patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Žiedinių kopūstų užkepėlė su faršu

ziediniu kopustu uzkepele su farsu Mums reikės:
1 žiedinio kopūsto
500 g faršo
1 morkos
1 didelio svogūno
2-3 skiltelių česnako
4 kiaušinių
500 ml grietinėlės arba pieno
80 -100 g fermentinio sūrio
druskos, šviežiai maltų pipirų
petražolių
džiūvėsėlių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Žiedinių kopūstų užkepėlė su faršu
Svogūnas smulkiai supjaustomas ir apkepinamas svieste iki auksinės spalvos. Sudedamas faršas, smulkiai sutarkuota morka ir pakepinama kartu su svogūnais. Pagardinama druska, pipirais, suberiamas susmulkintas česnakas, uždengiama ir patroškinama 10-15 min.
Žiedinis kopūstas nuplaunamas po šaltu vandeniu ir išskirstomas nedideliais žiedynais. Į verdantį pasūdytą vandenį sudedamas kopūstas ir paverdamas 2-3 min. Išgriebiama į kiaurasamtį, nuvarvinama ir pravėsinama.

Užkepėlių indeliai patepami sviestu ir pabarstomi džiūvėsėliais. Ant dugno išdėliojamas sluoksnis žiedinių kopūstų, ant jų paskleidžiamas faršo sluoksnis ir ant viršaus sudedami likę žiediniai kopūstai.ziediniu kopustu uzkepele su farsu 2

Kiaušiniai išplakami ir sumaišomi su grietinėle. Pagal skonį įberiama druskos, pipirų, susmulkintų petražolių ir užpilama ant paruoštų užkepėlių. Sūris sutarkuojamas ir užbarstomas ant užkepėlių viršaus. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 20 min., kol gražiai pagelsta. Žiedinių kopūstų užkepėlė su faršu paruošta. Skanaus.

Komentarai

2013-10-16
Lilija
Greita ir tikrai labai skanu Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

moliugu blyneliai
Moliūgų blyneliai
Moliūgų blyneliai. Skanūs miltiniai blyneliai su moliūgais
vistiena idaryti patisonai
Vištiena įdaryti patisonai
Vištiena įdaryti patisonai. Patisonai įdaryti vištienos ir džiovintų grybų įdaru, kepti orkaitėje.
idaryti patisonai su voveraiciu padazu
Įdaryti patisonai su voveraičių padažu
Įdaryti patisonai su voveraičių padažu. Kepti orkaitėje, įdaryti kiaulienos faršu patisonai, patiekti su kepintų voveraičių, svogūnų ir grietinėlės padažu.
troskintos darzoves
Troškintos daržovės
Troškintos daržovės. Troškinti pomidorai, baklažanai, svogūnai, marinuoti agurkai, česnakas su prieskoniais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.