patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Žiedinių kopūstų užkepėlė

ziediniu kopustu uzkepele Mums reikės:
800 g žiedinių kopūstų
30 g sviesto
100 g Parmezano sūrio
2 valg. šaukštų miltų
120 ml pieno
120 ml grietinėlės
3-4 valg. šaukštų krienų
0,5 arb. šaukštelio malto muskato riešuto
druskos

Gaminame. Žiedinių kopūstų užkepėlė.
Nuplautus, žiedinius kopūstus išskaidome didesniais žiedynais. Į puodą įpilame vandens, užviriname, sudedame žiedinius kopūstus ir paverdame 10-12 min. Išgriebiame, nuvarviname vandenį. Pieną sumaišome su grietinėle. Sviestą ištirpiname, pastoviai maišant suberiame miltus ir pakaitiname pora minučių. Nuolat maišant, palaipsniui supilame pieno-grietinėlės mišinį. Labai svarbu maišyti, kad nesusidarytų miltų gumuliukų. Padažą užviriname ir ant silpnos ugnies dar pakaitiname 4 min. Suberiame muskato riešutą, druską, pipirus, sudedame krienus, gerai išmaišome ir nuimame nuo ugnies. Kepimo formą ištepame sviestu, sudedame žiedinius kopūstus ir užpilame padažu. Padažas turi pilnai apsemti žiedinius kopūstus. Užbarstome sutarkuotu parmezano sūriu. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 160 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį. Kai žiedinių kopūstų užkepėlė truputį pravėsta, patiekiame į stalą. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

keptos cukinijos idarytos farsu
Keptos cukinijos, įdarytos faršu
Keptos cukinijos, įdarytos faršu, svogūnais, kiaušiniu ir apibarstytos fermentiniu lydytu sūriu.
vegetariski balandeliai
Vegetariški balandėliai
Vegetariški balandėliai įdaryti grūstomis bulvėmis, kepintomis daržovėmis ir pievagrybiais.
cukiniju suktinukai su varske1
Cukinijų suktinukai su varške
Cukinijų suktinukai su varške. Kepintos cukinijų juostelės įdarytos špinatų ir varškės įdaru.
moliugu bulviu apkepas
Moliūgų-bulvių apkepas
Moliūgų - bulvių apkepas įdarytas pakepintais kopūstais ir svogūnais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.