patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Daržovių salotų receptai

Persimonų salotos su parmezanu ir kedro riešutais

persimonu salotos su parmezanu ir kedro riesutais
Mums reikės:
2 persimonų
4 valg. š. tarkuoto parmezano sūrio
2 valg. š. kedro riešutų
2 valg. š. chereso acto
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
pundelio salotų (aisbergo, romano)
druskos, šviežiai maltų kvepiančiųjų pipirų
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Daržovių salotos su jogurtiniu padažu (1)

darzoviu salotos su jogurtiniu padazu
Mums reikės:
300 g vynuoginių pomidorų
1 paprikos
1 indelio konservuotų pupelių
1 indelio konservuotų kukurūzų
nedidelės gūželės Aisbergo salotų
kelių svogūno laiškų
Jogurtiniam padažui:
100 ml natūralaus jogurto
20 g šv. kalendros lapelių
1-2 skiltelių česnako
1 valg. š. laimo arba citrinos sulčių
1 arb. š. balto balzaminio acto
30 m alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos
Receptas, gaminimas

Baklažanų salotos su Mocarela ir pistacijomis

baklazanu salotos su mocarela ir pistacijomis
Mums reikės:
1 baklažano
300 g vyšninių pomidorų
250-300 g Mocarela sūrio
pundelio įvairių salotų (rukolos, špinatų)
kelių lapelių šviežio baziliko
saujos sūdytų pistacijų
pusės citrinos
Užpilui:
50 ml alyvuogių aliejaus
1 valg. š. balzaminio acto
0,5 arb. š. cukraus
1-2 skiltelių česnako
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Žiedinių kopūstų ir moliūgų salotos

ziediniu kopustu ir moliugu salotos
Mums reikės:
150 g žiedinių kopūstų
150 g moliūgo minkštimo
150 g virtų ar konservuotų rudųjų pupelių
1-2 skiltelių česnako
2 valg. š. apelsinų sulčių
1 valg. š. moliūgų sėklų
žemės riešutų aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
kelių šakelių petražolių
Receptas, gaminimas

Salotos su greipfrutais ir alyvuogėmis (2)

salotos su greipfrutais ir alyvuogemis
Mums reikės:
400 g įvairių rūšių salotų lapų (rukola, špinatai)
0,5 nedidelio raudono svogūno
1 greipfruto
100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
1 arb. š. balzaminio acto
3-4 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Salotos su agurkais, ridikėliais ir graikiniais riešutais

salotos su agurkais ridikeliais ir graikiniais riesutais
Mums reikės:
300 g šviežių agurkų
300 g ridikėlių
100 g graikinių riešutų
4 kietai virtų kiaušinių
100 ml grietinės
druskos
Receptas, gaminimas

Panzanella

panzanela
Mums reikės:
6-8 riekelių baltos duonos
4 pomidorų
1 agurko
1 saliero stiebo
1 nedidelio raudonojo svogūno
0,5 raudonos paprikos
0,5 geltonos paprikos
1 skiltelės česnako
Receptas, gaminimas

Avokado, kivi ir riešutų salotos

avokado kivi riesutu salotos
Mums reikės:
1 avokado
3 kivi
2 nedidelių agurkų
3 valg. šaukštų susmulkintų anakardžio ar  kedrų riešutų
100 g rukolos
2 valg. šaukštų citrinos sulčių
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Pupelių - kukurūzų salotos

pupeliu kukuruzu salotos
Mums reikės:
1 indelio konservuotų pupelių
1 indelio konservuotų kukurūzų
4 - 5 riekelių duonos
majonezo
druskos, maltų pipirų
svogūnų laiškų, krapų
Receptas, gaminimas

Cezario salotos 2

cezario salotos
Mums reikės:
80 g Parmezano sūrio
2 kiaušinių
1 citrinos
4 riekelių baltos duonos (batono)
3 skiltelių česnako
pundelio salotų lapų
alyvuogių aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

cezario salotos
Cezario salotos 2
Cezario salotos. Parmezano sūrio, kiaušinių, kepintos baltos duonos, česnako, salotlapių salotos pagardintos aliejumi ir citrinos sultimis.
salotos su greipfrutais ir alyvuogemis
Salotos su greipfrutais ir alyvuogėmis
Įvairių rūšių salotos su greipfrutais, alyvuogėmis bei trupučiu svogūno.
baklazanu salotos su grybais
Baklažanų salotos su grybais
Baklažanų salotos su grybais. Baklažanai, pievagrybiai, paprika, graikiški riešutai, špinatai, salotų lapai, prieskoniai. Langvai paruošiamos ir pakankamai originalios salotos.
surio salotos su obuoliais
Sūrio salotos su obuoliais
Sūrio salotos su obuoliais, virtomis bulvėmis, agurkais, svogūnais pagardintos aliejumi su prieskoniais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Vita
Ačiū už receptą. O ar mėsytė nebūna kieta jeigu iškart dedami rauginti agurkai?
Gitana
Labai skanus tortas. Viskas puikiai pavyko.
patiekalu-receptai.lt
Mėsa iškepa tik nereikia stengtis įdaro įdėti per daug, reikėtų šiek tiek suploti, kad gautusi plokščia, plonesnė forma. Sėkmės.
Lolita
O idaras iskepa? Nebuna zalias? Nes pati tesla aliejuje gan greit tampa traski.
Giedre
Super, visa seimyna patenkinta liko Myliu