patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Cezario salotos

cezario salotos Mums reikės:
100 g romaninių salotų
3 riekelių batono
30 g Parmezano sūrio
alyvuogių aliejaus
Salotų padažui:
2 kiaušinių trynių
20 g Parmezano sūrio
1-2 valg. š. citrinos sulčių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 skiltelių česnako
kelių lašų Vorčesterio padažo
druskos, pipirų

Gaminame. Cezario salotos.
Pirmosios Cezario salotos buvo pagamintos tik iš romaninių salotų lapų, baltos duonos, kiaušinių, alyvuogių aliejaus, parmezano sūrio, česnakų ir Vorčesterio padažo. Šiandien pasaulyje egzistuoja daugybė Cezario salotų receptų: cezario salotos su vištiena, cezario salotos su krevetėmis, cezario salotos su alyvuogėmis ir t.t.
Batonas supjaustomas kubeliais. Batono kubeliai suberiami į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir apšlakstomi alyvuogių aliejumi. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 190 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagelsta.
Cezario salotų padažui: kiaušiniai dedami į verdantį vandenį ir paverdami apie 40 sek. Į smulkintuvą sudedami kiaušinių tryniai, išspaudžiamas česnakas, supilamos citrinų sultys, įlašinama Vorčesterio padažo, įberiama druskos, pipirų ir išplakama. Pamažu supilamas alyvuogių aliejus, suberiamas smulkiai sutarkuotas sūris ir išmaišoma.

Nuplautos, nusausintos romaninės salotos suplėšomos rankomis, sudedamos į lėkštę, pabarstoma tarkuotu parmezano sūriu, užberiami skrebučiai ir užpilama padažu. Prie Cezario salotų padažas gali būti patiekiamas ir atskirai. Cezario salotos paruoštos. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

avokadu ir pomidoru salotos
Avokadų ir pomidorų salotos
Avokadų ir pomidorų salotos su jogurto, majonezo, smulkinto česnako, citrinų sulčių padažu, pabarstytos tarkuotomis citrinos žievelėmis.
sparaginiu pupeliu salotos
Šparaginių pupelių salotos
Šparaginių pupelių salotos su raudonosiomis pupelėmis, paprika, svogūnu.
darzoviu salotos su pievagrybiais ir fetos suriu
Daržovių salotos su pievagrybiais ir fetos sūriu
Įvairių daržovių lengvos ir gaivios salotos su pievagrybiais ir fetos sūriu.
burokeliu salotos
Burokėlių salotos
Tradicinės, lietuviškos virtų burokėlių salotos su svogūnais, aliejumi ir citrinos sultimis. Receptas su nuotraukomis.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.