Panzanella

panzanela
Mums reikės:
6-8 riekelių baltos duonos
4 pomidorų
1 agurko
1 saliero stiebo
1 nedidelio raudonojo svogūno
0,5 raudonos paprikos
0,5 geltonos paprikos
1 skiltelės česnako
Gaminame. Panzanella
Duona supjaustoma kąsnio dydžio kubeliais. Česnako skiltelė nuvaloma ir perpjaunama į dvi ar tris dalis. Alyvuogių aliejus įkaitinamas keptuvėje, suberiamas česnakas ir ant nedidelės ugnies pakaitinama, kol česnakas gražiai pagelsta. Česnako gabaliukai išimami, į aliejų suberiami duonos gabaliukai ir lengvai apskrudinami iš visų pusių.
Pomidorai, agurkas, paprika supjaustomi kąsnio dydžio gabaliukais, saliero stiebas griežinėliais, svogūnas susmulkinamas. Viskas sudedama į dubenį.
Užpilui:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. balzaminio acto
1 valg. š. raudonojo vyno acto
1 valg. š. susmulkinto šviežio baziliko lapelių
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Sumaišomas alyvuogių aliejus, balzaminis actas, raudonojo vyno actas, baziliko lapeliai, druska ir pipirai. Užpilama ant paruoštų salotų, išmaišoma ir paliekama kelias minutes pastovėti. Skanaus.
Panzanella - tradicinės itališkos duonos salotos. Panzanella būtini ingredientai balta duona ir pomidorai, kitas daržoves galima keisti. Kai kuriuose Panzanella variantuose į sudėtį įeina alyvuogės, konservuotas tunas ar ančiuviai.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas