patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Žiedinių kopūstų užkepėlė su faršu

ziediniu kopustu uzkepele su farsu Mums reikės:
1 žiedinio kopūsto
500 g faršo
1 morkos
1 didelio svogūno
2-3 skiltelių česnako
4 kiaušinių
500 ml grietinėlės arba pieno
80 -100 g fermentinio sūrio
druskos, šviežiai maltų pipirų
petražolių
džiūvėsėlių

Gaminame. Žiedinių kopūstų užkepėlė su faršu
Svogūnas smulkiai supjaustomas ir apkepinamas svieste iki auksinės spalvos. Sudedamas faršas, smulkiai sutarkuota morka ir pakepinama kartu su svogūnais. Pagardinama druska, pipirais, suberiamas susmulkintas česnakas, uždengiama ir patroškinama 10-15 min.
Žiedinis kopūstas nuplaunamas po šaltu vandeniu ir išskirstomas nedideliais žiedynais. Į verdantį pasūdytą vandenį sudedamas kopūstas ir paverdamas 2-3 min. Išgriebiama į kiaurasamtį, nuvarvinama ir pravėsinama.

Užkepėlių indeliai patepami sviestu ir pabarstomi džiūvėsėliais. Ant dugno išdėliojamas sluoksnis žiedinių kopūstų, ant jų paskleidžiamas faršo sluoksnis ir ant viršaus sudedami likę žiediniai kopūstai.ziediniu kopustu uzkepele su farsu 2

Kiaušiniai išplakami ir sumaišomi su grietinėle. Pagal skonį įberiama druskos, pipirų, susmulkintų petražolių ir užpilama ant paruoštų užkepėlių. Sūris sutarkuojamas ir užbarstomas ant užkepėlių viršaus. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 20 min., kol gražiai pagelsta. Žiedinių kopūstų užkepėlė su faršu paruošta. Skanaus.

Komentarai

2013-10-16
Lilija
Greita ir tikrai labai skanu Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

cukiniju blynai
Cukinijų blynai
Cukinijų blynai. Daržovių blynai su tarkuotomis cukinijomis. Sveikas ir skanus patiekalas.
idarytas moliugas mesa ir raugintais kopustais
Moliūgas įdarytas mėsa ir raugintais kopūstais
Moliūgas įdarytas mėsa ir raugintais kopūstais
cukiniju suktinukai su varske1
Cukinijų suktinukai su varške
Cukinijų suktinukai su varške. Kepintos cukinijų juostelės įdarytos špinatų ir varškės įdaru.
troskinti kopustai su mesa
Troškinti kopūstai su mėsa
Troškinti švieži kopūstai su kepintais svogūnais ir kiaulienos sprandine, pagardinti svogūnų laiškais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena