patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Daržovių salotų receptai

Persimonų salotos su parmezanu ir kedro riešutais

persimonu salotos su parmezanu ir kedro riesutais
Mums reikės:
2 persimonų
4 valg. š. tarkuoto parmezano sūrio
2 valg. š. kedro riešutų
2 valg. š. chereso acto
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
pundelio salotų (aisbergo, romano)
druskos, šviežiai maltų kvepiančiųjų pipirų
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Daržovių salotos su jogurtiniu padažu (1)

darzoviu salotos su jogurtiniu padazu
Mums reikės:
300 g vynuoginių pomidorų
1 paprikos
1 indelio konservuotų pupelių
1 indelio konservuotų kukurūzų
nedidelės gūželės Aisbergo salotų
kelių svogūno laiškų
Jogurtiniam padažui:
100 ml natūralaus jogurto
20 g šv. kalendros lapelių
1-2 skiltelių česnako
1 valg. š. laimo arba citrinos sulčių
1 arb. š. balto balzaminio acto
30 m alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos
Receptas, gaminimas

Baklažanų salotos su Mocarela ir pistacijomis

baklazanu salotos su mocarela ir pistacijomis
Mums reikės:
1 baklažano
300 g vyšninių pomidorų
250-300 g Mocarela sūrio
pundelio įvairių salotų (rukolos, špinatų)
kelių lapelių šviežio baziliko
saujos sūdytų pistacijų
pusės citrinos
Užpilui:
50 ml alyvuogių aliejaus
1 valg. š. balzaminio acto
0,5 arb. š. cukraus
1-2 skiltelių česnako
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Žiedinių kopūstų ir moliūgų salotos

ziediniu kopustu ir moliugu salotos
Mums reikės:
150 g žiedinių kopūstų
150 g moliūgo minkštimo
150 g virtų ar konservuotų rudųjų pupelių
1-2 skiltelių česnako
2 valg. š. apelsinų sulčių
1 valg. š. moliūgų sėklų
žemės riešutų aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
kelių šakelių petražolių
Receptas, gaminimas

Salotos su greipfrutais ir alyvuogėmis

salotos su greipfrutais ir alyvuogemis
Mums reikės:
400 g įvairių rūšių salotų lapų (rukola, špinatai)
0,5 nedidelio raudono svogūno
1 greipfruto
100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
1 arb. š. balzaminio acto
3-4 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Salotos su agurkais, ridikėliais ir graikiniais riešutais

salotos su agurkais ridikeliais ir graikiniais riesutais
Mums reikės:
300 g šviežių agurkų
300 g ridikėlių
100 g graikinių riešutų
4 kietai virtų kiaušinių
100 ml grietinės
druskos
Receptas, gaminimas

Panzanella

panzanela
Mums reikės:
6-8 riekelių baltos duonos
4 pomidorų
1 agurko
1 saliero stiebo
1 nedidelio raudonojo svogūno
0,5 raudonos paprikos
0,5 geltonos paprikos
1 skiltelės česnako
Receptas, gaminimas

Avokado, kivi ir riešutų salotos

avokado kivi riesutu salotos
Mums reikės:
1 avokado
3 kivi
2 nedidelių agurkų
3 valg. šaukštų susmulkintų anakardžio ar  kedrų riešutų
100 g rukolos
2 valg. šaukštų citrinos sulčių
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Pupelių - kukurūzų salotos

pupeliu kukuruzu salotos
Mums reikės:
1 indelio konservuotų pupelių
1 indelio konservuotų kukurūzų
4 - 5 riekelių duonos
majonezo
druskos, maltų pipirų
svogūnų laiškų, krapų
Receptas, gaminimas

Cezario salotos 2

cezario salotos
Mums reikės:
80 g Parmezano sūrio
2 kiaušinių
1 citrinos
4 riekelių baltos duonos (batono)
3 skiltelių česnako
pundelio salotų lapų
alyvuogių aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

ziediniu kopustu ir moliugu salotos
Žiedinių kopūstų ir moliūgų salotos
Žiedinių kopūstų ir moliūgų salotos
burokeliu salotos
Burokėlių salotos
Tradicinės, lietuviškos virtų burokėlių salotos su svogūnais, aliejumi ir citrinos sultimis. Receptas su nuotraukomis.
morku salotos
Morkų salotos su razinomis
Morkų salotos. Tarkuotų morkų ir obuolių salotos su razinomis, smulkintais riešutais ir medumi.
baklazanu salotos
Baklažanų salotos
Baklažanų salotos su kepintais svogūnais ir pomidorais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Daiva
Kolege tokius gamina, sake skanus. Einu gamint ir asŠypsena
patiekalu-receptai.lt
Monikai. Arba pyragas nepilnai iškepa, arba per skysta tešla. Pakepkite keletą minučių ilgiau, iškepusį pyragą palikite keletui minučių išjungtoje orkaitėje (neskubekite ištraukti).
Monika
Nuostabus pyragas. Kepiau jau keleta kartu, tik viena problema pas mane - iskyla ir sukrenta  Liūdesys
Julija
Mes kasmet darome taip, tik griezineliai plonesni, bei kartu idedu ir cukinijos, labai skanu.
Martyna
Man patiko pyragas. Neriebus, skanus, lengvai panaudojamos kieme užderėtos slyvos.