Mums reikės:
✓
150 g žiedinių kopūstų
✓
150 g moliūgo minkštimo
✓
150 g virtų ar konservuotų rudųjų pupelių
✓
1-2 skiltelių česnako
✓
2 valg. š. apelsinų sulčių
✓
1 valg. š. moliūgų sėklų
✓
žemės riešutų aliejaus
✓
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
✓
kelių šakelių petražolių
Gaminame.
Žiedinių kopūstų ir moliūgų salotosMoliūgų sėklos apkepinamos sausoje keptuvėje. Moliūgo minkštimas supjaustomas kubeliais ir pora minučių apkepinamas žemės riešutų aliejuje. Sudedamas nedideliais žiedynais išskaidytas žiedinis kopūstas, susmulkintas česnakas ir viskas kartu pakepinama kelias minutes. Pagardinama druska, pipirais. Sudedama į dubenį, suberiamos pupelės, moliūgų sėklos, apšlakstoma apelsinų sultimis, išmaišoma, pabarstoma susmulkintomis petražolėmis ir patiekiama.
Žiedinių kopūstų ir moliūgų salotos yra vegetariškos, maistingos ir nekaloringos salotos. Skanaus.