patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Graikiškos salotos

graikiskos salotos Mums reikės:
4 pomidorų
1 raudonos paprikos
1 geltonos paprikos
2 šviežių agurkų
1 mėlynojo svogūno
200 g fetos sūrio
150 g juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
Užpilui:
5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
2 valg. šaukštų citrinos sulčių
raudonėlio, baziliko, druskos, pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Graikiškos salotos
Pomidorą supjaustome stambiais gabaliukais, agurkus perpjauname pusiau ir supjaustome griežinėliais. Paprikas perpjauname per pusę, išvalome sėklas ir supjaustome šiaudeliais. Alyvuoges nuvarviname ir supjaustome žiedukais (galima ir pusiau). Keletą alyvuogių pasiliekame papuošimui. Svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais, fetos sūrį nedideliais gabaliukais.graikiskos salotos 2
Užpilui alyvuogių aliejų sumaišome su citrinos sultimis, įberiame druskos, pipirų, raudonėlio, baziliko.
Visas daržoves dedame į salotinę, supilame užpilą ir atsargiai išmaišome. Ant viršaus dedame fetos sūrį, suberiam likusias alyvuoges. Graikiškos salotos paruoštos.Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

ozku surio ir figu salotos
Ožkų sūrio ir figų salotos
Ožkų sūrio ir figų salotos su anakardžių riešutais, salotų lapais ir citrinos sultimis.
avokado salotos su apelsinais
Avokado salotos su apelsinais
Avokado salotos su apelsinais pagardintos citrinos ir apelsinų sultimis, garstyčiomis bei alyvuogių aliejumi.
kukuruzu salotos su cesnakiniu uzpilu
Kukurūzų salotos su česnakiniu užpilu
Kukurūzų salotos su česnakiniu užpilu. Konservuoti kukurūzai, rukola salotos, pekino kopūstai, česnakinis padažas.
persimonu salotos su parmezanu ir kedro riesutais
Persimonų salotos su parmezanu ir kedro riešutais
Persimonų salotos su parmezanu ir kedro riešutais

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!