Žiedinių kopūstų užkepėlė su faršu

ziediniu kopustu uzkepele su farsu
Mums reikės:
1 žiedinio kopūsto
500 g faršo
1 morkos
1 didelio svogūno
2-3 skiltelių česnako
4 kiaušinių
500 ml grietinėlės arba pieno
80 -100 g fermentinio sūrio
druskos, šviežiai maltų pipirų
petražolių
džiūvėsėlių
Gaminame. Žiedinių kopūstų užkepėlė su faršu
Svogūnas smulkiai supjaustomas ir apkepinamas svieste iki auksinės spalvos. Sudedamas faršas, smulkiai sutarkuota morka ir pakepinama kartu su svogūnais. Pagardinama druska, pipirais, suberiamas susmulkintas česnakas, uždengiama ir patroškinama 10-15 min.
Žiedinis kopūstas nuplaunamas po šaltu vandeniu ir išskirstomas nedideliais žiedynais. Į verdantį pasūdytą vandenį sudedamas kopūstas ir paverdamas 2-3 min. Išgriebiama į kiaurasamtį, nuvarvinama ir pravėsinama.

Užkepėlių indeliai patepami sviestu ir pabarstomi džiūvėsėliais. Ant dugno išdėliojamas sluoksnis žiedinių kopūstų, ant jų paskleidžiamas faršo sluoksnis ir ant viršaus sudedami likę žiediniai kopūstai.ziediniu kopustu uzkepele su farsu 2

Kiaušiniai išplakami ir sumaišomi su grietinėle. Pagal skonį įberiama druskos, pipirų, susmulkintų petražolių ir užpilama ant paruoštų užkepėlių. Sūris sutarkuojamas ir užbarstomas ant užkepėlių viršaus. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 20 min., kol gražiai pagelsta. Žiedinių kopūstų užkepėlė su faršu paruošta. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Lilija
Greita ir tikrai labai skanu Šypsena
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas