patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Daržovių salotų receptai

Persimonų salotos su parmezanu ir kedro riešutais

persimonu salotos su parmezanu ir kedro riesutais
Mums reikės:
2 persimonų
4 valg. š. tarkuoto parmezano sūrio
2 valg. š. kedro riešutų
2 valg. š. chereso acto
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
pundelio salotų (aisbergo, romano)
druskos, šviežiai maltų kvepiančiųjų pipirų
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Daržovių salotos su jogurtiniu padažu (1)

darzoviu salotos su jogurtiniu padazu
Mums reikės:
300 g vynuoginių pomidorų
1 paprikos
1 indelio konservuotų pupelių
1 indelio konservuotų kukurūzų
nedidelės gūželės Aisbergo salotų
kelių svogūno laiškų
Jogurtiniam padažui:
100 ml natūralaus jogurto
20 g šv. kalendros lapelių
1-2 skiltelių česnako
1 valg. š. laimo arba citrinos sulčių
1 arb. š. balto balzaminio acto
30 m alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos
Receptas, gaminimas

Baklažanų salotos su Mocarela ir pistacijomis

baklazanu salotos su mocarela ir pistacijomis
Mums reikės:
1 baklažano
300 g vyšninių pomidorų
250-300 g Mocarela sūrio
pundelio įvairių salotų (rukolos, špinatų)
kelių lapelių šviežio baziliko
saujos sūdytų pistacijų
pusės citrinos
Užpilui:
50 ml alyvuogių aliejaus
1 valg. š. balzaminio acto
0,5 arb. š. cukraus
1-2 skiltelių česnako
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Žiedinių kopūstų ir moliūgų salotos

ziediniu kopustu ir moliugu salotos
Mums reikės:
150 g žiedinių kopūstų
150 g moliūgo minkštimo
150 g virtų ar konservuotų rudųjų pupelių
1-2 skiltelių česnako
2 valg. š. apelsinų sulčių
1 valg. š. moliūgų sėklų
žemės riešutų aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
kelių šakelių petražolių
Receptas, gaminimas

Salotos su greipfrutais ir alyvuogėmis (2)

salotos su greipfrutais ir alyvuogemis
Mums reikės:
400 g įvairių rūšių salotų lapų (rukola, špinatai)
0,5 nedidelio raudono svogūno
1 greipfruto
100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
1 arb. š. balzaminio acto
3-4 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Salotos su agurkais, ridikėliais ir graikiniais riešutais

salotos su agurkais ridikeliais ir graikiniais riesutais
Mums reikės:
300 g šviežių agurkų
300 g ridikėlių
100 g graikinių riešutų
4 kietai virtų kiaušinių
100 ml grietinės
druskos
Receptas, gaminimas

Panzanella

panzanela
Mums reikės:
6-8 riekelių baltos duonos
4 pomidorų
1 agurko
1 saliero stiebo
1 nedidelio raudonojo svogūno
0,5 raudonos paprikos
0,5 geltonos paprikos
1 skiltelės česnako
Receptas, gaminimas

Avokado, kivi ir riešutų salotos

avokado kivi riesutu salotos
Mums reikės:
1 avokado
3 kivi
2 nedidelių agurkų
3 valg. šaukštų susmulkintų anakardžio ar  kedrų riešutų
100 g rukolos
2 valg. šaukštų citrinos sulčių
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Pupelių - kukurūzų salotos

pupeliu kukuruzu salotos
Mums reikės:
1 indelio konservuotų pupelių
1 indelio konservuotų kukurūzų
4 - 5 riekelių duonos
majonezo
druskos, maltų pipirų
svogūnų laiškų, krapų
Receptas, gaminimas

Cezario salotos 2

cezario salotos
Mums reikės:
80 g Parmezano sūrio
2 kiaušinių
1 citrinos
4 riekelių baltos duonos (batono)
3 skiltelių česnako
pundelio salotų lapų
alyvuogių aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

ozku surio ir figu salotos
Ožkų sūrio ir figų salotos
Ožkų sūrio ir figų salotos su anakardžių riešutais, salotų lapais ir citrinos sultimis.
darzoviu salotos su jogurtiniu padazu
Daržovių salotos su jogurtiniu padažu
Daržovių salotos su jogurtiniu padažu
pupeliu kukuruzu salotos
Pupelių - kukurūzų salotos
Konservuotų pupelių ir kukurūzų salotos su kepintos duonos kubeliais.
pavasarines salotos
Pavasarinės salotos
Pavasarinės, lengvos ir sveikos ridikėlių, vynuoginių pomidorų, paprikos, šviežio agurko salotos.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

MindaugasKoc
Nesu megejas pats gaminti, bet pamates si receptuka isbandem su zmona, na ir likom labai patenkinti, tiesiog super. Aciu uz recepta  Šypsena
Ernesta
Labai geras receptas, pagaminau tai valgėme labai skaniai, vyras sake, kad visada tokius gaminčiau kol atsibos
Laima
Super pyragas gavosi Šypsena
Monika
O kiek minuciu sildyt mikrobangeje kopusta? Ir kiek mazdaug gaunasi is tokio kiekio balandeliu ?
Dalia
Labai labai skanu! Nepaisant to, jog mėlynių uogienės nemėgstu, labai patiko Šypsena