patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Graikiškos salotos

graikiskos salotos Mums reikės:
4 pomidorų
1 raudonos paprikos
1 geltonos paprikos
2 šviežių agurkų
1 mėlynojo svogūno
200 g fetos sūrio
150 g juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
Užpilui:
5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
2 valg. šaukštų citrinos sulčių
raudonėlio, baziliko, druskos, pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Graikiškos salotos
Pomidorą supjaustome stambiais gabaliukais, agurkus perpjauname pusiau ir supjaustome griežinėliais. Paprikas perpjauname per pusę, išvalome sėklas ir supjaustome šiaudeliais. Alyvuoges nuvarviname ir supjaustome žiedukais (galima ir pusiau). Keletą alyvuogių pasiliekame papuošimui. Svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais, fetos sūrį nedideliais gabaliukais.graikiskos salotos 2
Užpilui alyvuogių aliejų sumaišome su citrinos sultimis, įberiame druskos, pipirų, raudonėlio, baziliko.
Visas daržoves dedame į salotinę, supilame užpilą ir atsargiai išmaišome. Ant viršaus dedame fetos sūrį, suberiam likusias alyvuoges. Graikiškos salotos paruoštos.Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

salotos su putpeliu kiausiniais
Salotos su putpelių kiaušiniais
Daržovių ir kivi salotos su putpelių kiaušiniais. Receptas su nuotrauka.
ziediniu kopustu ir moliugu salotos
Žiedinių kopūstų ir moliūgų salotos
Žiedinių kopūstų ir moliūgų salotos
cezario salotos
Cezario salotos 2
Cezario salotos. Parmezano sūrio, kiaušinių, kepintos baltos duonos, česnako, salotlapių salotos pagardintos aliejumi ir citrinos sultimis.
ziediniu kopustu salotos su paprika
Žiedinių kopūstų salotos su paprika
Skanios žiedinių kopūstų salotos su paprika, pievagrybiais, putpelių kiaušiniais, česnaku bei prieskoniais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Juta
Kadangi iš po rudenėlio turim dar marinuotų baravykų ir voveraičių. Bus proga pabandyti tik gal dar truputį kokio faršiuko įdėsiu Šypsena Myliu Ačiū už receptą!!
Erika
O yra skirtumas kokius sausainius desi? Šypsena
Gabriele
Myliu  tiesiog puikus, rekomenduoju paragauti Myliu
Rita
Labai skanus, greitai ir paprastai padaromas pyragas. Aciu uz recepta, seimyna suzaveta.
Koktail
Gal galėtumėte pasakyti kiek citrinos sulčių dėti?