patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Daržovių salotos

darzoviu salotos ziemai Mums reikės:
3 kg pomidorų
1 kg agurkų
1 kg kopūstų
1 kg morkų
1 kg svogūnų
1 kg paprikos
Marinatui:
250 g aliejaus
200 g cukraus
100 g druskos
130-140 ml acto 9 proc.
10 grūdelių juodųjų pipirų
5 lauro lapų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Daržovių salotos.
Visos daržovės nuplaunamos, nuvalomos ir supjaustomos nedideliais gabaliukais. Į puodą supilamas aliejus, suberiamas cukrus, druska, sudedami pipirai, lauro lapai ir užvirinama. Užvirus supilamas actas ir vėl užvirinama. Sudedamos daržovės ir  pamaišant troškinama 20-30 min. Daržovių salotos sudedamos į stiklainius ir sandariai uždaromos. Stiklainiai apverčiami ir palaikomi, kol atvėsta. Iš nurodyto kiekio išeina  apie 6 l daržovių salotų. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

ozku surio ir figu salotos
Ožkų sūrio ir figų salotos
Ožkų sūrio ir figų salotos su anakardžių riešutais, salotų lapais ir citrinos sultimis.
darzoviu salotos su pievagrybiais ir fetos suriu
Daržovių salotos su pievagrybiais ir fetos sūriu
Įvairių daržovių lengvos ir gaivios salotos su pievagrybiais ir fetos sūriu.
morku salotos su saulegrazomis
Morkų salotos su saulėgrąžomis
Tarkuotų morkų salotos su saulėgrąžomis ir majonezu. Gaivios ir labai lengvai paruošiamos.
darzoviu salotos su mocarela suriu
Daržovių salotos su Mocarela sūriu
Daržovių salotos su Mocarela sūriu, pomidorais, agurkais ir kukurūzais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

patiekalu-receptai.lt
Šiame recepte naudojama garstyčių tyrė kurią galite nusipirkti prekybos centruose.
Irena
Man neaišku, garstyčios konservavimui naudojamos grūdeliais ar milteliais.
Arturas
Pati skaniausia ir megiamiausi sriuba. Be to ir paruosimas labai paprastas ir lengvas Šypsena
Kamile
labai skanūs ledai, aciu uz receptuką! Myliu  Šypsena
Vida
Labai skanus varsketukai gavosi aciu uz receptuka Mirktelti