patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Daržovių salotų receptai

Persimonų salotos su parmezanu ir kedro riešutais

persimonu salotos su parmezanu ir kedro riesutais
Mums reikės:
2 persimonų
4 valg. š. tarkuoto parmezano sūrio
2 valg. š. kedro riešutų
2 valg. š. chereso acto
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
pundelio salotų (aisbergo, romano)
druskos, šviežiai maltų kvepiančiųjų pipirų
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Daržovių salotos su jogurtiniu padažu (1)

darzoviu salotos su jogurtiniu padazu
Mums reikės:
300 g vynuoginių pomidorų
1 paprikos
1 indelio konservuotų pupelių
1 indelio konservuotų kukurūzų
nedidelės gūželės Aisbergo salotų
kelių svogūno laiškų
Jogurtiniam padažui:
100 ml natūralaus jogurto
20 g šv. kalendros lapelių
1-2 skiltelių česnako
1 valg. š. laimo arba citrinos sulčių
1 arb. š. balto balzaminio acto
30 m alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos
Receptas, gaminimas

Baklažanų salotos su Mocarela ir pistacijomis

baklazanu salotos su mocarela ir pistacijomis
Mums reikės:
1 baklažano
300 g vyšninių pomidorų
250-300 g Mocarela sūrio
pundelio įvairių salotų (rukolos, špinatų)
kelių lapelių šviežio baziliko
saujos sūdytų pistacijų
pusės citrinos
Užpilui:
50 ml alyvuogių aliejaus
1 valg. š. balzaminio acto
0,5 arb. š. cukraus
1-2 skiltelių česnako
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Žiedinių kopūstų ir moliūgų salotos

ziediniu kopustu ir moliugu salotos
Mums reikės:
150 g žiedinių kopūstų
150 g moliūgo minkštimo
150 g virtų ar konservuotų rudųjų pupelių
1-2 skiltelių česnako
2 valg. š. apelsinų sulčių
1 valg. š. moliūgų sėklų
žemės riešutų aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
kelių šakelių petražolių
Receptas, gaminimas

Salotos su greipfrutais ir alyvuogėmis (2)

salotos su greipfrutais ir alyvuogemis
Mums reikės:
400 g įvairių rūšių salotų lapų (rukola, špinatai)
0,5 nedidelio raudono svogūno
1 greipfruto
100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
1 arb. š. balzaminio acto
3-4 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Salotos su agurkais, ridikėliais ir graikiniais riešutais

salotos su agurkais ridikeliais ir graikiniais riesutais
Mums reikės:
300 g šviežių agurkų
300 g ridikėlių
100 g graikinių riešutų
4 kietai virtų kiaušinių
100 ml grietinės
druskos
Receptas, gaminimas

Panzanella

panzanela
Mums reikės:
6-8 riekelių baltos duonos
4 pomidorų
1 agurko
1 saliero stiebo
1 nedidelio raudonojo svogūno
0,5 raudonos paprikos
0,5 geltonos paprikos
1 skiltelės česnako
Receptas, gaminimas

Avokado, kivi ir riešutų salotos

avokado kivi riesutu salotos
Mums reikės:
1 avokado
3 kivi
2 nedidelių agurkų
3 valg. šaukštų susmulkintų anakardžio ar  kedrų riešutų
100 g rukolos
2 valg. šaukštų citrinos sulčių
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Pupelių - kukurūzų salotos

pupeliu kukuruzu salotos
Mums reikės:
1 indelio konservuotų pupelių
1 indelio konservuotų kukurūzų
4 - 5 riekelių duonos
majonezo
druskos, maltų pipirų
svogūnų laiškų, krapų
Receptas, gaminimas

Cezario salotos 2

cezario salotos
Mums reikės:
80 g Parmezano sūrio
2 kiaušinių
1 citrinos
4 riekelių baltos duonos (batono)
3 skiltelių česnako
pundelio salotų lapų
alyvuogių aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

pupeliu kukuruzu salotos
Pupelių - kukurūzų salotos
Konservuotų pupelių ir kukurūzų salotos su kepintos duonos kubeliais.
burokeliu salotos
Burokėlių salotos
Tradicinės, lietuviškos virtų burokėlių salotos su svogūnais, aliejumi ir citrinos sultimis. Receptas su nuotraukomis.
baklazanu salotos su grybais
Baklažanų salotos su grybais
Baklažanų salotos su grybais. Baklažanai, pievagrybiai, paprika, graikiški riešutai, špinatai, salotų lapai, prieskoniai. Langvai paruošiamos ir pakankamai originalios salotos.
baklazanu pomidoru salotos su mocarela suriu
Baklažanų, pomidorų salotos su Mocarela sūriu
Baklažanų, pomidorų salotos su Mocarela sūriu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Arturas
Labai puikus plovas.
Agne
Labai grazus ir skanus tortas Myliu
Aura
Pyragas labai skanus, ačiū už receptą, tik kad to įdaro taip mažai... O gal kas darėte dvigubą porciją? Ar viskas gerai pavyko ir kas skiriasi (pvz. kepimo laikas,)?
Viktoras
Ką čia be pasakyti, kiek žmonių, tiek skonių. Bet visgi, tai troškinys!
Rima
Vietoj kefyro aš pilu pienuko ir dedu šaukštą grietinės, tai tikrai gaunasi pūrus žagarėliai Myliu