos ir džiovintų grybų įdaru, kepti orkaitėje.
uzkepti baklazanai su pomidorais ir suriu
Užkepti baklažanai su pomidorais ir sūriu
Orkaitėje kepti baklažanai sluoksniuoti pomidorų ir sūrio griežinėliais.
idaryta kepta paprika
Įdaryta kepta paprika
Įdaryta kepta paprika

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!