patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Graikiškos salotos

graikiskos salotos Mums reikės:
4 pomidorų
1 raudonos paprikos
1 geltonos paprikos
2 šviežių agurkų
1 mėlynojo svogūno
200 g fetos sūrio
150 g juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
Užpilui:
5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
2 valg. šaukštų citrinos sulčių
raudonėlio, baziliko, druskos, pipirų

Gaminame. Graikiškos salotos
Pomidorą supjaustome stambiais gabaliukais, agurkus perpjauname pusiau ir supjaustome griežinėliais. Paprikas perpjauname per pusę, išvalome sėklas ir supjaustome šiaudeliais. Alyvuoges nuvarviname ir supjaustome žiedukais (galima ir pusiau). Keletą alyvuogių pasiliekame papuošimui. Svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais, fetos sūrį nedideliais gabaliukais.graikiskos salotos 2
Užpilui alyvuogių aliejų sumaišome su citrinos sultimis, įberiame druskos, pipirų, raudonėlio, baziliko.
Visas daržoves dedame į salotinę, supilame užpilą ir atsargiai išmaišome. Ant viršaus dedame fetos sūrį, suberiam likusias alyvuoges. Graikiškos salotos paruoštos.Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

salotos su persimonais
Salotos su persimonais
Salotos su persimonais, avokadu, špinatais, vyšniniais pomidorais, svogūnais, pipirnėmis.
salotos su agurkais ridikeliais ir graikiniais riesutais
Salotos su agurkais, ridikėliais ir graikiniais riešutais
Salotos su agurkais, ridikėliais ir graikiniais riešutais. Gaivios, lengvai paruošiamos salotos.
burokeliu salotos
Burokėlių salotos
Tradicinės, lietuviškos virtų burokėlių salotos su svogūnais, aliejumi ir citrinos sultimis. Receptas su nuotraukomis.
surio salotos su obuoliais
Sūrio salotos su obuoliais
Sūrio salotos su obuoliais, virtomis bulvėmis, agurkais, svogūnais pagardintos aliejumi su prieskoniais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.