patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Salotos su greipfrutais ir alyvuogėmis

salotos su greipfrutais ir alyvuogemis Mums reikės:
400 g įvairių rūšių salotų lapų (rukola, špinatai)
0,5 nedidelio raudono svogūno
1 greipfruto
100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
1 arb. š. balzaminio acto
3-4 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Salotos su greipfrutais ir alyvuogėmis
Salotų lapai nuplaunami, nusausinami ir suplėšomi rankomis. Greipfrutas nulupamas ir supjaustomas gabaliukais. Svogūnas supjaustomas plonais pusžiedžiais. Viskas sudedama į salotinę, suberiamos alyvuogės, pagardinama druska, pipirais ir išmaišoma. Salotos su greipfrutais ir alyvuogėmis apšlakstomos alyvuogių aliejumi sumaišytu su balzaminiu actu.

Salotos su greipfrutais ir alyvuogėmis patiekiamos su prancūzišku batonu. Skanaus.

Komentarai

2015-02-18
Renata
As dar idedu lasisos (sviezios) ir /arba kreveciu...
2015-02-16
Elvyra
Patiko salotų receptas.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

graikiskos salotos
Graikiškos salotos
Graikiškos salotos. Daržovių salotos su alyvuogėm, fetos sūriu, paprika ir šviežiais agurkais.
salotos su putpeliu kiausiniais
Salotos su putpelių kiaušiniais
Daržovių ir kivi salotos su putpelių kiaušiniais. Receptas su nuotrauka.
ziediniu kopustu salotos su paprika
Žiedinių kopūstų salotos su paprika
Skanios žiedinių kopūstų salotos su paprika, pievagrybiais, putpelių kiaušiniais, česnaku bei prieskoniais.
zaliosios salotos
Žaliosios salotos
Žaliosios salotos. Gaivios šviežių agurkų, žaliosios paprikos, žaliųjų alyvuogių, petražolių, krapų salotos.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena