patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Žiedinių kopūstų užkepėlė

ziediniu kopustu uzkepele Mums reikės:
800 g žiedinių kopūstų
30 g sviesto
100 g Parmezano sūrio
2 valg. šaukštų miltų
120 ml pieno
120 ml grietinėlės
3-4 valg. šaukštų krienų
0,5 arb. šaukštelio malto muskato riešuto
druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Žiedinių kopūstų užkepėlė.
Nuplautus, žiedinius kopūstus išskaidome didesniais žiedynais. Į puodą įpilame vandens, užviriname, sudedame žiedinius kopūstus ir paverdame 10-12 min. Išgriebiame, nuvarviname vandenį. Pieną sumaišome su grietinėle. Sviestą ištirpiname, pastoviai maišant suberiame miltus ir pakaitiname pora minučių. Nuolat maišant, palaipsniui supilame pieno-grietinėlės mišinį. Labai svarbu maišyti, kad nesusidarytų miltų gumuliukų. Padažą užviriname ir ant silpnos ugnies dar pakaitiname 4 min. Suberiame muskato riešutą, druską, pipirus, sudedame krienus, gerai išmaišome ir nuimame nuo ugnies. Kepimo formą ištepame sviestu, sudedame žiedinius kopūstus ir užpilame padažu. Padažas turi pilnai apsemti žiedinius kopūstus. Užbarstome sutarkuotu parmezano sūriu. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 160 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį. Kai žiedinių kopūstų užkepėlė truputį pravėsta, patiekiame į stalą. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

cukinijos idarytos grybais
Cukinijos įdarytos grybais
Keptos cukinijos įdarytos grybais, parmezanu, kepintais svogūnais, smulkintu baziliku.
Paprika idaryta kus kus
Įdaryta paprika kus kus ir jautiena
Kepta, įdaryta paprika kus kus ir jautiena. Receptas su nuotrauka.
darzoviu troskinys su desrelemis
Daržovių troškinys su dešrelėmis
Daržovių troškinys su dešrelėmis. Baklažanai, žiediniai kopūstai, svogūnai, morkos pakepinti ir patroškinti su pieniškomis dešrelėmis.
balandeliai
Balandėliai
Balandėliai. Lietuviški gardūs balandėliai kopūsto lape su mėsos ir ryžių įdaru. Receptas su nuotraukomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

V.S
Ir greitai ir skanu, butent tai ko ieskojau Šypsena
Sandra
Kepu nepirma karta. Seimos megstamiausias. O tesla as kocioju ant kepimo popieriaus tai labai lengva perkelti Šypsena
Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.