patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Žiedinių kopūstų užkepėlė

ziediniu kopustu uzkepele Mums reikės:
800 g žiedinių kopūstų
30 g sviesto
100 g Parmezano sūrio
2 valg. šaukštų miltų
120 ml pieno
120 ml grietinėlės
3-4 valg. šaukštų krienų
0,5 arb. šaukštelio malto muskato riešuto
druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Žiedinių kopūstų užkepėlė.
Nuplautus, žiedinius kopūstus išskaidome didesniais žiedynais. Į puodą įpilame vandens, užviriname, sudedame žiedinius kopūstus ir paverdame 10-12 min. Išgriebiame, nuvarviname vandenį. Pieną sumaišome su grietinėle. Sviestą ištirpiname, pastoviai maišant suberiame miltus ir pakaitiname pora minučių. Nuolat maišant, palaipsniui supilame pieno-grietinėlės mišinį. Labai svarbu maišyti, kad nesusidarytų miltų gumuliukų. Padažą užviriname ir ant silpnos ugnies dar pakaitiname 4 min. Suberiame muskato riešutą, druską, pipirus, sudedame krienus, gerai išmaišome ir nuimame nuo ugnies. Kepimo formą ištepame sviestu, sudedame žiedinius kopūstus ir užpilame padažu. Padažas turi pilnai apsemti žiedinius kopūstus. Užbarstome sutarkuotu parmezano sūriu. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 160 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį. Kai žiedinių kopūstų užkepėlė truputį pravėsta, patiekiame į stalą. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistiena idaryti patisonai
Vištiena įdaryti patisonai
Vištiena įdaryti patisonai. Patisonai įdaryti vištienos ir džiovintų grybų įdaru, kepti orkaitėje.
keptos darzoves grietines padaze
Keptos daržovės grietinės padaže
Keptos daržovės grietinės padaže
Paprika idaryta kus kus
Įdaryta paprika kus kus ir jautiena
Kepta, įdaryta paprika kus kus ir jautiena. Receptas su nuotrauka.
vegetariski balandeliai
Vegetariški balandėliai
Vegetariški balandėliai įdaryti grūstomis bulvėmis, kepintomis daržovėmis ir pievagrybiais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.
Vitalija
Nuostabus receptas is pirmo karto gavosi geras tortas. Dabar visada kepu. Myliu
Natalija
Žiauriai skani aštri indiška sriuba,  siūlau visiem pabandyti tai. Myliu