patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Daržovių salotos

darzoviu salotos ziemai Mums reikės:
3 kg pomidorų
1 kg agurkų
1 kg kopūstų
1 kg morkų
1 kg svogūnų
1 kg paprikos
Marinatui:
250 g aliejaus
200 g cukraus
100 g druskos
130-140 ml acto 9 proc.
10 grūdelių juodųjų pipirų
5 lauro lapų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Daržovių salotos.
Visos daržovės nuplaunamos, nuvalomos ir supjaustomos nedideliais gabaliukais. Į puodą supilamas aliejus, suberiamas cukrus, druska, sudedami pipirai, lauro lapai ir užvirinama. Užvirus supilamas actas ir vėl užvirinama. Sudedamos daržovės ir  pamaišant troškinama 20-30 min. Daržovių salotos sudedamos į stiklainius ir sandariai uždaromos. Stiklainiai apverčiami ir palaikomi, kol atvėsta. Iš nurodyto kiekio išeina  apie 6 l daržovių salotų. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

burokeliu salotos
Burokėlių salotos
Tradicinės, lietuviškos virtų burokėlių salotos su svogūnais, aliejumi ir citrinos sultimis. Receptas su nuotraukomis.
darzoviu salotos su mocarela suriu
Daržovių salotos su Mocarela sūriu
Daržovių salotos su Mocarela sūriu, pomidorais, agurkais ir kukurūzais.
ziediniu kopustu ir moliugu salotos
Žiedinių kopūstų ir moliūgų salotos
Žiedinių kopūstų ir moliūgų salotos
baklazanu pomidoru salotos su mocarela suriu
Baklažanų, pomidorų salotos su Mocarela sūriu
Baklažanų, pomidorų salotos su Mocarela sūriu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

patiekalu-receptai.lt
Naudojamos "žalios" bulvės.
Sandra
O bulves turi buti zalios ar virtos? Skaniai atrodo, noreciau isbandyti Šypsena
Sandra
Gyvenu Olandijoje, tad vienoje lenkiskoje parduotuveje nusipirkau varskes ir issikepiau varskeciu-pasijutau tarsi vel sedeciau prie lietuvisko stalo Šypsena
Saule
Labai skanus ir pasakiskas tortas, jau kepiau 4 kartus.
Sandrute
Gavosi skaniai, bet as suri dejau ant kepimo galo ir mano svoguniukai nebuvo gerai iskepe, tik neznau kame beda, gal mano orkaitės Liūdesys . Tai sekanti karta as juos pirmiau siek tiek apkepsiu, o tik tada maisysiu su mejonezu ir pomidorų padazu  Mirktelti